Nerdrod_2 3 Opublikowano 30 maja 2014 Udostępnij Opublikowano 30 maja 2014 Oto mój skrypt:command /mandat_wulgaryzmy <text>: trigger: player has permission "mandaty.dawac": execute console command "/warp wienzienie <text>" broadcast "&6&l&nGracz <text> został ukarany za wulgaryzmy"Co chciał bym by to robiło:Po wpisaniu np "/mandat_Wulgaryzmy skkf"Na chacie wyświetla sie "&6&l&nGracz skkf został ukarany za wulgaryzmy"I skkf jest teleportowany do wiezienia Wszystkie skrypty wstawiamy w kod ~Dragon Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 theneuetimes 522 Opublikowano 30 maja 2014 Udostępnij Opublikowano 30 maja 2014 Sprawa jest prosta. Ustawiasz zmienną w jakimś miejscu (w tym wypadku więzienia), a w tym kodzie po "broadcast" dodajesz:teleport player-argument to {nazwazmiennejlokacjinpwiezenie} Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Nerdrod_2 3 Opublikowano 30 maja 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 30 maja 2014 Sprawa jest prosta. Ustawiasz zmienną w jakimś miejscu (w tym wypadku więzienia), a w tym kodzie po "broadcast" dodajesz:teleport player-argument to {nazwazmiennejlokacjinpwiezenie}Mógłbyś mi to zmienić w skrypcie to jeszcze napisać? Bo nie wiem o co ci chodzi Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 MrRedstoneMC` 2 Opublikowano 30 maja 2014 Udostępnij Opublikowano 30 maja 2014 (edytowane) command /mandat_wulgaryzmy <player>: trigger: if player has permission "mandaty.dawac": execute console command "/warp wienzienie %arg player%" broadcast "&6&l&nGracz %arg player% zostal ukarany za wulgaryzmy"Jesli pomoglem daj "Lubie to" :D Edytowane 30 maja 2014 przez MrRedstoneMC` Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 theneuetimes 522 Opublikowano 30 maja 2014 Udostępnij Opublikowano 30 maja 2014 @Up A co ty tu zmieniłeś? @Top command /mandat_wulgaryzmy <player>: trigger: if player has permission "mandaty.dawac": execute console command "/warp wienzienie %arg player%" broadcast "&6&l&nGracz %arg% zostal ukarany za wulgaryzmy" teleport player-arg to {loc.jail}command /mandat_wiezienie: trigger: player has permission "mandaty.wiezienie": set {loc.jail} to location of player send "ustawiono" Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 MrRedstoneMC` 2 Opublikowano 30 maja 2014 Udostępnij Opublikowano 30 maja 2014 (edytowane) @upZamieniłem tamten <text> na <player> i pozniej zamienilem na arg player. I w ogóle po co jak jest komenda "/warp wienzienie %arg player%" pozniej dales znowu teleport player-arg to {loc.jail} jak jest juz przeteleportowany? Edytowane 30 maja 2014 przez MrRedstoneMC` Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pytanie
Nerdrod_2 3
Oto mój skrypt:
Co chciał bym by to robiło:
Po wpisaniu np "/mandat_Wulgaryzmy skkf"
Na chacie wyświetla sie "&6&l&nGracz skkf został ukarany za wulgaryzmy"
I skkf jest teleportowany do wiezienia
Wszystkie skrypty wstawiamy w kod ~Dragon
5 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi