Kowalski_2M 1 Opublikowano 10 lipca 2024 Udostępnij Opublikowano 10 lipca 2024 Witam poszukuje pluginu lub skryptu na rtp By z word można było by się teleportować w randomowe miejsce na word1 oraz by była możliwość teleportacji do endu i netheru w wyznaczonych godzinach (ale to z godzinami nie jest priorytetem) EDIT: oraz by oczywiście teleportował w bezpieczne miejsca Odnośnik do komentarza https://skript.pl/temat/57833-odpowiedni-plugin-lub-skrypt-na-rtp/ Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Kormic 1951 Opublikowano 10 lipca 2024 Udostępnij Opublikowano 10 lipca 2024 Ten temat został przeniesiony. Odnośnik do komentarza https://skript.pl/temat/57833-odpowiedni-plugin-lub-skrypt-na-rtp/#findComment-343723 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Kormic 1951 Opublikowano 10 lipca 2024 Udostępnij Opublikowano 10 lipca 2024 53 minuty temu, Kowalski_2M napisał: Witam poszukuje pluginu lub skryptu na rtp By z word można było by się teleportować w randomowe miejsce na word1 oraz by była możliwość teleportacji do endu i netheru w wyznaczonych godzinach (ale to z godzinami nie jest priorytetem) EDIT: oraz by oczywiście teleportował w bezpieczne miejsca Proszę bardzo. Skrypt nie był testowany. W sekcji 'options' możliwe jest ustawienie obszaru, do którego może być teleportowany gracz. Proszę to robić z głową, ponieważ jeżeli obszar będzie obejmował jedynie zbiornik wodny (lub w bardzo dużej części), pętla losująca koordynaty nigdy się nie zakończy, co doprowadzi do zatrzymania pracy serwera. Dodatkowo, w tej samej sekcji możliwe jest ustawienie nazwy świata, w którym gracz może użyć komendy /rtp (fromWorld) i nazwy świata, do którego gracz będzie teleportowany (toWorld). local function randomSafeLocation(minX: number, maxX: number, minZ: number, maxZ: number, w: world) :: location: set {_foundLocation} to false while {_foundLocation} is false: set {_x} to random integer between {_minX} and {_maxX} set {_y} to 0 set {_z} to random integer between {_minZ} and {_maxZ} set {_highestBlock} to highest block at location({_x}, {_y}, {_z}, {_w}) {_highestBlock} is not water or lava block above {_highestBlock} is not water or lava set {_foundLocation} to true return location of {_highestBlock} options: minX: -5000 maxX: 5000 minZ: -5000 maxZ: 5000 fromWorld: word toWorld: word1 command /rtp [<text>]: executable by: players trigger: if player isn't in world "{@fromWorld}": send "&6Możesz wykonać tę komendę jedynie w świecie &e{@fromWorld}&6." to player stop teleport player to randomSafeLocation({@minX}, {@maxX}, {@minZ}, {@maxZ}, world "{@toWorld}") send "&aZostałeś przeteleportowany do świata &b{@toWorld}&a." to player Mogę również dodać fragment z teleportacją do Netheru i Kresu, ale muszę mieć więcej informacji. W jaki sposób gracz może się do nich teleportować i w jakich godzinach? Pozdrawiam. Odnośnik do komentarza https://skript.pl/temat/57833-odpowiedni-plugin-lub-skrypt-na-rtp/#findComment-343725 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Kowalski_2M 1 Opublikowano 10 lipca 2024 Autor Udostępnij Opublikowano 10 lipca 2024 38 minut temu, Kormic napisał: Proszę bardzo. Skrypt nie był testowany. W sekcji 'options' możliwe jest ustawienie obszaru, do którego może być teleportowany gracz. Proszę to robić z głową, ponieważ jeżeli obszar będzie obejmował jedynie zbiornik wodny (lub w bardzo dużej części), pętla losująca koordynaty nigdy się nie zakończy, co doprowadzi do zatrzymania pracy serwera. Dodatkowo, w tej samej sekcji możliwe jest ustawienie nazwy świata, w którym gracz może użyć komendy /rtp (fromWorld) i nazwy świata, do którego gracz będzie teleportowany (toWorld). local function randomSafeLocation(minX: number, maxX: number, minZ: number, maxZ: number, w: world) :: location: set {_foundLocation} to false while {_foundLocation} is false: set {_x} to random integer between {_minX} and {_maxX} set {_y} to 0 set {_z} to random integer between {_minZ} and {_maxZ} set {_highestBlock} to highest block at location({_x}, {_y}, {_z}, {_w}) {_highestBlock} is not water or lava block above {_highestBlock} is not water or lava set {_foundLocation} to true return location of {_highestBlock} options: minX: -5000 maxX: 5000 minZ: -5000 maxZ: 5000 fromWorld: word toWorld: word1 command /rtp [<text>]: executable by: players trigger: if player isn't in world "{@fromWorld}": send "&6Możesz wykonać tę komendę jedynie w świecie &e{@fromWorld}&6." to player stop teleport player to randomSafeLocation({@minX}, {@maxX}, {@minZ}, {@maxZ}, world "{@toWorld}") send "&aZostałeś przeteleportowany do świata &b{@toWorld}&a." to player Mogę również dodać fragment z teleportacją do Netheru i Kresu, ale muszę mieć więcej informacji. W jaki sposób gracz może się do nich teleportować i w jakich godzinach? Pozdrawiam. bardzo dziękuje za skrypt tylko znalazłem pare problemów rtp potrafi zespawnić pod lodem prosił bym też o stworzenie odliczania na środku ekranu jeśli można a jeśli chodzi o te teleporty do netcheru i endu to chodziło o to że gracz np wpisze /rtp nether i go teleportuje ale gdy np jest godzina 23 a nether jest np aktywny od 18 do 22 to nie może się tam teleportować jeśli dało by się to wszystko zrobić i masz na to czas i chęci to bardzo bym prosił o zrobienie tego z góry dziękuje Odnośnik do komentarza https://skript.pl/temat/57833-odpowiedni-plugin-lub-skrypt-na-rtp/#findComment-343729 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Kormic 1951 Opublikowano 10 lipca 2024 Udostępnij Opublikowano 10 lipca 2024 2 godziny temu, Kowalski_2M napisał: bardzo dziękuje za skrypt tylko znalazłem pare problemów rtp potrafi zespawnić pod lodem Zauważyłem błąd po mojej stronie, mianowicie skrypt teleportuje nogi gracza w miejscu najwyżej znajdującego się bloku, a więc może on fizycznie przez niego spaść. Pewnie tu leży przyczyna problem z lodem. 2 godziny temu, Kowalski_2M napisał: a jeśli chodzi o te teleporty do netcheru i endu to chodziło o to że gracz np wpisze /rtp nether i go teleportuje ale gdy np jest godzina 23 a nether jest np aktywny od 18 do 22 to nie może się tam teleportować jeśli dało by się to wszystko zrobić i masz na to czas i chęci to bardzo bym prosił o zrobienie tego To pierwsze mogę spokojnie dodać. Rozumiem już również o co chodziło z Netherem i Kresem. O ile teleportacja do Kresu jest prosta, tak teleportacja do Netheru to tak właściwie teleportacja do wielkiej jaskini okazjonalnie wypełnionej lawą. Wymaga to więc sprawdzania całego słupa bloków, ale da się to zrobić. Obie zmiany dodam za jednym zamachem wraz z poprawką dotycząca przenikania przez blok, na którym gracz ma się pojawić. Proszę. Skrypt nie był testowany. Na górze skryptu dodałem bogatą sekcję konfiguracyjną. Myślę, że nazwy wszystkich opcji tłumaczą za co one odpowiadają. Proszę sobie zmienić nazwy światów, do których gracz ma być teleportowany, inaczej skrypt nie zadziała poprawnie. Komenda /rtp ma trzy możliwości działania: bez podania argumentu - teleportacja do świata normalRTP.toWorld, z podaniem argumentu "end" - teleportacja do świata endRTP.toWorld, z podaniem argumentu "nether" - teleportacja do świata netherRTP.toWorld. Jeszcze jedna uwaga co do godzin otwarcia światów - należy je ustawiać tak, aby godzina zamknięcia była przed północą. W razie jakichkolwiek problemów proszę dać znać. Pozdrawiam. Odnośnik do komentarza https://skript.pl/temat/57833-odpowiedni-plugin-lub-skrypt-na-rtp/#findComment-343733 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Kowalski_2M 1 Opublikowano 11 lipca 2024 Autor Udostępnij Opublikowano 11 lipca 2024 9 godzin temu, Kormic napisał: Zauważyłem błąd po mojej stronie, mianowicie skrypt teleportuje nogi gracza w miejscu najwyżej znajdującego się bloku, a więc może on fizycznie przez niego spaść. Pewnie tu leży przyczyna problem z lodem. To pierwsze mogę spokojnie dodać. Rozumiem już również o co chodziło z Netherem i Kresem. O ile teleportacja do Kresu jest prosta, tak teleportacja do Netheru to tak właściwie teleportacja do wielkiej jaskini okazjonalnie wypełnionej lawą. Wymaga to więc sprawdzania całego słupa bloków, ale da się to zrobić. Obie zmiany dodam za jednym zamachem wraz z poprawką dotycząca przenikania przez blok, na którym gracz ma się pojawić. Proszę. Skrypt nie był testowany. Na górze skryptu dodałem bogatą sekcję konfiguracyjną. Myślę, że nazwy wszystkich opcji tłumaczą za co one odpowiadają. Proszę sobie zmienić nazwy światów, do których gracz ma być teleportowany, inaczej skrypt nie zadziała poprawnie. Komenda /rtp ma trzy możliwości działania: bez podania argumentu - teleportacja do świata normalRTP.toWorld, z podaniem argumentu "end" - teleportacja do świata endRTP.toWorld, z podaniem argumentu "nether" - teleportacja do świata netherRTP.toWorld. Jeszcze jedna uwaga co do godzin otwarcia światów - należy je ustawiać tak, aby godzina zamknięcia była przed północą. W razie jakichkolwiek problemów proszę dać znać. Pozdrawiam. Wszystko działa super tylko wyskakują 2 errory oraz mam ostatnie 2 prośby pierwsza to czy można by było dodać anulowanie rtp podczas ruchu a druga to czy można by było dodać Memu było by to fajne urozmaicenie i np na około dało by się dać szkło błękitne i niebieskie a taką ostateczną prośbą było by stworzenie jeszcze osobnego skryptu do tego bym mógł to wykorzystać np do warpów Odnośnik do komentarza https://skript.pl/temat/57833-odpowiedni-plugin-lub-skrypt-na-rtp/#findComment-343749 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Kormic 1951 Opublikowano 11 lipca 2024 Udostępnij Opublikowano 11 lipca 2024 2 minuty temu, Kowalski_2M napisał: Wszystko działa super tylko wyskakują 2 errory Ach tak, zapomniałem podmienić nazwy wstawionych opcji. Proszę zamienić w linijce 57. i 58. '{@fromWorld}' na '{@allRTP.fromWorld}', tak jak jest to widoczne w sekcji 'options'. 4 minuty temu, Kowalski_2M napisał: oraz mam ostatnie 2 prośby pierwsza to czy można by było dodać anulowanie rtp podczas ruchu a druga to czy można by było dodać Memu było by to fajne urozmaicenie i np na około dało by się dać szkło błękitne i niebieskie a taką ostateczną prośbą było by stworzenie jeszcze osobnego skryptu do tego bym mógł to wykorzystać np do warpów Szczerze mówiąc, nie chce mi się już tego dodawać. Menu może Pan sobie tworzyć w dowolnym pluginie do tworzenia GUI, w którym można przypisać akcję wykonania komendy do danego slotu. Co do anulowania teleportacji przy poruszeniu się... cóż, będzie musiał się Pan bez niego obyć. Pozdrawiam. Odnośnik do komentarza https://skript.pl/temat/57833-odpowiedni-plugin-lub-skrypt-na-rtp/#findComment-343750 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Kowalski_2M 1 Opublikowano 11 lipca 2024 Autor Udostępnij Opublikowano 11 lipca 2024 9 minut temu, Kormic napisał: Ach tak, zapomniałem podmienić nazwy wstawionych opcji. Proszę zamienić w linijce 57. i 58. '{@fromWorld}' na '{@allRTP.fromWorld}', tak jak jest to widoczne w sekcji 'options'. Szczerze mówiąc, nie chce mi się już tego dodawać. Menu może Pan sobie tworzyć w dowolnym pluginie do tworzenia GUI, w którym można przypisać akcję wykonania komendy do danego slotu. Co do anulowania teleportacji przy poruszeniu się... cóż, będzie musiał się Pan bez niego obyć. Pozdrawiam. Jasne dzięki za pomoc i tak dużo zrobiłeś Pozdrawiam. Kormic 1 Odnośnik do komentarza https://skript.pl/temat/57833-odpowiedni-plugin-lub-skrypt-na-rtp/#findComment-343752 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Kormic 1951 Opublikowano 11 lipca 2024 Udostępnij Opublikowano 11 lipca 2024 Zlecenie zostało wykonane. Odnośnik do komentarza https://skript.pl/temat/57833-odpowiedni-plugin-lub-skrypt-na-rtp/#findComment-343754 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pytanie
Kowalski_2M 1
Witam poszukuje pluginu lub skryptu na rtp
By z word można było by się teleportować w randomowe miejsce na word1
oraz by była możliwość teleportacji do endu i netheru w wyznaczonych godzinach (ale to z godzinami nie jest priorytetem)
EDIT:
oraz by oczywiście teleportował w bezpieczne miejsca
https://skript.pl/temat/57833-odpowiedni-plugin-lub-skrypt-na-rtp/Udostępnij na innych stronach
8 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi