Daniel111 0 Opublikowano 25 kwietnia 2025 Udostępnij Opublikowano 25 kwietnia 2025 (edytowane) Cześć! Potrzebuję pomocy w stworzeniu skryptu Skript dla mojego serwera Minecraft. Chciałbym, aby komenda /box item działała w następujący sposób: Składnia komendy: /box item <typ> <poziom> <ilość> <nazwa> <materiał> Opis parametrów: <typ>: typ przedmiotu (np. sword, axe, pickaxe, helmet, chestplate, leggings, boots) <poziom>: poziom zaklęcia (np. 2 dla Sharpness II) <ilość>: liczba przedmiotów do wygenerowania (np. 4 dla czterech przedmiotów z różnymi poziomami zaklęcia) <nazwa>: nazwa przedmiotu (np. Miecz Mocy) <materiał>: materiał przedmiotu (np. diamond, iron, wood) Przykład użycia: /box item sword 2 4 "Miecz Mocy" diamond Oczekiwany efekt: Gracz otrzymuje 4 miecze z zaklęciem Sharpness w poziomach 2, 3, 4 i 5. Każdy miecz ma nazwę Miecz Mocy z dodanym na końcu odpowiednim symbolem gwiazdki: ☆1, ☆2, ☆3, ☆4. Przedmioty są wykonane z materiału diamond. Nazwa przedmiotu jest wyświetlana w kolorze gradientowym. Próbowałem już kilku podejść, ale napotkałem problemy z dodawaniem zaklęć i generowaniem wielu przedmiotów z różnymi poziomami zaklęć. Będę wdzięczny za pomoc w rozwiązaniu tych problemów. Z góry dziękuję za wszelką pomoc! Edytowane 25 kwietnia 2025 przez Daniel111 Cytuj Odnośnik do komentarza https://skript.pl/temat/58640-pomoc-w-stworzeniu-skryptu-do-komendy-box-item%E2%80%8B/ Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
VateqS 0 Opublikowano 23 maja 2025 Udostępnij Opublikowano 23 maja 2025 mozna to zrobic za pomoca skbee i skript ale nie bardzo rozumiem w poziomach od 2 do 5 Cytuj Odnośnik do komentarza https://skript.pl/temat/58640-pomoc-w-stworzeniu-skryptu-do-komendy-box-item%E2%80%8B/#findComment-346642 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
VateqS 0 Opublikowano 23 maja 2025 Udostępnij Opublikowano 23 maja 2025 (edytowane) tutaj masz podobny skrypt do tego co chciałeś tylko nie będzie działał identycznie jak chciałeś: po pierwsze pozamieniałem argumenty miejscami, po drugie zamiast dawać typ przedmiotu na początku i materiał na końcu co było by upierdliwe ale możliwe to dałem cały item czyli naprzykład diamond_sword albo iron_helmet potem mamy poziom od którego zaczyna się dany item i w przykładzie będzie to 10 amount to liczba mieczy tak jak chciałeś i też będzie to 10. potem mamy nazwę którą można sobie ustawić kolorowo a widzę że o tym nie wspomniałeś więc rozumiem że masz zamiar edytować skrypt. potem mamy enchanttype czyli np sharpness albo protection itd i na końcu jest ta pętla która nam tworzy te miecze. i przepraszam za nie wstawianie przecinków i kropek bo tego się nigdy nie nauczyłem na polskim. edit: zamieniłem miejscami {_nazwa} i {_enchanttype} aby można było wprowadzić nazwę z spacjami: przykładowa komenda: /box diamond_sword 1 25 sharpness &aMiecz dostajesz 25 mieczy od sharpness 2 do 25 z specjalną nazwą. set {_item} to arg-1 set {_poziom} to arg-2 set {_amount} to arg-3 set {_enchanttype} to arg-4 set {_nazwa} to colored arg-5 Edytowane 23 maja 2025 przez VateqS Cytuj Odnośnik do komentarza https://skript.pl/temat/58640-pomoc-w-stworzeniu-skryptu-do-komendy-box-item%E2%80%8B/#findComment-346643 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi