Skocz do zawartości

Pomoc w stworzeniu skryptu do komendy /box item​

Rekomendowane odpowiedzi

Cześć!

Potrzebuję pomocy w stworzeniu skryptu Skript dla mojego serwera Minecraft. Chciałbym, aby komenda /box item działała w następujący sposób:

Składnia komendy:

/box item <typ> <poziom> <ilość> <nazwa> <materiał>

Opis parametrów:

• <typ>: typ przedmiotu (np. sword, axe, pickaxe, helmet, chestplate, leggings, boots)

• <poziom>: poziom zaklęcia (np. 2 dla Sharpness II)

• <ilość>: liczba przedmiotów do wygenerowania (np. 4 dla czterech przedmiotów z różnymi poziomami zaklęcia)

• <nazwa>: nazwa przedmiotu (np. Miecz Mocy)

• <materiał>: materiał przedmiotu (np. diamond, iron, wood)

Przykład użycia:

/box item sword 2 4 "Miecz Mocy" diamond

Oczekiwany efekt:

• Gracz otrzymuje 4 miecze z zaklęciem Sharpness w poziomach 2, 3, 4 i 5.

• Każdy miecz ma nazwę Miecz Mocy z dodanym na końcu odpowiednim symbolem gwiazdki: ☆1, ☆2, ☆3, ☆4.

• Przedmioty są wykonane z materiału diamond.

• Nazwa przedmiotu jest wyświetlana w kolorze gradientowym.

Próbowałem już kilku podejść, ale napotkałem problemy z dodawaniem zaklęć i generowaniem wielu przedmiotów z różnymi poziomami zaklęć. Będę wdzięczny za pomoc w rozwiązaniu tych problemów.

Z góry dziękuję za wszelką pomoc!

Edytowane przez Daniel111
https://skript.pl/temat/58640-pomoc-w-stworzeniu-skryptu-do-komendy-box-item%E2%80%8B/

• 4 tygodnie później...

tutaj masz podobny skrypt do tego co chciałeś tylko nie będzie działał identycznie jak chciałeś:
po pierwsze pozamieniałem argumenty miejscami, po drugie zamiast dawać typ przedmiotu na początku i materiał na końcu co było by upierdliwe ale możliwe
to dałem cały item czyli naprzykład diamond_sword albo iron_helmet potem mamy poziom od którego zaczyna się dany item i w przykładzie będzie to 10
amount to liczba mieczy tak jak chciałeś i też będzie to 10. potem mamy nazwę którą można sobie ustawić kolorowo a widzę że o tym nie wspomniałeś więc rozumiem że masz zamiar edytować skrypt. potem mamy enchanttype czyli np sharpness albo protection itd
i na końcu jest ta pętla która nam tworzy te miecze.

i przepraszam za nie wstawianie przecinków i kropek bo tego się nigdy nie nauczyłem na polskim.

edit:

zamieniłem miejscami {_nazwa} i {_enchanttype} aby można było wprowadzić nazwę z spacjami:
przykładowa komenda: /box diamond_sword 1 25 sharpness &aMiecz
dostajesz 25 mieczy od sharpness 2 do 25 z specjalną nazwą.

set {_item} to arg-1
        set {_poziom} to arg-2
        set {_amount} to arg-3
        set {_enchanttype} to arg-4
        set {_nazwa} to colored arg-5
Edytowane przez VateqS
https://skript.pl/temat/58640-pomoc-w-stworzeniu-skryptu-do-komendy-box-item%E2%80%8B/#findComment-346643