Skocz do zawartości
  • 0

Witam, czy ktoś może mi pomóc ze skryptem?

Pytanie

Witam, czy ktoś może mi pomóc ze skryptem? Wiem że jest bardzo źle napisany i nic tutaj zapewne do siebie nie pasuje...

[18:55:25 INFO]: [Skript] Line 140: (HashMine.sk)
[18:55:25 INFO]:     There is only one number argument in this command
[18:55:25 INFO]:     Line: set {miner_hashcoins::%argument 1's uuid%} to number argument 2
[18:55:25 INFO]:  
[18:55:25 INFO]: [Skript] Line 146: (HashMine.sk)
[18:55:25 INFO]:     There is only one number argument in this command
[18:55:25 INFO]:     Line: add number argument 2 to {miner_hashcoins::%argument 1's uuid%}
[18:55:25 INFO]:  
[18:55:26 INFO]: [Skript] Line 102: (HashMine.sk)
[18:55:26 INFO]:     Can't understand this condition/effect: open virtual chest inventory with 3 rows named "Menu Koparki" to player
[18:55:26 INFO]:     Line: open virtual chest inventory with 3 rows named "Menu Koparki" to player
[18:55:26 INFO]:  
[18:55:26 INFO]: [Skript] Line 114: (HashMine.sk)
[18:55:26 INFO]:     Can't understand this section: on inventory click
[18:55:26 INFO]:     Line: on inventory click:

o to jakie błędy mi wyskakują. 

chodzi o to aby po kliknięciu prawym w blok diamentu, otwierało się menu Koparki na którym by było włączenie, wyłączenie funkcji zarabiania coinów, ulepszenie, informacja o tym czy jest połączony z generatorem. Po kliknięciu w blok węgla otwierało się menu Generatora Prądu i tam by się dawało paliwo oraz sprawdzało żywotność generatora. podobnie jak w rafinerii na craftcube. chciałbym aby te bloki mogły być zniszczone oraz menu otwierane tylko przez ich właściciela i żeby gracz mógł mieć tylko 1 koparkę na poziomie 1, max 3 na 2 i max 5 na 5 a dalsze levele bez limitu. Oraz trochę komend /sprawdzhash (sorawdzanie ile gracz ma coinów) /addhash (dodawanie graczowi coinów) /sethash (ustawianie coinów gracza) /togglemining (włączanie i wyłączanie tej koparki) /upgrade (upgrade koparki o 1 lvl w górę ) /minerstatus to czy koparka kopie.

za wszelką pomoc bardzo dziękuję 

https://skript.pl/temat/58489-witam-czy-kto%C5%9B-mo%C5%BCe-mi-pom%C3%B3c-ze-skryptem/

1 odpowiedź na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

• 0

Naprawiłem kod:

Chodziło o małe drobnostki, a mianowicie:

Teraz nie używamy

open virtual chest inventory with 3 rows named "Menu Koparki" to player

tylko

open chest inventory with 3 rows named "Menu Koparki" to player

Troszkę rozwaliłeś tabowanie skripta, ponieważ 

on inventory click:

to inny event, który musisz zapisać od nowej linijki bez tabów.

Problemy z linijką 140 oraz 146 były takie, że próbowałeś wywołać drugi argument liczbowy, a komenda zawierała tylko jeden liczbowy argument.
Naprawiłem to usuwając 

number

z

number argument 2

To tyle!
Powodzenia w skriptowaniu!

https://skript.pl/temat/58489-witam-czy-kto%C5%9B-mo%C5%BCe-mi-pom%C3%B3c-ze-skryptem/#findComment-346172