kxozek 0 Opublikowano 23 czerwca 2024 Udostępnij Opublikowano 23 czerwca 2024 (edytowane) Szukam osoby która będzie mi pisać skrypty prywatnie na zlecenie, z opłatą. ---> kontakt: (discord) Ceny będziemy negocjować na trudności napisania skryptu. Oferta: NIEAKTUALNA Edytowane 23 czerwca 2024 przez kxozek Odnośnik do komentarza https://skript.pl/temat/57700-nieaktualne-p%C5%82ac%C4%99-szukam-osoby-kt%C3%B3ra-b%C4%99dzie-prywatnie-pisa%C5%82a-skrypty-na-zlecenie/ Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wixoo_ 1 Opublikowano 23 czerwca 2024 Udostępnij Opublikowano 23 czerwca 2024 Wysłałem zaproszenie na discordzie kxozek 1 Odnośnik do komentarza https://skript.pl/temat/57700-nieaktualne-p%C5%82ac%C4%99-szukam-osoby-kt%C3%B3ra-b%C4%99dzie-prywatnie-pisa%C5%82a-skrypty-na-zlecenie/#findComment-343146 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kormic 1951 Opublikowano 23 czerwca 2024 Udostępnij Opublikowano 23 czerwca 2024 Miałem (nie)przyjemność współpracować z tym Panem i myślę, że najprościej będzie wypisać wady i zalety, zaczynając od tych drugich. Choć muszę przyznać, że współpraca była krótka, bo napisałem jedynie dwa dłuższe skrypty, o tym dalej. Zalety: szczegółowość w swoich zleceniach - opisane na tyle dokładnie, że rzadko kiedy trzeba dopytywać co jak ma działać, wywiązywanie się z umowy - wynagrodzenie ustalane przed przystąpieniem do pisania skryptu i otrzymywane bezproblemowo. Wady: duża podejrzliwość - wielokrotne oskarżenia o korzystanie z pomocy ChatGPT do tworzenia zleconych mi skryptów pomimo mojej długoletniej działalności na forum, była mowa o dowodach, ale żadnych nie ujrzałem. Mogę dopowiedzieć, że do zarzutów należało: pisanie "robotycznie" wyglądającego kodu (nadal nie rozumiem co to znaczy), stosowanie języka angielskiego do nazewnictwa zmiennych i jednorazowy przypadek gdy zapomniałem o istnieniu danej linijki sprawdzającej permisję. Podsumowując moje przemyślenia, Zleceniodawca wynagradza pracę i dobrze opisuje zlecenia, ale jeśli ktoś jest obeznany ze Skript i dodatkami do niego (na przykład skript-reflect, właściwie tylko z niego korzystałem), niech się nie spodziewa dłuższej współpracy. Pozdrawiam. Odnośnik do komentarza https://skript.pl/temat/57700-nieaktualne-p%C5%82ac%C4%99-szukam-osoby-kt%C3%B3ra-b%C4%99dzie-prywatnie-pisa%C5%82a-skrypty-na-zlecenie/#findComment-343147 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kxozek 0 Opublikowano 23 czerwca 2024 Autor Udostępnij Opublikowano 23 czerwca 2024 (edytowane) @Kormic Odpowiem ci tak. Podejrzewałem cię od pierwszego przez ciebie napisanego skryptu, ale wtedy po prostu nie myślałem o takiej rzeczy jak ChatGPT, po prostu pisałeś permisje po angielsku, nie zdawało się to jakieś podejrzane ani dziwne. Ale jak się zapytałem do czego jest druga permisja (która była dla adminów) nie wiedziałeś, wtedy nabrałem małe podejrzenia. Gdy się o to później zapytałem, wytłumaczyłeś się tym, że było po 23 i byłeś zaspany. Zrozumiałem, chociaż było to dziwne że osoba która pisze swój własny skrypt, nie pamięta, do czego to służyło. A gdy poprosiłem cię o napisanie skryptu na repair, to owszem dałeś mi skrypt, i działał poprawnie. Później jednak poprosiłem o lekką zmianę kodu ponieważ o czymś zapomniałem. Wtedy, skopiowałem połowę nowego kodu, i wkleiłem go z uciętymi fragmentami do ChatGPT. Uwzględniłem w tym wiadomości. Po krótkim czasie uzupełniło wszystkie luki tak samo, jak mi to podesłałeś. Wtedy po prostu straciłem do ciebie zaufanie. Przyznaję, było miło z Panem pracować, ale jeśli mam żyć w niewiedzy i tracić przy tym pieniądze, za (nie wiem) czy fair wykonaną robotę, to chciałem się po prostu bezpiecznie z tego wywiązać. Edytowane 23 czerwca 2024 przez kxozek Odnośnik do komentarza https://skript.pl/temat/57700-nieaktualne-p%C5%82ac%C4%99-szukam-osoby-kt%C3%B3ra-b%C4%99dzie-prywatnie-pisa%C5%82a-skrypty-na-zlecenie/#findComment-343148 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kormic 1951 Opublikowano 23 czerwca 2024 Udostępnij Opublikowano 23 czerwca 2024 4 godziny temu, kxozek napisał: Ale jak się zapytałem do czego jest druga permisja (która była dla adminów) nie wiedziałeś, wtedy nabrałem małe podejrzenia. Gdy się o to później zapytałem, wytłumaczyłeś się tym, że było po 23 i byłeś zaspany. Zrozumiałem, chociaż było to dziwne że osoba która pisze swój własny skrypt, nie pamięta, do czego to służyło. Zwyczajnie zamotałem się, każdemu może się to zdarzyć, szczególnie o takiej porze. Mówienie, że nie wiedziałem w ogóle do czego ona służy, jest hiperbolą. 4 godziny temu, kxozek napisał: A gdy poprosiłem cię o napisanie skryptu na repair, to owszem dałeś mi skrypt, i działał poprawnie. Później jednak poprosiłem o lekką zmianę kodu ponieważ o czymś zapomniałem. Wtedy, skopiowałem połowę nowego kodu, i wkleiłem go z uciętymi fragmentami do ChatGPT. Uwzględniłem w tym wiadomości. Po krótkim czasie uzupełniło wszystkie luki tak samo, jak mi to podesłałeś. Wtedy po prostu straciłem do ciebie zaufanie. Jeżeli Pan wytnie fragmenty kodu i wyda polecenie do ChataGPT, aby uzupełnił luki, rezultat będzie niemalże ten sam, gdyż pozostała część skryptu narzuca już określoną logikę postępowania w skrypcie. Gdyby Pan nakazał mu wykonanie skryptu całkowicie od zera, mogę z dużą dozą pewności stwierdzić, że rozwiązanie byłoby już co najwyżej podobne. Co do wiadomości, co mogę powiedzieć... tutaj wytłumaczenia nie ma żadnego, jest to zwyczajnie kwestia nieszczęśliwej zbieżności. Co prawda nie widziałem uzupełnionego kodu przez sztuczną (nie)inteligencję, ale wierzę Panu na słowo, bo nie widzę powodu ku temu, aby Pan mówił nieprawdę w kontekście wygenerowanego kodu. 4 godziny temu, kxozek napisał: Przyznaję, było miło z Panem pracować, ale jeśli mam żyć w niewiedzy i tracić przy tym pieniądze, za (nie wiem) czy fair wykonaną robotę, to chciałem się po prostu bezpiecznie z tego wywiązać. Dziękuję, wzajemnie. Nie zgadzam się z Pana oceną sytuacji, ale miał Pan pełne prawo do podjęcia takich kroków. Mogę jedynie powiedzieć, że zerwanie ze mną współpracy to dla Pana strata. Jeszcze mam jedno pytanie, całkowicie niezwiązane z powyższą wiadomością. Skoro Pan oznaczył temat jako nieaktualny, czy mogę go zamknąć? Pozdrawiam. Odnośnik do komentarza https://skript.pl/temat/57700-nieaktualne-p%C5%82ac%C4%99-szukam-osoby-kt%C3%B3ra-b%C4%99dzie-prywatnie-pisa%C5%82a-skrypty-na-zlecenie/#findComment-343155 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CoFFeIN04 