Od paru dni próbuje napisać skrypt który blokowałby skrzynki przy użyciu tabliczek. Miałem już działający skrypt ale niestety blokował tylko jedną skrzynkę. Przy próbie ulepszenia skryptu coś zepsułem i przestał działać. Nie mam pojęcia co jest nie tak. Problem jest gdzieś w tym fragmencie:
on sign change: if block behind event-block is chest: loop blocks in radius 1 of block behind event-block: if loop-block is sign: if line 1 of loop-block is "[Blokada]": if line 2 of loop-block is "%name of player%": set line 1 of event-block to "[Wiecej]" else: set event-block to air message "To nie jest twoja skrzynia" else: set line 1 of event-block to "[Blokada]" set line 2 of event-block to "%name of player%" message "Skrzynia zostala zablokowana"
Ktoś wie co tu jest nie tak? Nie ukrywam że to mój pierwszy skrypt, więc może nie wyglądać zbyt ciekawie.
Pytanie
Witek094 1
Od paru dni próbuje napisać skrypt który blokowałby skrzynki przy użyciu tabliczek. Miałem już działający skrypt ale niestety blokował tylko jedną skrzynkę. Przy próbie ulepszenia skryptu coś zepsułem i przestał działać. Nie mam pojęcia co jest nie tak. Problem jest gdzieś w tym fragmencie:
Ktoś wie co tu jest nie tak? Nie ukrywam że to mój pierwszy skrypt, więc może nie wyglądać zbyt ciekawie.Odnośnik do komentarza
https://skript.pl/temat/60-blokowanie-skrzynek-tabliczkami/Udostępnij na innych stronach
2 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi