Jako iż udało mi się skonfigurować bazę mysql chcę zapisywać do niej różne wartości od różnych zmiennych do tablic, ników i tu pojawia problem. Pokaże taki przykład chcę aby po wejściu na serwer nik gracza zapisywał się do bazy mysql czyli:
add player to {mysql_baza::online::*}
Jednak w bazie mysql to dla każdego niku tworzy się osobny wiersz(rekod) i ciężko będzie je odbierać na www. Dlatego chce aby w jednym wierszu były zapisywane wszystkie niki.
Chcę aby tak wygladała zawartość zmiennej {mysql_baza::online}
"nik1,nik2,nik3,nik4"
Chce do tej jednej zmiennej dodawać niki w taki sposób tylko nie wiem jak. Wtedy łatwiej było by to na stronie parsować oraz byłby porządek w bazie mysql. A nie setki wierszy Tylko jak w skript dodawać tak niki do zmiennej? Da się czy nie?
Nie wiem czy ktoś to zrozumie ale myślę że tak.
I czy da się zrobić więcej tabel z bazie mysql? bo aktualnie jest jedna wariables21 utworzona przez skript.
Pytanie
Zasepamen 13
Witam
Jako iż udało mi się skonfigurować bazę mysql chcę zapisywać do niej różne wartości od różnych zmiennych do tablic, ników i tu pojawia problem. Pokaże taki przykład chcę aby po wejściu na serwer nik gracza zapisywał się do bazy mysql czyli:
add player to {mysql_baza::online::*}Jednak w bazie mysql to dla każdego niku tworzy się osobny wiersz(rekod) i ciężko będzie je odbierać na www. Dlatego chce aby w jednym wierszu były zapisywane wszystkie niki.
Chcę aby tak wygladała zawartość zmiennej {mysql_baza::online}
"nik1,nik2,nik3,nik4"
Chce do tej jednej zmiennej dodawać niki w taki sposób tylko nie wiem jak. Wtedy łatwiej było by to na stronie parsować oraz byłby porządek w bazie mysql. A nie setki wierszy Tylko jak w skript dodawać tak niki do zmiennej? Da się czy nie?
Nie wiem czy ktoś to zrozumie ale myślę że tak.
I czy da się zrobić więcej tabel z bazie mysql? bo aktualnie jest jedna wariables21 utworzona przez skript.
Proszę o pomoc
Pozdrawiam
Edytowane przez ZasepamenOdnośnik do komentarza
https://skript.pl/temat/8168-skript-i-baza-mysql/Udostępnij na innych stronach
5 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi