Skocz do zawartości
  • 0

/lobby

croofix

Pytanie

Posiadam proxy Velocity oraz plugin do kolejek ajQueue. Porobiłem sobie w tym pluginie grupy na lobby (lobby-1,lobby-2,lobby-3). Chciałbym zrobić komendę /lobby, która korzystając z pluginu ajqueue przeniesie gracza na, któryś z serwerów w tej grupie. Nawet już coś takiego napisałem, lecz problem polega na tym, że skript nie wyłapuje pluginów, które są na proxy. Jak podejść do tego tematu?

skript1.png

https://skript.pl/temat/57849-lobby/

4 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

• 0
37 minut temu, croofix napisał:

Posiadam proxy Velocity oraz plugin do kolejek ajQueue. Porobiłem sobie w tym pluginie grupy na lobby (lobby-1,lobby-2,lobby-3). Chciałbym zrobić komendę /lobby, która korzystając z pluginu ajqueue przeniesie gracza na, któryś z serwerów w tej grupie. Nawet już coś takiego napisałem, lecz problem polega na tym, że skript nie wyłapuje pluginów, które są na proxy. Jak podejść do tego tematu?

Nie ukrywam, że nie do końca rozumiem jaki jest Pana problem.

Domyślnie ajQueue dołącza gracza do serwera w grupie, na którym jest najmniej graczy. Z treści problemu wynika, że Pan chce zmienić ten mechanizm tak, aby gracz był dołączany do losowego serwera, tak?

Prosiłbym o wytłumaczenie co tak właściwie chce Pan osiągnąć.

Pozdrawiam.

https://skript.pl/temat/57849-lobby/#findComment-343793

• 0
2 minuty temu, Kormic napisał:

Nie ukrywam, że nie do końca rozumiem jaki jest Pana problem.

Domyślnie ajQueue dołącza gracza do serwera w grupie, na którym jest najmniej graczy. Z treści problemu wynika, że Pan chce zmienić ten mechanizm tak, aby gracz był dołączany do losowego serwera, tak?

Prosiłbym o wytłumaczenie co tak właściwie chce Pan osiągnąć.

Pozdrawiam.

Mam grupę "lobbys", w której znajdują się serwery "lobby-1, lobby-2, lobby-3". Chciałbym zrobić komendę w skripcie (/lobby), która zastąpi mi domyślną komendę /move lobbys albo /server lobbys na /lobby.
Problem polega na tym, że gdy wykonuje:
execute player command "move lobbys"
to serwer nie rozpoznaje tej komendy, bo plugin od niej znajduje się na proxy. Słyszałem, że mógłbym to załatwić poprzez skungee, lecz z tego co wyczytałem i sam sprawdziłem, nie działa on na Velocity.

https://skript.pl/temat/57849-lobby/#findComment-343794

• 0
45 minut temu, croofix napisał:

Mam grupę "lobbys", w której znajdują się serwery "lobby-1, lobby-2, lobby-3". Chciałbym zrobić komendę w skripcie (/lobby), która zastąpi mi domyślną komendę /move lobbys albo /server lobbys na /lobby.
Problem polega na tym, że gdy wykonuje:
execute player command "move lobbys"
to serwer nie rozpoznaje tej komendy, bo plugin od niej znajduje się na proxy. Słyszałem, że mógłbym to załatwić poprzez skungee, lecz z tego co wyczytałem i sam sprawdziłem, nie działa on na Velocity.

W porządku, już rozumiem. Nie rozumiem jednak dlaczego Pan nie zainstalował ajQueue na tych serwerach. Twórca pluginu napisał w sekcji "Setup" na stronie prezentującej plugin, że używanie komendy /queue (a więc też /move) na serwerach lobby wymaga instalacji ajQueue na nich.

Proszę zrobić jak wyżej i sprawdzić czy serwery mają zarejestrowaną komendę /move oraz czy działa ona zgodnie z oczekiwaniami.

Pozdrawiam.

https://skript.pl/temat/57849-lobby/#findComment-343798