Skocz do zawartości
  • 0

Odpowiedni plugin lub skrypt na rtp

Pytanie

Witam poszukuje pluginu lub skryptu na rtp 

By z word można było by się teleportować w randomowe miejsce na word1 

oraz by była możliwość teleportacji do endu i netheru w wyznaczonych godzinach (ale to z godzinami nie jest priorytetem)

EDIT:

oraz by oczywiście teleportował w bezpieczne miejsca

https://skript.pl/temat/57833-odpowiedni-plugin-lub-skrypt-na-rtp/

8 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

• 0
53 minuty temu, Kowalski_2M napisał:

Witam poszukuje pluginu lub skryptu na rtp 

By z word można było by się teleportować w randomowe miejsce na word1 

oraz by była możliwość teleportacji do endu i netheru w wyznaczonych godzinach (ale to z godzinami nie jest priorytetem)

EDIT:

oraz by oczywiście teleportował w bezpieczne miejsca

Proszę bardzo. Skrypt nie był testowany.

W sekcji 'options' możliwe jest ustawienie obszaru, do którego może być teleportowany gracz. Proszę to robić z głową, ponieważ jeżeli obszar będzie obejmował jedynie zbiornik wodny (lub w bardzo dużej części), pętla losująca koordynaty nigdy się nie zakończy, co doprowadzi do zatrzymania pracy serwera.
Dodatkowo, w tej samej sekcji możliwe jest ustawienie nazwy świata, w którym gracz może użyć komendy /rtp (fromWorld) i nazwy świata, do którego gracz będzie teleportowany (toWorld).

local function randomSafeLocation(minX: number, maxX: number, minZ: number, maxZ: number, w: world) :: location:
	set {_foundLocation} to false
	while {_foundLocation} is false:
		set {_x} to random integer between {_minX} and {_maxX}
		set {_y} to 0
		set {_z} to random integer between {_minZ} and {_maxZ}
		set {_highestBlock} to highest block at location({_x}, {_y}, {_z}, {_w})
		{_highestBlock} is not water or lava
		block above {_highestBlock} is not water or lava
		set {_foundLocation} to true
	return location of {_highestBlock}

options:
	minX: -5000
	maxX: 5000
	minZ: -5000
	maxZ: 5000
	fromWorld: word
	toWorld: word1

command /rtp [<text>]:
	executable by: players
	trigger:
		if player isn't in world "{@fromWorld}":
			send "&6Możesz wykonać tę komendę jedynie w świecie &e{@fromWorld}&6." to player
			stop
		teleport player to randomSafeLocation({@minX}, {@maxX}, {@minZ}, {@maxZ}, world "{@toWorld}")
		send "&aZostałeś przeteleportowany do świata &b{@toWorld}&a." to player

Mogę również dodać fragment z teleportacją do Netheru i Kresu, ale muszę mieć więcej informacji. W jaki sposób gracz może się do nich teleportować i w jakich godzinach?

Pozdrawiam.

https://skript.pl/temat/57833-odpowiedni-plugin-lub-skrypt-na-rtp/#findComment-343725

• 0
38 minut temu, Kormic napisał:

Proszę bardzo. Skrypt nie był testowany.

W sekcji 'options' możliwe jest ustawienie obszaru, do którego może być teleportowany gracz. Proszę to robić z głową, ponieważ jeżeli obszar będzie obejmował jedynie zbiornik wodny (lub w bardzo dużej części), pętla losująca koordynaty nigdy się nie zakończy, co doprowadzi do zatrzymania pracy serwera.
Dodatkowo, w tej samej sekcji możliwe jest ustawienie nazwy świata, w którym gracz może użyć komendy /rtp (fromWorld) i nazwy świata, do którego gracz będzie teleportowany (toWorld).

local function randomSafeLocation(minX: number, maxX: number, minZ: number, maxZ: number, w: world) :: location:
	set {_foundLocation} to false
	while {_foundLocation} is false:
		set {_x} to random integer between {_minX} and {_maxX}
		set {_y} to 0
		set {_z} to random integer between {_minZ} and {_maxZ}
		set {_highestBlock} to highest block at location({_x}, {_y}, {_z}, {_w})
		{_highestBlock} is not water or lava
		block above {_highestBlock} is not water or lava
		set {_foundLocation} to true
	return location of {_highestBlock}

options:
	minX: -5000
	maxX: 5000
	minZ: -5000
	maxZ: 5000
	fromWorld: word
	toWorld: word1

command /rtp [<text>]:
	executable by: players
	trigger:
		if player isn't in world "{@fromWorld}":
			send "&6Możesz wykonać tę komendę jedynie w świecie &e{@fromWorld}&6." to player
			stop
		teleport player to randomSafeLocation({@minX}, {@maxX}, {@minZ}, {@maxZ}, world "{@toWorld}")
		send "&aZostałeś przeteleportowany do świata &b{@toWorld}&a." to player

Mogę również dodać fragment z teleportacją do Netheru i Kresu, ale muszę mieć więcej informacji. W jaki sposób gracz może się do nich teleportować i w jakich godzinach?

Pozdrawiam.

bardzo dziękuje za skrypt tylko znalazłem pare problemów 

rtp potrafi zespawnić pod lodem 

prosił bym też o stworzenie odliczania na środku ekranu jeśli można 

a jeśli chodzi o te teleporty do netcheru i endu to chodziło o to że gracz np wpisze /rtp nether 

i go teleportuje ale gdy np jest godzina 23 a nether jest np aktywny od 18 do 22 to nie może się tam teleportować jeśli dało by się to wszystko zrobić i masz na to czas i chęci to bardzo bym prosił o zrobienie tego 

z góry dziękuje 

https://skript.pl/temat/57833-odpowiedni-plugin-lub-skrypt-na-rtp/#findComment-343729

• 0
2 godziny temu, Kowalski_2M napisał:

bardzo dziękuje za skrypt tylko znalazłem pare problemów 

rtp potrafi zespawnić pod lodem

Zauważyłem błąd po mojej stronie, mianowicie skrypt teleportuje nogi gracza w miejscu najwyżej znajdującego się bloku, a więc może on fizycznie przez niego spaść. Pewnie tu leży przyczyna problem z lodem.

2 godziny temu, Kowalski_2M napisał:

a jeśli chodzi o te teleporty do netcheru i endu to chodziło o to że gracz np wpisze /rtp nether 

i go teleportuje ale gdy np jest godzina 23 a nether jest np aktywny od 18 do 22 to nie może się tam teleportować jeśli dało by się to wszystko zrobić i masz na to czas i chęci to bardzo bym prosił o zrobienie tego

To pierwsze mogę spokojnie dodać. Rozumiem już również o co chodziło z Netherem i Kresem. O ile teleportacja do Kresu jest prosta, tak teleportacja do Netheru to tak właściwie teleportacja do wielkiej jaskini okazjonalnie wypełnionej lawą. Wymaga to więc sprawdzania całego słupa bloków, ale da się to zrobić.

Obie zmiany dodam za jednym zamachem wraz z poprawką dotycząca przenikania przez blok, na którym gracz ma się pojawić.

Proszę. Skrypt nie był testowany.

Na górze skryptu dodałem bogatą sekcję konfiguracyjną. Myślę, że nazwy wszystkich opcji tłumaczą za co one odpowiadają.
Proszę sobie zmienić nazwy światów, do których gracz ma być teleportowany, inaczej skrypt nie zadziała poprawnie.

Komenda /rtp ma trzy możliwości działania:

• bez podania argumentu - teleportacja do świata normalRTP.toWorld,
  • z podaniem argumentu "end" - teleportacja do świata endRTP.toWorld,
  • z podaniem argumentu "nether" - teleportacja do świata netherRTP.toWorld.

Jeszcze jedna uwaga co do godzin otwarcia światów - należy je ustawiać tak, aby godzina zamknięcia była przed północą.

W razie jakichkolwiek problemów proszę dać znać.

Pozdrawiam.

https://skript.pl/temat/57833-odpowiedni-plugin-lub-skrypt-na-rtp/#findComment-343733

• 0
9 godzin temu, Kormic napisał:

Zauważyłem błąd po mojej stronie, mianowicie skrypt teleportuje nogi gracza w miejscu najwyżej znajdującego się bloku, a więc może on fizycznie przez niego spaść. Pewnie tu leży przyczyna problem z lodem.

To pierwsze mogę spokojnie dodać. Rozumiem już również o co chodziło z Netherem i Kresem. O ile teleportacja do Kresu jest prosta, tak teleportacja do Netheru to tak właściwie teleportacja do wielkiej jaskini okazjonalnie wypełnionej lawą. Wymaga to więc sprawdzania całego słupa bloków, ale da się to zrobić.

Obie zmiany dodam za jednym zamachem wraz z poprawką dotycząca przenikania przez blok, na którym gracz ma się pojawić.

Proszę. Skrypt nie był testowany.

Na górze skryptu dodałem bogatą sekcję konfiguracyjną. Myślę, że nazwy wszystkich opcji tłumaczą za co one odpowiadają.
Proszę sobie zmienić nazwy światów, do których gracz ma być teleportowany, inaczej skrypt nie zadziała poprawnie.

Komenda /rtp ma trzy możliwości działania:

• bez podania argumentu - teleportacja do świata normalRTP.toWorld,
  • z podaniem argumentu "end" - teleportacja do świata endRTP.toWorld,
  • z podaniem argumentu "nether" - teleportacja do świata netherRTP.toWorld.

Jeszcze jedna uwaga co do godzin otwarcia światów - należy je ustawiać tak, aby godzina zamknięcia była przed północą.

W razie jakichkolwiek problemów proszę dać znać.

Pozdrawiam.

Wszystko działa super tylko wyskakują 2 errory image.png?ex=6690f2b9&is=668fa139&hm=3cb

oraz mam ostatnie 2 prośby 

pierwsza to czy można by było dodać anulowanie rtp podczas ruchu 

a druga to czy można by było dodać Memu image.png?ex=6690fb90&is=668faa10&hm=e11

było by to fajne urozmaicenie i np na około dało by się dać szkło błękitne i niebieskie 

a taką ostateczną prośbą było by stworzenie jeszcze osobnego skryptu do tego bym mógł to wykorzystać np do warpów

https://skript.pl/temat/57833-odpowiedni-plugin-lub-skrypt-na-rtp/#findComment-343749

• 0
2 minuty temu, Kowalski_2M napisał:

Wszystko działa super tylko wyskakują 2 errory image.png?ex=6690f2b9&is=668fa139&hm=3cb

Ach tak, zapomniałem podmienić nazwy wstawionych opcji. Proszę zamienić w linijce 57. i 58. '{@fromWorld}' na '{@allRTP.fromWorld}', tak jak jest to widoczne w sekcji 'options'.

4 minuty temu, Kowalski_2M napisał:

oraz mam ostatnie 2 prośby 

pierwsza to czy można by było dodać anulowanie rtp podczas ruchu 

a druga to czy można by było dodać Memu image.png?ex=6690fb90&is=668faa10&hm=e11

było by to fajne urozmaicenie i np na około dało by się dać szkło błękitne i niebieskie 

a taką ostateczną prośbą było by stworzenie jeszcze osobnego skryptu do tego bym mógł to wykorzystać np do warpów

Szczerze mówiąc, nie chce mi się już tego dodawać. Menu może Pan sobie tworzyć w dowolnym pluginie do tworzenia GUI, w którym można przypisać akcję wykonania komendy do danego slotu. Co do anulowania teleportacji przy poruszeniu się... cóż, będzie musiał się Pan bez niego obyć.

Pozdrawiam.

https://skript.pl/temat/57833-odpowiedni-plugin-lub-skrypt-na-rtp/#findComment-343750

• 0
9 minut temu, Kormic napisał:

Ach tak, zapomniałem podmienić nazwy wstawionych opcji. Proszę zamienić w linijce 57. i 58. '{@fromWorld}' na '{@allRTP.fromWorld}', tak jak jest to widoczne w sekcji 'options'.

Szczerze mówiąc, nie chce mi się już tego dodawać. Menu może Pan sobie tworzyć w dowolnym pluginie do tworzenia GUI, w którym można przypisać akcję wykonania komendy do danego slotu. Co do anulowania teleportacji przy poruszeniu się... cóż, będzie musiał się Pan bez niego obyć.

Pozdrawiam.

Jasne dzięki za pomoc i tak dużo zrobiłeś 

Pozdrawiam.

https://skript.pl/temat/57833-odpowiedni-plugin-lub-skrypt-na-rtp/#findComment-343752

Nieaktywny
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...