Skocz do zawartości
  • 0

Teleportacja między mapami

Zasepamen
 Udostępnij

Pytanie

Witam

Nie mam pojęcia jak to ugryźć. Mam jedną mapę "world" na której jest główny spawn i różne zabawy itp. i drugą mapę "world_survival" na której ma być survival z małym spawnem. Niestety nie wiem jak się teleportować na nią i ustawić kordy miejsca spawnu.

Napisałem taki skrypt na tepanie się na spawn na tej mapie oraz jego ustawianie 

Skrypt na teleportacja na spawna na mapie "world_survival"

command /survival:	trigger:		set {walking.%player%} to true		send "&c&lNie ruszaj się zostaniesz przeteleportowany za 5 sekund" to player		wait 5 second		if {walking.%player%} is true:			set {back.%player%} to location of player			log "Gracz [%player%] przeteleportowal sie na survival z pozycji [%{back.%player%}%] " to "logi_tp.txt"			set {walking.%player%} to false			teleport player to {spawn.survival}			send "&a&lZostałeś przeteleportowany na survival" to player			stop

Skrypt na ustawienie lokalizacji teleportów

command /ustawtp [<text&gt]:	permission: admin.ustawtp	permission message: &4&lNie masz uprawnień do tej komendy!!	trigger:		arg 1 is not set:			send "&6&lMusisz podać rodzaj" to player			send "&6&l/ustawtp <rodzaj>" to player			stop		arg 1 is "spawnwejsciowy":					set "spawn.wejsciowy.x" to "%x-coordinate of player%" in yaml file "plugins/Skript/Dane_serwera/config.yml"			set "spawn.wejsciowy.y" to "%y-coordinate of player%" in yaml file "plugins/Skript/Dane_serwera/config.yml"			set "spawn.wejsciowy.z" to "%z-coordinate of player%" in yaml file "plugins/Skript/Dane_serwera/config.yml"			set "spawn.wejsciowy.w" to "%world of player%" in yaml file "plugins/Skript/Dane_serwera/config.yml"			send "&6&lUstawiono spawn wejsciowy" to player			stop		arg 1 is "spawnglowny":					set "spawn.glowny.x" to "%x-coordinate of player%" in yaml file "plugins/Skript/Dane_serwera/config.yml"			set "spawn.glowny.y" to "%y-coordinate of player%" in yaml file "plugins/Skript/Dane_serwera/config.yml"			set "spawn.glowny.z" to "%z-coordinate of player%" in yaml file "plugins/Skript/Dane_serwera/config.yml"			set "spawn.glowny.w" to "%world of player%" in yaml file "plugins/Skript/Dane_serwera/config.yml"			send "&6&lUstawiono spawn glowny" to player			stop		arg 1 is "spawninformacja":					set "spawn.informacja.x" to "%x-coordinate of player%" in yaml file "plugins/Skript/Dane_serwera/config.yml"			set "spawn.informacja.y" to "%y-coordinate of player%" in yaml file "plugins/Skript/Dane_serwera/config.yml"			set "spawn.informacja.z" to "%z-coordinate of player%" in yaml file "plugins/Skript/Dane_serwera/config.yml"			set "spawn.informacja.w" to "%world of player%" in yaml file "plugins/Skript/Dane_serwera/config.yml"			send "&6&lUstawiono spawn informacja" to player			stop		arg 1 is "spawnrangagracz":					set "spawn.ranga Gracz.x" to "%x-coordinate of player%" in yaml file "plugins/Skript/Dane_serwera/config.yml"			set "spawn.ranga Gracz.y" to "%y-coordinate of player%" in yaml file "plugins/Skript/Dane_serwera/config.yml"			set "spawn.ranga Gracz.z" to "%z-coordinate of player%" in yaml file "plugins/Skript/Dane_serwera/config.yml"			set "spawn.ranga Gracz.w" to "%world of player%" in yaml file "plugins/Skript/Dane_serwera/config.yml"			send "&6&lUstawiono spawn ranga Gracz" to player			stop		arg 1 is "spawnsurvival":					set "spawn.survival.x" to "%x-coordinate of player%" in yaml file "plugins/Skript/Dane_serwera/config.yml"			set "spawn.survival.y" to "%y-coordinate of player%" in yaml file "plugins/Skript/Dane_serwera/config.yml"			set "spawn.survival.z" to "%z-coordinate of player%" in yaml file "plugins/Skript/Dane_serwera/config.yml"			set "spawn.survival.w" to "%world of player%" in yaml file "plugins/Skript/Dane_serwera/config.yml"			send "&6&lUstawiono spawn survival" to player			stop

