Witam. Dzisiaj zauważyłem dziwny problem ze Skriptem. Mianowicie mam tak kod:
command /gs [<text>]: trigger: if arg is "s": send "%{tlzm::*}%" stop else: if {tlzm::*} contains "%arg%": send "tak" else: add arg to {tlzm::*} send "ok" stop
Kiedy pierwszy raz wpiszę /gs cos, a nastepnie /gs s to prawidłowo wyświetla tylko "cos". Kiedy napiszę drugi raz /gs cos, to zgodnie z kodem wyświetla "tak". Ale, sytuacja komplikuje się gdy dodam drugą wartość do listy. Mianowicie, gdy dodam wartość "blabla", i wpiszę ponownie komendę /gs blabla powinno wyświetlić "tak", bo przecież ta wartość jest w liście, ale tego nie robi. Nawet nie wyswietla napisu "ok", a przecież to jest w "else". Jakim cudem? I jak to naprawić? Próbowałem zamienić linijkę "if {tlzm::*} contains "%arg%":" na loopowanie zmiennej i sprawdzanie, ale to także nie działa. Proszę o pomoc :<
Pytanie
ZiomuuSss 8
Witam. Dzisiaj zauważyłem dziwny problem ze Skriptem. Mianowicie mam tak kod:
command /gs [<text>]: trigger: if arg is "s": send "%{tlzm::*}%" stop else: if {tlzm::*} contains "%arg%": send "tak" else: add arg to {tlzm::*} send "ok" stopKiedy pierwszy raz wpiszę /gs cos, a nastepnie /gs s to prawidłowo wyświetla tylko "cos". Kiedy napiszę drugi raz /gs cos, to zgodnie z kodem wyświetla "tak". Ale, sytuacja komplikuje się gdy dodam drugą wartość do listy. Mianowicie, gdy dodam wartość "blabla", i wpiszę ponownie komendę /gs blabla powinno wyświetlić "tak", bo przecież ta wartość jest w liście, ale tego nie robi. Nawet nie wyswietla napisu "ok", a przecież to jest w "else". Jakim cudem? I jak to naprawić? Próbowałem zamienić linijkę "if {tlzm::*} contains "%arg%":" na loopowanie zmiennej i sprawdzanie, ale to także nie działa. Proszę o pomoc :<
https://skript.pl/temat/8509-dziwny-b%C5%82%C4%85d-z-list%C4%85-zmiennych/Udostępnij na innych stronach
1 odpowiedź na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi