Xawers105 5 Opublikowano 28 stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 28 stycznia 2015 Witam. Z góry piszę, że nie chodzi mi o "else".Chodzi o to, że mam komendę /kod [<text>].[<text>], to 5 różnych zmiennych, takich: if arg contain "%{kod1}%": delete {kod1} if arg contain "%{kod2}%": delete {kod2}i tak dalej. Chciałem teraz dodać wiadomość, jeśli arg1 to nie jest ani {kod1}, ani {kod2}.Jeśli dodałbym else, pisałoby tak:Użyłeś {kod1}!Błąd, kod nie istnieje (do kod2).Szukam zmiennej, dzięki której napisze tą wiadomość tylko, jeśli nie arg1 to nie jest ani {kod1} ani {kod2}. Da się tak? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Xawers105 5 Opublikowano 28 stycznia 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 28 stycznia 2015 zrobiłem tak samo, tylko dałem zmienne w nawiasach :DDziena, like. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Xawers105 5 Opublikowano 28 stycznia 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 28 stycznia 2015 if arg not contain {kod1} or {kod2}: send "nie zawierasz zmiennych, jestes glupi."Powinno działać. Błąd: 'not' is not a type. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Matstos 2 Opublikowano 29 stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 29 stycznia 2015 (edytowane) Może będzie lepuej jeśli zrobisz to z ELSE po IF. Czyli: if arg contains {zmienna} send "jestes madry" else: send "jestes glupi" Edytowane 29 stycznia 2015 przez Matstos Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pytanie
Xawers105 5
Witam. Z góry piszę, że nie chodzi mi o "else".
Chodzi o to, że mam komendę /kod [<text>].
[<text>], to 5 różnych zmiennych, takich:
3 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi