Skocz do zawartości
  • 0

Oczekiwanie na teleportacje

Pytanie

Witam

Jako że nie używam pluginu essential w którym to za pewne jest. Dlatego chcę napisać taki skrypt.

Chodzi o to że przy teleportacji np. /tpa chomik238

Zanim gracza przeteleportuje ma on odczekać np 5 sekund. Nie ruszając się chodzi mi tylko o chodzenie myszką może ruszać.

I tu jest mój kłopot chcę zrobić to optymalnie aby nie lagowało serwera. W trakcie komendy która będzie oczekiwać czy da się jakoś i właśnie jak dodać aby sprawdzało czy gracz się rusza? Jaki to jest event czy coś? Jestem jeszcze początkującym w pisaniu skryptów :)

Pozdrawiam

https://skript.pl/temat/5860-oczekiwanie-na-teleportacje/

2 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

• 0

Nawet niezły pomysł. Dzięki twojemu podejściu bo nie wiedziałem jak to ma wyglądać zapisałem takie coś działa 100% :)

command /tpa [<offlineplayer&gt]:	permission: gracz.tpa	aliases: /t	trigger:		arg 1 is not set:			send "&c&lMusisz podać nik gracza!" to player			send "&c&lWpisz &6&l/tpa <nik_gracza>!" to player			stop		arg 1 is set:			if {zalogowany.%arg 1%} is 1:				send "&2&lWysłano prośbę o teleportacje do gracza: &e&l%arg 1%" to player				send "&2&lGracz %player% prosi o teleportacje do ciebie" to arg 1				send "&2&lMasz 1 minute aby zaakceptować prośbę. Wpisz &6&l/tok &2&llub &6&l/tpaccept" to arg 1				set {tpa.%arg 1%} to player				set {walking.%player%} to true				set {pozycja.%player%} to location of player				wait 1 minute				if {walking.%player%} is true:					delete {walking.%player%}					delete {tpa.%arg 1%}					send "&c&lNiestety ale przekroczono limit czasu na akceptacje teleportu" to player					send "&c&lNiestety ale upłynął czas na akceptacje teleportu" to arg 1					stop			else:				send "&c&lNiestety ale nie ma takiego gracza na serwerze!" to player				send "&c&lByć może źle przepisałeś jego nik. Spróbuj jeszcze raz!" to player				stopcommand /tpaccept:	permission: gracz.tpa	aliases: /tok	trigger:		if {tpa.%player%} is set:			send "&2&lZaakceptowałeś prośbę o teleportacje gracza: &2&l%{tpa.%player%}%&2&l do siebie" to player			send "&2&lTwoja prośba o teleportacje została zaakceptowana" to {tpa.%player%}			send "&2&lZa 5 sekund zostajesz przeteleportowany" to {tpa.%player%}			send "&2&lNie ruszaj się inaczej teleport się anuluje" to {tpa.%player%}			wait 5 second			if {tpa.%player%} is set:				teleport {tpa.%player%} to location of player				send "&2&lZostałes przeteleportowany do gracza: &e&l%player%" to {tpa.%player%}				log "Gracz [%{tpa.%player%}%]z pocycji [%{pozycja.%{tpa.%player%}%}%] teleportował się do gracza %player% do pozycji [%location of player%] " to "logi_tp.txt"				delete {walking.%{tpa.%player%}%} 				delete {pozycja.%{tpa.%player%}%}				delete {tpa.%player%}				stop			else:				delete {walking.%{tpa.%player%}%} 				delete {tpa.%player%}		else:			send "&2&lNiestety ale nikt nie chcę się do ciebie przeteleportować" to playeron any move:	if {walking.%player%} is true:		send "&c&lPoruszyłes się twoja teleportacja została anulowana" to player		set {walking.%player%} to false		stop

Dzięki za pomoc :) W natchnieniu :)

Edytowane przez Zasepamen
https://skript.pl/temat/5860-oczekiwanie-na-teleportacje/#findComment-49129

Nieaktywny
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...