696 Opublikowano 23 czerwca 2024 Udostępnij Opublikowano 23 czerwca 2024 Ja za wiele nie mogę powiedzieć, bo u mnie współpraca zbytnio nie przebiegała. Po ustaleniu szczegółów zlecenia, zostałem poinformowany, że "jutro może będzie mieć pieniądze", niestety jutro nie nastało do dziś, a przynajmniej nie otrzymałem takowej informacji... A nauczony błędami przeszłości, a właściwie zbytnią ufnością, wolę wcześniej wiedzieć co z płatnością. Co do Waszej powyższej dyskusji o ChatGPT. Skoro tak sobie bezbłędnie i identycznie radzi, jak osoba z aktualnie największym doświadczeniem na tym forum, to po co szukasz kogoś na to stanowisko? A nawet jeśli ktoś by użył ChatGPT, to dostarczył Ci działający skrypt. Na marginesie mówiąc, nie wiem od kiedy niby wspomniana wcześniej SI potrafiła w Skript, ale chętnie się o tym przekonam Odnośnik do komentarza https://skript.pl/temat/57700-nieaktualne-p%C5%82ac%C4%99-szukam-osoby-kt%C3%B3ra-b%C4%99dzie-prywatnie-pisa%C5%82a-skrypty-na-zlecenie/#findComment-343156 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kxozek 0 Opublikowano 23 czerwca 2024 Autor Udostępnij Opublikowano 23 czerwca 2024 1 godzinę temu, Kormic napisał: Jeżeli Pan wytnie fragmenty kodu i wyda polecenie do ChataGPT, aby uzupełnił luki, rezultat będzie niemalże ten sam, gdyż pozostała część skryptu narzuca już określoną logikę postępowania w skrypcie. Gdyby Pan nakazał mu wykonanie skryptu całkowicie od zera, mogę z dużą dozą pewności stwierdzić, że rozwiązanie byłoby już co najwyżej podobne. Dobra, ale normalny człowiek nie pisze praktycznie 1 do 1 jak ChatGPT. Gdybym powiedział żeby ChatGPT zbudował cały skrypt całkowicie od zera, zrobił by to z błędami. Bo do tego potrzeba konkretnych podstaw 1 godzinę temu, Kormic napisał: Jeszcze mam jedno pytanie, całkowicie niezwiązane z powyższą wiadomością. Skoro Pan oznaczył temat jako nieaktualny, czy mogę go zamknąć? Tak, możesz zamknąć @CoFFeIN04 1. Wtedy czekałem aż napiszesz coś w stylu "Skrypt jest gotowy, kiedy może odbyć się płatność?". Owszem, napisałem że będę miał jutro pieniądze, ale nie spodziewałem się że ty nic nie napiszesz. Pomyślałem wtedy że po prostu masz we mnie wywalone i poszukam innej osoby 2. Nie interesuje mnie jego działalność na forum, jeśli coś po prostu wygląda dziwnie, to wygląda dziwne. 3. To się sam przekonaj Łączę posty. Następnym razem przy dodawaniu dwóch postów jeden po drugim proszę zedytować poprzedni. Notatka dodana przez Kormic Kormic 1 Odnośnik do komentarza https://skript.pl/temat/57700-nieaktualne-p%C5%82ac%C4%99-szukam-osoby-kt%C3%B3ra-b%C4%99dzie-prywatnie-pisa%C5%82a-skrypty-na-zlecenie/#findComment-343158 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kormic 1951 Opublikowano 23 czerwca 2024 Udostępnij Opublikowano 23 czerwca 2024 Ten temat został zamknięty. Temat zamknięty na prośbę autora. W razie chęci dalszej dyskusji zapraszam Panów do skorzystania z opcji wiadomości prywatnej. Notatka dodana przez Kormic Odnośnik do komentarza https://skript.pl/temat/57700-nieaktualne-p%C5%82ac%C4%99-szukam-osoby-kt%C3%B3ra-b%C4%99dzie-prywatnie-pisa%C5%82a-skrypty-na-zlecenie/#findComment-343160 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi