TeZetYT 11 Opublikowano 11 lipca 2024 Udostępnij Opublikowano 11 lipca 2024 (edytowane) Witajcie! Dzisiaj przychodzę z dość nietypowym i (chyba) oryginalnym skryptem, ███╗░░░███╗░█████╗░██████╗░███╗░░░███╗░█████╗░███╗░░██╗░█████╗░░██████╗░███████╗██████╗░ ████╗░████║██╔══██╗██╔══██╗████╗░████║██╔══██╗████╗░██║██╔══██╗██╔════╝░██╔════╝██╔══██╗ ██╔████╔██║██║░░██║██████╦╝██╔████╔██║███████║██╔██╗██║███████║██║░░██╗░█████╗░░██████╔╝ ██║╚██╔╝██║██║░░██║██╔══██╗██║╚██╔╝██║██╔══██║██║╚████║██╔══██║██║░░╚██╗██╔══╝░░██╔══██╗ ██║░╚═╝░██║╚█████╔╝██████╦╝██║░╚═╝░██║██║░░██║██║░╚███║██║░░██║╚██████╔╝███████╗██║░░██║ ╚═╝░░░░░╚═╝░╚════╝░╚═════╝░╚═╝░░░░░╚═╝╚═╝░░╚═╝╚═╝░░╚══╝╚═╝░░╚═╝░╚═════╝░╚══════╝╚═╝░░╚═╝ W skrócie - Skrypt pozwala na zarządzanie ekwipunku mobów, oraz robienia walk między nimi. Dokładny opis znajdziecie w samym skrypcie. -------》MobManager v1.0《------- -------》MobManager v1.1《------- Bardzo Was proszę o ocenę skryptu w skali do 10 Pozdrawiam! ZAPOWIEDZI NADCHODZĄCYCH AKTUALIZACJI! Wersja v1.2 jeszcze nie dostała swojej zapowiedzi. Informacje w zapowiedziach są nieco znerfione oraz ogólne. ---------------------------------------------------------------------- Brak informacji. ---------------------------------------------------------------------- Wersja v1.0 została opublikowana 11.07.2024 Wersja v1.1 została opublikowana 16.08.2024 Wersja 1.2 zostanie opublikowana ??.??.2024 CHANGELOG v1.1 • Teraz jest możliwe robienie walk pomiędzy wszystkim oprócz dwoma Wardenami. (9/10) • Dodano patyk kopii. (9/10) • Po dodaniu moba do walki ten nie dostaje już obrażeń. (8/10) • Zablokowano możliwość modyfikowania jednego moba przez dwóch graczy naraz.. (8/10) • Dodano polecenie /resetmobedit. (6/10) • Naprawiono trochę przeszkadzające błędy. (6/10) • Kod został lepiej zoptymalizowany. (6/10) • Zmieniono niektóre domyślne wiadomości. (2/10) Status aktualizacji pod względem ilości zmian: DUŻA (8/10) Status aktualizacji pod względem znaczenia zmian w skrypcie: DUŻA (7,38/10) Status aktualizacji pod względem ogólnym: DUŻA (7,69/10) Edytowane 16 sierpnia 2024 przez TeZetYT Cytuj Odnośnik do komentarza https://skript.pl/temat/57842-skrypt-mobmanager/ Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fendi 190 Opublikowano 27 lipca 2024 Udostępnij Opublikowano 27 lipca 2024 (edytowane) Napisany myślę w porządku Ale ogolnie aby mob atakowal moba to wystarczy uzyc tego, co chyba skróciło by skrypt o połowe xd set target of {_mob1} to {_mob2} set target of {_mob2} to {_mob1} I trochę boje się o te linijki set {_} to chest inventory with 3 rows named "&3Eq moba &a%uuid of event-entity%" on inventory close: name of event-inventory contains "&3Eq moba &a" event-inventory is not player's inventory set {_n} to name of event-inventory replace all "&3Eq moba &a" in {_n} with "" set {_n} to {_n} parsed as entity Jeżeli to przetestowałeś i działa to spoko. Ale gdzieś z tyłu głowy mam, że coś takiego może gdzieś coś kolidować przez sprawdzanie tych nazw. Nie lepiej to zrobić przez metadate? I zablokuj żeby 2 osoby na raz nie mogły tego moba otworzyć. Edytowane 27 lipca 2024 przez Fendi Cytuj Odnośnik do komentarza https://skript.pl/temat/57842-skrypt-mobmanager/#findComment-344278 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TeZetYT 11 Opublikowano 14 sierpnia 2024 Autor Udostępnij Opublikowano 14 sierpnia 2024 W dniu 27.07.2024 o 23:03, Fendi napisał: Napisany myślę w porządku Ale ogolnie aby mob atakowal moba to wystarczy uzyc tego, co chyba skróciło by skrypt o połowe xd set target of {_mob1} to {_mob2} set target of {_mob2} to {_mob1} I trochę boje się o te linijki set {_} to chest inventory with 3 rows named "&3Eq moba &a%uuid of event-entity%" on inventory close: name of event-inventory contains "&3Eq moba &a" event-inventory is not player's inventory set {_n} to name of event-inventory replace all "&3Eq moba &a" in {_n} with "" set {_n} to {_n} parsed as entity Jeżeli to przetestowałeś i działa to spoko. Ale gdzieś z tyłu głowy mam, że coś takiego może gdzieś coś kolidować przez sprawdzanie tych nazw. Nie lepiej to zrobić przez metadate? I zablokuj żeby 2 osoby na raz nie mogły tego moba otworzyć. Dziękuję za obie rady, poprawię to w następnych aktualizacjach (ale nie w najbliższym czasie bo mi się sk troche znudziły) Cytuj Odnośnik do komentarza https://skript.pl/temat/57842-skrypt-mobmanager/#findComment-344725 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TeZetYT 11 Opublikowano 15 sierpnia 2024 Autor Udostępnij Opublikowano 15 sierpnia 2024 W dniu 27.07.2024 o 23:03, Fendi napisał: może gdzieś coś kolidować przez sprawdzanie tych nazw. Przeczytałem Twoją wiadomość jeszcze raz i teraz ogarnąłem że nie rozumiem jednej rzeczy, bo skupiłem się na tym że mam poprawić aby dwóch graczy nie mogło jednocześnie otwierać - co masz namyśli poprzez ten cytat? Cytuj Odnośnik do komentarza https://skript.pl/temat/57842-skrypt-mobmanager/#findComment-344736 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kormic 1951 Opublikowano 15 sierpnia 2024 Udostępnij Opublikowano 15 sierpnia 2024 5 godzin temu, TeZetYT napisał: Przeczytałem Twoją wiadomość jeszcze raz i teraz ogarnąłem że nie rozumiem jednej rzeczy, bo skupiłem się na tym że mam poprawić aby dwóch graczy nie mogło jednocześnie otwierać - co masz namyśli poprzez ten cytat? Chodzi o to, że skrypt nie powstrzymuje wielu graczy przed modyfikowaniem moba jednocześnie. W konsekwencji może dojść do frustrujących sytuacji gdzie na przykład ktoś się namęczy, a jego zmiany zostaną nadpisane dwie sekundy później przez innego gracza, który modyfikował w tym samym momencie. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza https://skript.pl/temat/57842-skrypt-mobmanager/#findComment-344738 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TeZetYT 11 Opublikowano 16 sierpnia 2024 Autor Udostępnij Opublikowano 16 sierpnia 2024 9 godzin temu, Kormic napisał: Chodzi o to, że skrypt nie powstrzymuje wielu graczy przed modyfikowaniem moba jednocześnie. W konsekwencji może dojść do frustrujących sytuacji gdzie na przykład ktoś się namęczy, a jego zmiany zostaną nadpisane dwie sekundy później przez innego gracza, który modyfikował w tym samym momencie. Pozdrawiam. Dobrze dziękuję już rozumiem. Poprawię w wersji v1.1 (zostanie opublikowana dzisiaj) Cytuj Odnośnik do komentarza https://skript.pl/temat/57842-skrypt-mobmanager/#findComment-344744 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TeZetYT 11 Opublikowano 16 sierpnia 2024 Autor Udostępnij Opublikowano 16 sierpnia 2024 Właśnie MobManager dostał aktualizację v1.1! Więcej informacji w wiadomości rozpoczynającej ten temat. (Changelog i kod) Cytuj Odnośnik do komentarza https://skript.pl/temat/57842-skrypt-mobmanager/#findComment-344746 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi