Skocz do zawartości
  • 0

Pety

Xyntegi_ok

Pytanie

Dobry wieczor! Dałoby rade napisać skrypt na pety w GUI? Takie zwykłe zeby chodziły przy graczu i były niezniszczalne. Nie muszą dawać żadnych efektów, chociaż jakby się dało to możnaby było zrobić tak że jak ktoś z tym zwierzątkiem wyjdzie na pvp to dostanie 2 serca (z LifeStealSMP) zamiast 1 za kogoś śmierć. Ale to opcjonalnie. Jak się nie da lub za dużo wymagam to przepraszam z góry, mogę zaplacic:)

https://skript.pl/temat/57895-pety/

1 odpowiedź na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

• 0
12 godzin temu, Xyntegi_ok napisał:

Dobry wieczor! Dałoby rade napisać skrypt na pety w GUI? Takie zwykłe zeby chodziły przy graczu i były niezniszczalne. Nie muszą dawać żadnych efektów, chociaż jakby się dało to możnaby było zrobić tak że jak ktoś z tym zwierzątkiem wyjdzie na pvp to dostanie 2 serca (z LifeStealSMP) zamiast 1 za kogoś śmierć. Ale to opcjonalnie. Jak się nie da lub za dużo wymagam to przepraszam z góry, mogę zaplacic:)

Zastanawia mnie to dlaczego Pani nie chce skorzystać z jakiegokolwiek pluginu dodającego zwierzęta. Wymienię kilka przykładowych:

Takich pluginów istnieje co najmniej kilkanaście i niekoniecznie musi być płatny, więc z pewnością coś się znajdzie. Zawsze lepiej jest skorzystać z pluginu niż ze skryptu, już nie wspominam o płaceniu za taki skrypt.
Oczywiście, da się taki system zwierzątek ładnie zaimplementować w Skript i nie jest to rocket science, jednak nietrudno mi jest sobie wyobrazić sytuację gdzie ktoś Pani napisze mało wydajny skrypt lagujący serwer i powie "No, tak musi być. Ten skrypt lepszy nie będzie.". Widać tu duże pole do scamu, bo przeciętny właściciel serwera niezaznajomiony ze Skriptem i dobrymi praktykami programistycznymi nie jest w stanie zweryfikować prawdomówności i rzekomej nieomylności twórcy takiego skryptu.

Pozdrawiam.

https://skript.pl/temat/57895-pety/#findComment-344065