Witam, potrzebuje skryptu który po uderzeniu łukiem porównuje, czy trafiono blok, który mam zapisany w koordach, na razie wydukłem coś takiego:
on projectile hit: set {_x} to -761 set {_y} to 63 set {_z} to 344 projectile is a arrow: set {_loc} to the location at {_x}, {_y}, {_z} in world "world" execute console command "broadcast %{_loc}%" #if location of projectile is {_loc}: #...
Tylko, że debugując broadcastem choćby zmienna "event-location" wychodzą straszne głupoty .. jest +- 5 kratek od miejsca uderzenia ..Czy ktoś mógł by mi pomóc ?
Pytanie
Viscore 0
Witam, potrzebuje skryptu który po uderzeniu łukiem porównuje, czy trafiono blok, który mam zapisany w koordach, na razie wydukłem coś takiego:
on projectile hit: set {_x} to -761 set {_y} to 63 set {_z} to 344 projectile is a arrow: set {_loc} to the location at {_x}, {_y}, {_z} in world "world" execute console command "broadcast %{_loc}%" #if location of projectile is {_loc}: #...Tylko, że debugując broadcastem choćby zmienna "event-location" wychodzą straszne głupoty .. jest +- 5 kratek od miejsca uderzenia ..Czy ktoś mógł by mi pomóc ?
https://skript.pl/temat/5994-on-projectile-hit-blok/Udostępnij na innych stronach
10 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi