Skocz do zawartości
  • 0

Nie działa mi komplementacja taba

Pytanie

Robię skrypty spolszczający działki do mojego serwera. Skrypt obsługujący samo spolszczenie działa, jednak tab nie działa, już próbowałem różnych składni i dalej nic

on tab complete for "/dzialka":
    loop all players:
        if arg at 1 is "":
            add "dodaj" to completions
            add "usun" to completions
            add "zajmij" to completions
            add "ustawienia" to completions
        if arg at 2 is "dodaj":
            add "%loop-player%" to completions
        if arg at 2 is "usun":
            add "%loop-player%" to completions

Wychodzą mi błędy typu
cant compare arg at 1 i arg at 2 with test
Niezależnie czy wpisuję arg-1 czy arg at 1
Używam dodatku skbee do tabowania

https://skript.pl/temat/57737-nie-dzia%C5%82a-mi-komplementacja-taba/

1 odpowiedź na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

• 0
6 godzin temu, MatjaszPL napisał:

Robię skrypty spolszczający działki do mojego serwera. Skrypt obsługujący samo spolszczenie działa, jednak tab nie działa, już próbowałem różnych składni i dalej nic

Wypróbowywanie różnych składni bez zajrzenia do dokumentacji dokumentacji prawie nigdy nie doprowadzi Pana do poprawnej odpowiedzi. Nawet jeśli doprowadzi, zmarnuje Pan na to mnóstwo czasu, który można było poświęcić na ciekawsze czynności.

Pokrótce mówiąc - nawet gdyby istniała taka składnia w dodatku SkBee jakiej Pan użył, jest ona pozbawiona sensu. Pan nie podaje informacji odnośnie tego który argument chce Pan modyfikować (ściślej mówiąc, dodać jego nowe dopełnienia).

Odsyłam do artykułu z poradnika dotyczącego dopełnień tabulatorem w SkBee. Znajdzie go Pan tutaj.

Pragnę również zauważyć, że zapętlanie wszystkich graczy i zapis ich w postaci tekstu jest zbędny. Wystarczy zapisać listę wszystkich graczy jako dopełnienie argumentu komendy, SkBee dopuszcza taką operację. Przykład poniżej.

set tab completions for position 3 to all players

Pozdrawiam.

https://skript.pl/temat/57737-nie-dzia%C5%82a-mi-komplementacja-taba/#findComment-343285