Skocz do zawartości
  • 0

Questy / Jak zrobić misje po misji

Pytanie

command /biolog:	trigger:		if {misja.1.%player%} is true:			if player has {@ilosc1} of {@item1} named "{@nazwa1}":				send "&7[{@npc1}&7] Dziekuje, teraz moge skonczyc badania"				remove {@ilosc1} {@item1} from the player				send "&7[{@npc1}&7] Oto twoja nagroda {@nagroda1}{@iloscnagrody1}"				give {@iloscnagrody1} {@nagroda1} to the player				set {misja.2.%player%} to true				set {misja.1.%player%} to false			else:				send "&7[{@npc1}&7] Witaj %player%, czy mozesz mi pomoc?"				send "&7[{@npc1}&7] Aktualnie badam {@nazwa1}, potrzebuje {@ilosc1} szt."				send "&7[{@npc1}&7] Itemy te znajdziesz zabijajac {@mob1}"				send "&7[{@npc1}&7] Gdy zdobedziesz itemy wpisz ponownie /biolog"		else:			set {misja.2.%player%} to true			if {misja.2.%player%} is true:				if player has {@ilosc2} of {@item2} named "{@nazwa2}":					send "&7[{@npc1}&7] Dziekuje, teraz moge skonczyc badania"					remove {@ilosc2} {@item2} from the player					send "&7[{@npc1}&7] Oto twoja nagroda {@nagroda2}{@iloscnagrody2}"					give {@iloscnagrody2} {@nagroda2} to the player					set {misja.3.%player%} to true					set {misja.2.%player%} to false				else:					send "&7[{@npc1}&7] Witaj %player%, czy mozesz mi pomoc?"					send "&7[{@npc1}&7] Aktualnie badam {@nazwa2}, potrzebuje {@ilosc2} szt."					send "&7[{@npc1}&7] Itemy te znajdziesz zabijajac {@mob2}"					send "&7[{@npc1}&7] Gdy zdobedziesz itemy wpisz ponownie /biolog"				else:				set {misja.3.%player%} to true				if {misja.3.%player%} is true:					if player has {@ilosc3} of {@item3} named "{@nazwa3}":						send "&7[{@npc1}&7] Dziekuje, teraz moge skonczyc badania"						remove {@ilosc2} {@item3} from the player						send "&7[{@npc1}&7] Oto twoja nagroda {@nagroda3}{@iloscnagrody3}"						give {@iloscnagrody2} {@nagroda3} to the player						set {misja.4.%player%} to true						set {misja.3.%player%} to false					else:						send "&7[{@npc1}&7] Witaj %player%, czy mozesz mi pomoc?"						send "&7[{@npc1}&7] Aktualnie badam {@nazwa3}, potrzebuje {@ilosc3} szt."						send "&7[{@npc1}&7] Itemy te znajdziesz zabijajac {@mob3}"						send "&7[{@npc1}&7] Gdy zdobedziesz itemy wpisz ponownie /biolog"					else:					set {misja.4.%player%} to trueitd..

Mam problem wszystko działa idealnie ale po 2 misji gdy oddamy itemy to buguje się i możemy cały czas oddawać itemy i zbierać nagrody a powinna odpalić się 3 misja ;x Oczwyiście like za pomoc :) 

https://skript.pl/temat/7573-questy-jak-zrobi%C4%87-misje-po-misji/

2 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

• 0

Nie mozesz dawac wielokrotnego else przy if {misja.1.%player%} is true:
Radziłbym tez zastąpic kropki po misji na dwukropek...

Kod:

command /biolog:		trigger:			if {misja:1.%player%} is true:					if player has {@ilosc1} of {@item1} named "{@nazwa1}":							send "&7[{@npc1}&7] Dziekuje, teraz moge skonczyc badania"							remove {@ilosc1} {@item1} from the player							send "&7[{@npc1}&7] Oto twoja nagroda {@nagroda1}{@iloscnagrody1}"							give {@iloscnagrody1} {@nagroda1} to the player							set {misja:2.%player%} to true							set {misja:1.%player%} to false					else:							send "&7[{@npc1}&7] Witaj %player%, czy mozesz mi pomoc?"							send "&7[{@npc1}&7] Aktualnie badam {@nazwa1}, potrzebuje {@ilosc1} szt."							send "&7[{@npc1}&7] Itemy te znajdziesz zabijajac {@mob1}"							send "&7[{@npc1}&7] Gdy zdobedziesz itemy wpisz ponownie /biolog"			if {misja:2.%player%} is true:					if player has {@ilosc2} of {@item2} named "{@nazwa2}":							send "&7[{@npc1}&7] Dziekuje, teraz moge skonczyc badania"							remove {@ilosc2} {@item2} from the player							send "&7[{@npc1}&7] Oto twoja nagroda {@nagroda2}{@iloscnagrody2}"							give {@iloscnagrody2} {@nagroda2} to the player							set {misja:3.%player%} to true							set {misja:2.%player%} to false					else:							send "&7[{@npc1}&7] Witaj %player%, czy mozesz mi pomoc?"							send "&7[{@npc1}&7] Aktualnie badam {@nazwa2}, potrzebuje {@ilosc2} szt."							send "&7[{@npc1}&7] Itemy te znajdziesz zabijajac {@mob2}"							send "&7[{@npc1}&7] Gdy zdobedziesz itemy wpisz ponownie /biolog"									if {misja:3.%player%} is true:					if player has {@ilosc3} of {@item3} named "{@nazwa3}":							send "&7[{@npc1}&7] Dziekuje, teraz moge skonczyc badania"							remove {@ilosc2} {@item3} from the player							send "&7[{@npc1}&7] Oto twoja nagroda {@nagroda3}{@iloscnagrody3}"							give {@iloscnagrody2} {@nagroda3} to the player							set {misja:4.%player%} to true							set {misja:3.%player%} to false					else:							send "&7[{@npc1}&7] Witaj %player%, czy mozesz mi pomoc?"							send "&7[{@npc1}&7] Aktualnie badam {@nazwa3}, potrzebuje {@ilosc3} szt."							send "&7[{@npc1}&7] Itemy te znajdziesz zabijajac {@mob3}"							send "&7[{@npc1}&7] Gdy zdobedziesz itemy wpisz ponownie /biolog"   			if {misja:4.%player%} is true:					(Ciag dalszy skryptu)
Edytowane przez Oedeopol
https://skript.pl/temat/7573-questy-jak-zrobi%C4%87-misje-po-misji/#findComment-60119

Nieaktywny
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...