Skocz do zawartości

Jak postawić serwer MineCraft na LocalHost i go udostępnić dla wszystkich?

Rekomendowane odpowiedzi

Siemka! Dzisiaj wam pokaże jak postawić serwer MineCraft i go udostępnić dla wszystkich.

1. Sciągamy Menagera serwera ze strony McServerMenager.tk

Dołączona grafika

2. Uruchamiamy Menager i klikamy magiczny przycisk "+ DODAJ SERWER" a potem "UTWÓRZ SERWER LOKALNY" 

Dołączona grafika

3. Wpisujemy nazwe serwera, wybieramy silnik i wersje serwera i klikamy "POBIERZ".

Dołączona grafika

4. Jak się wszystko sciągnie, klikamy przycisk po lewej stronie "Konsola serwera" i klikamy uruchom.

Dołączona grafika

5. Jak się wszystko załaduje klikamy "Stop" i przechodzimy do konsoli systemu (cmd).

Dołączona grafika

6. W konsoli systemu wpisujemy "IpConfig" i szukamy "Bramka Domyślna"

Dołączona grafika

7. Wklepujemy to do przeglądarki i się logujemy (domyślnie jest tak - login: admin hasło: admin)

Dołączona grafika

8. Klikamy "Forwarding" a potem "Virtual Servers"

Dołączona grafika

9. Kilkamy "Add New", a potem wpisujemy - Service Port - 25565 - IP adress - Wpisujemy tutaj swoje IPv4 - Procotol - All - Status - Enabled, i klikamy Save

Dołączona grafika

10. Odpalamy menager serwera, włączamy "Server.properties" i tam gdzie jest IP wpisujemy swoje IPv4

11. Uruchamiamy serwer, zapraszamy znajomych i cieszymy się grą! :D

Edytowane przez Nieaktywny
https://skript.pl/temat/8223-jak-postawi%C4%87-serwer-minecraft-na-localhost-i-go-udost%C4%99pni%C4%87-dla-wszystkich/

ja nie mam takiej zakładki w ruterze ;>

Edit; a nie mam tylko jak dodaj to nie dziala ;<

Edytowane przez Monkey
  • 2 tygodnie później...

Witam mam problem: wpisuje domyślne hasła: admin admin i zamiast mnie logować odświeża stronę i pisze znowu: żebym wpisał hasla pomoże ktoś?

I jest błąd: McServerMenager.tk nie działa, trzeba z małych liter pisać a w poradniku jest napisane z dużymi.

Edytowane przez Michma1707

@Michma1707 prawdopodobnie hasło zostało zmienione przez twoich rodziców albo kogoś, kto zarządza twoim internetem. Zapytaj się rodziców, bądź zadzwoń do dostawcy internetu i się zapytaj.