Skrypt uruchamiany po włączeniu serwera

set {_x} to value "spawn.wejsciowy.x" get of "plugins/Skript/Dane_serwera/config.yml" parsed as number	set {_y} to value "spawn.wejsciowy.y" get of "plugins/Skript/Dane_serwera/config.yml" parsed as number	set {_z} to value "spawn.wejsciowy.z" get of "plugins/Skript/Dane_serwera/config.yml" parsed as number	set {_w} to value "spawn.wejsciowy.w" get of "plugins/Skript/Dane_serwera/config.yml" parsed as world	set {spawn.wejsciowy} to location at ({_x}, {_y}, {_z}) of world {_w}		set {_x} to value "spawn.glowny.x" get of "plugins/Skript/Dane_serwera/config.yml" parsed as number	set {_y} to value "spawn.glowny.y" get of "plugins/Skript/Dane_serwera/config.yml" parsed as number	set {_z} to value "spawn.glowny.z" get of "plugins/Skript/Dane_serwera/config.yml" parsed as number	set {_w} to value "spawn.glowny.w" get of "plugins/Skript/Dane_serwera/config.yml" parsed as world	set {spawn.glowny} to location at ({_x}, {_y}, {_z}) of world {_w}		set {_x} to value "spawn.informacja.x" get of "plugins/Skript/Dane_serwera/config.yml" parsed as number	set {_y} to value "spawn.informacja.y" get of "plugins/Skript/Dane_serwera/config.yml" parsed as number	set {_z} to value "spawn.informacja.z" get of "plugins/Skript/Dane_serwera/config.yml" parsed as number	set {_w} to value "spawn.informacja.w" get of "plugins/Skript/Dane_serwera/config.yml" parsed as world	set {spawn.informacja} to location at ({_x}, {_y}, {_z}) of world {_w}		set {_x} to value "spawn.ranga Gracz.x" get of "plugins/Skript/Dane_serwera/config.yml" parsed as number	set {_y} to value "spawn.ranga Gracz.y" get of "plugins/Skript/Dane_serwera/config.yml" parsed as number	set {_z} to value "spawn.ranga Gracz.z" get of "plugins/Skript/Dane_serwera/config.yml" parsed as number	set {_w} to value "spawn.ranga Gracz.w" get of "plugins/Skript/Dane_serwera/config.yml" parsed as world	set {spawn.rangaGracz} to location at ({_x}, {_y}, {_z}) of world {_w}		set {_x} to value "spawn.survival.x" get of "plugins/Skript/Dane_serwera/config.yml" parsed as number	set {_y} to value "spawn.survival.y" get of "plugins/Skript/Dane_serwera/config.yml" parsed as number	set {_z} to value "spawn.survival.z" get of "plugins/Skript/Dane_serwera/config.yml" parsed as number	set {_w} to value "spawn.survival.w" get of "plugins/Skript/Dane_serwera/config.yml" parsed as world	set {spawn.survival} to location at ({_x}, {_y}, {_z}) of world {_w}

Teraz opisze po co tu tego tak dużo. Wszystkie lokalizacje zapisuje w pliku a nie w zmiennych. Po uruchomieniu serwera są one pobierane z pliku do zmiennej w programie. 

Niestety to nie działa. Ustawiłem na początku spawn na tej mapie co jestem czyli na "world" następnie w pliku zmieniłem nazwę mapy z "world" na "world_survival" i zrestartowałem serwer. Teleportacja działa ale tepa mnie na tej samej mapie a nie na inną mapę. Nie mam już pomysłów. :(

Proszę o pomoc

Edytowane przez Zasepamen

2 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

• 0

Automatycznie wygenerowana wiadomość.

Ten temat został przeniesiony z "Zarejestruj się lub zaloguj, aby zobaczyć ukrytą treść!Zarejestruj się lub zaloguj, aby zobaczyć ukrytą treść!Zarejestruj się lub zaloguj, aby zobaczyć ukrytą treść!" do "Zarejestruj się lub zaloguj, aby zobaczyć ukrytą treść!Zarejestruj się lub zaloguj, aby zobaczyć ukrytą treść!".

Nieaktywny
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
 Udostępnij

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...