Sergio_YT123 2 Opublikowano 12 lipca Udostępnij Opublikowano 12 lipca Czesc, szukam placeholderu na pokazywanie ile masz serc, nie ile masz w tym momecie ale ile posiadasz najwiecej Cos nie zrozumiale? Pisz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Kormic 1921 Opublikowano 12 lipca Udostępnij Opublikowano 12 lipca Ten temat został przeniesiony. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Kormic 1921 Opublikowano 12 lipca Udostępnij Opublikowano 12 lipca 38 minut temu, Sergio_YT123 napisał: Czesc, szukam placeholderu na pokazywanie ile masz serc, nie ile masz w tym momecie ale ile posiadasz najwiecej Cos nie zrozumiale? Pisz Nie wiem którego pluginu zarządzającego placeholderami pytanie dotyczy, ale śmiało mogę założyć, że mowa o PlaceholderAPI. Wszystkie dostępne placeholdery wraz z komendami do pobierania rozszerzeń są wypisane na wiki na Githubie. W tym przypadku będzie nam zależało na placeholderze %player_max_health%, który zwraca podwojoną liczbę serc. Jest on częścią rozszerzenia 'Player', które należy pobrać przed użyciem placeholderu. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Sergio_YT123 2 Opublikowano 12 lipca Autor Udostępnij Opublikowano 12 lipca Znalazlem %player_max_health%, ale pokazuje mi on np. jak mam 10 serc to wyswietla mi 20.0, da sie zrobic aby nie liczylo pol hp tylko zale hp? Nie zrozumiale? Pisz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Kormic 1921 Opublikowano 12 lipca Udostępnij Opublikowano 12 lipca 2 minuty temu, Sergio_YT123 napisał: Znalazlem %player_max_health%, ale pokazuje mi on np. jak mam 10 serc to wyswietla mi 20.0, da sie zrobic aby nie liczylo pol hp tylko zale hp? Nie zrozumiale? Pisz Wystarczy więc podzielić ów placeholder przez 2. Zakładam jednak, że placeholder ten chce Pan wykorzystać w innym pluginie, co uniemożliwia bezpośrednią jego modyfikację. Pomocne tutaj okaże się rozszerzenie 'Math', które pozwala wykonywać operacje matematyczne na placeholderach zwracających dowolne liczby. Symbol dzielenia to '/', rozwiązanie jest trywialne. Proszę tylko pamiętać, że wyrażenie należy podać bez nawiasów ostrokątnych. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Sergio_YT123 2 Opublikowano 14 lipca Autor Udostępnij Opublikowano 14 lipca W dniu 12.07.2024 o 22:35, Kormic napisał: Wystarczy więc podzielić ów placeholder przez 2. Zakładam jednak, że placeholder ten chce Pan wykorzystać w innym pluginie, co uniemożliwia bezpośrednią jego modyfikację. Pomocne tutaj okaże się rozszerzenie 'Math', które pozwala wykonywać operacje matematyczne na placeholderach zwracających dowolne liczby. Symbol dzielenia to '/', rozwiązanie jest trywialne. Proszę tylko pamiętać, że wyrażenie należy podać bez nawiasów ostrokątnych. Pozdrawiam. Moglby Pan podac placeholder bo nie moge znalesc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Kormic 1921 Opublikowano 14 lipca Udostępnij Opublikowano 14 lipca 4 godziny temu, Sergio_YT123 napisał: Moglby Pan podac placeholder bo nie moge znalesc Podałem link do rozszerzenia Math. Posiada ono tylko dwa placeholdery, z czego drugi pozwala dodatkowo na dokładność i zaokrąglanie wyniku działania matematycznego. Panu on się jednak nie przyda, więc proszę użyć ten pierwszy. Wystarczy po 'math_' wstawić dzielenie placeholderu %player_max_health% przez 2. Zanim Pan napisze, że nie działa, proszę przeczytać opis tego rozszerzenia i jak należy posługiwać się tym placeholderem. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Sergio_YT123 2 Opublikowano 14 lipca Autor Udostępnij Opublikowano 14 lipca Dziala ale pisze mi np: 18.000, a da sie te zera usunac? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Kormic 1921 Opublikowano 14 lipca Udostępnij Opublikowano 14 lipca 20 godzin temu, Sergio_YT123 napisał: Dziala ale pisze mi np: 18.000, a da sie te zera usunac? Trochę się zdziwiłem tym, że gracz ma maksymalnie 18 serduszek, ale ufam, że Pan po prostu zmodyfikował maksymalną ilość punktów życia gracza. W takim przypadku przyda się drugi placeholder: %math_[precision]:[rounding]_<expression>% gdzie (jeśli dobrze zrozumiałem kod źródłowy rozszerzenia): precision - liczba miejsc po przecinku, rounding - tryb zaokrąglania (możliwe wartości: up, down, ceiling, floor, half-down, half-even), dokładne ich opisy można znaleźć tutaj. W naszym przypadku chodzi o pozbycie się części ułamkowej, więc należy ustawić 'precision' na zero, a 'rounding' najlepiej będzie ustawić jako 'down', ponieważ zaokrąglenie w kierunku zera wydaje się najbardziej sensowne. A więc placeholder przyjmie finalnie postać: %math_0:down_<wyrażenie matematyczne>% W miejsce wyrażenia matematycznego należy wstawić te dzielenie placeholdera przez 2, bez nawiasów ostrokątnych rzecz jasna. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Sergio_YT123 2 Opublikowano 15 lipca Autor Udostępnij Opublikowano 15 lipca Wyswietla mi %math_[precision]:[rounding]_<expression>% a nie serca, a mam wgrany placeholder math, moze mi Pan pomoc? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Kormic 1921 Opublikowano 15 lipca Udostępnij Opublikowano 15 lipca 5 godzin temu, Sergio_YT123 napisał: Wyswietla mi %math_[precision]:[rounding]_<expression>% a nie serca, a mam wgrany placeholder math, moze mi Pan pomoc? Czy dał Pan między 'precision' i 'rounding' dwukropek? Proszę spojrzeć na szablon placeholdera. Fakt, popełniłem czeski błąd, ale proszę też czytać wiki PlaceholderAPI i to co napisałem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Sergio_YT123 2 Opublikowano 15 lipca Autor Udostępnij Opublikowano 15 lipca 4 godziny temu, Kormic napisał: Czy dał Pan między 'precision' i 'rounding' dwukropek? Proszę spojrzeć na szablon placeholdera. Fakt, popełniłem czeski błąd, ale proszę też czytać wiki PlaceholderAPI i to co napisałem. Tak, mam. Ale nie dziala Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Kormic 1921 Opublikowano 15 lipca Udostępnij Opublikowano 15 lipca 35 minut temu, Sergio_YT123 napisał: Tak, mam. Ale nie dziala Proszę pokazać jak Pan użył tego placeholdera. Mam wrażenie, że Pan nie do końca poprawnie podstawił do niego wartości. Proszę również wpisać komendę '/papi ecloud list installed'. Wśród nich powinno pokazać się rozszerzenie 'Math' (może się nazywać 'math-expansion'). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Sergio_YT123 2 Opublikowano 15 lipca Autor Udostępnij Opublikowano 15 lipca 28 minut temu, Kormic napisał: Proszę pokazać jak Pan użył tego placeholdera. Mam wrażenie, że Pan nie do końca poprawnie podstawił do niego wartości. Proszę również wpisać komendę '/papi ecloud list installed'. Wśród nich powinno pokazać się rozszerzenie 'Math' (może się nazywać 'math-expansion'). Jest wgrany: Math, wersja najnowsza. Nie dziala pokazuje %math_[precision]:[rounding]_expression% usunalem <> poniewaz tez nie dzialalo, i mislelem ze zadziala. Wie Pan dlaczego? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Kormic 1921 Opublikowano 15 lipca Udostępnij Opublikowano 15 lipca 2 minuty temu, Sergio_YT123 napisał: Jest wgrany: Math, wersja najnowsza. Nie dziala pokazuje %math_[precision]:[rounding]_expression% usunalem <> poniewaz tez nie dzialalo, i mislelem ze zadziala. Wie Pan dlaczego? Czyli Pan w ogóle nie podstawił wartości do tego placeholdera. Co więcej, nie przeczytał Pan tego co napisałem i oczekuje Pan, że to zadziała poprawnie. Proszę przeczytać wszystko to co pisałem wyżej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Sergio_YT123 2 Opublikowano 15 lipca Autor Udostępnij Opublikowano 15 lipca 3 minuty temu, Kormic napisał: Czyli Pan w ogóle nie podstawił wartości do tego placeholdera. Co więcej, nie przeczytał Pan tego co napisałem i oczekuje Pan, że to zadziała poprawnie. Proszę przeczytać wszystko to co pisałem wyżej. Przeczytalem, i nie zauwazylem gdzie zrobilem blad, jestem zmeczony wiec moj mozg nie pracuje , moze Pan powiedziec gdzie zrobilem blad? Przepraszam za strate Pana czasu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Kormic 1921 Opublikowano 15 lipca Udostępnij Opublikowano 15 lipca Teraz, Sergio_YT123 napisał: Przeczytalem, i nie zauwazylem gdzie zrobilem blad, jestem zmeczony wiec moj mozg nie pracuje , moze Pan powiedziec gdzie zrobilem blad? Przepraszam za strate Pana czasu Mam wrażenie, że Pan nie przeczytał. Cała moja wypowiedź była poświęcona podstawianiu wartości do placeholdera. 19 godzin temu, Kormic napisał: A więc placeholder przyjmie finalnie postać: %math_0:down_<wyrażenie matematyczne>% W miejsce wyrażenia matematycznego należy wstawić te dzielenie placeholdera przez 2, bez nawiasów ostrokątnych rzecz jasna. Jeszcze raz przypominam o przeczytaniu instrukcji użycia rozszerzenia 'Math'. Link do niej wysyłałem wyżej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Sergio_YT123 2 Opublikowano 15 lipca Autor Udostępnij Opublikowano 15 lipca 9 minut temu, Kormic napisał: Mam wrażenie, że Pan nie przeczytał. Cała moja wypowiedź była poświęcona podstawianiu wartości do placeholdera. Jeszcze raz przypominam o przeczytaniu instrukcji użycia rozszerzenia 'Math'. Link do niej wysyłałem wyżej. Nie rozumiem instrukcji. Co mam gdzie wkleic? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Kormic 1921 Opublikowano 15 lipca Udostępnij Opublikowano 15 lipca 1 minutę temu, Sergio_YT123 napisał: Nie rozumiem instrukcji. Co mam gdzie wkleic? Musi Pan podstawić (czy też jak Pan powiedział, wkleić) ilość cyfr po przecinku, tryb zaokrąglania i podstawić dzielenie placeholderu '{player_max_health}' przez 2. Wydaje mi się, że Pan nadal nie rozumie tego, iż ten placeholder wymaga podstawienia do jego nazwy pewnych danych. W oryginalnej formie nic nie zrobi. To tak jakby oczekiwał Pan, że działanie 'a + b' zwróci konkretną liczbę bez podstawienia jakichś wartości za a i b. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Ernestozilla222 0 Opublikowano 29 sierpnia Udostępnij Opublikowano 29 sierpnia (edytowane) Kurde wiem że jest to stary temat, ale panie @Kormicwyszło mi takie coś XD - %math_0:down_%math_{player_health}/2%% Edytowane 29 sierpnia przez Ernestozilla222 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Kormic 1921 Opublikowano 30 sierpnia Udostępnij Opublikowano 30 sierpnia W dniu 29.08.2024 o 11:06, Ernestozilla222 napisał: Kurde wiem że jest to stary temat, ale panie @Kormicwyszło mi takie coś XD - %math_0:down_%math_{player_health}/2%% Ależ nie ma potrzeby zagnieżdżania tam kolejnego placeholdera. Wystarczy samo '{player_health} / 2' (o ile jest to prawidłowy placeholder, o który Panu chodzi). Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pytanie
Sergio_YT123 2
Czesc, szukam placeholderu na pokazywanie ile masz serc, nie ile masz w tym momecie ale ile posiadasz najwiecej
Cos nie zrozumiale? Pisz
20 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi