Skocz do zawartości
  • 0

GUI z zestawami

naujan

Pytanie

Witam, zrobiłby mi ktoś skrypt, w którym dzięki komendzie /sety odpalało by się GUI z 4 rzędami. Na miejscu bodajże 31 (dolny środek) znajdował by się jasnozielony barwnik, nazwany " &a&lDodaj sety " , reszta paska na którym się znajduje barwnik to będą ciemno szare szyby. 

GUI poza szybami i barwnikiem, to miejsce na set. Chciałbym żeby gracz odpalający komendę miał możliwość wsadzenia seta w GUI. Po kliknięciu barwnika, zawartość GUI (poza dolnym paskiem) zostanie przekazana wszystkim graczom.

Z Góry dziękuje.

https://skript.pl/temat/57685-gui-z-zestawami/

4 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

• 0
5 godzin temu, naujan napisał:

Witam, zrobiłby mi ktoś skrypt, w którym dzięki komendzie /sety odpalało by się GUI z 4 rzędami. Na miejscu bodajże 31 (dolny środek) znajdował by się jasnozielony barwnik, nazwany " &a&lDodaj sety " , reszta paska na którym się znajduje barwnik to będą ciemno szare szyby. 

GUI poza szybami i barwnikiem, to miejsce na set. Chciałbym żeby gracz odpalający komendę miał możliwość wsadzenia seta w GUI. Po kliknięciu barwnika, zawartość GUI (poza dolnym paskiem) zostanie przekazana wszystkim graczom.

Z Góry dziękuje.

Chciałbym się upewnić czy dobrze zrozumiałem treść zlecenia.
Więc tak: gracz może wsadzić dowolne elementy zbroi do tego GUI, a po kliknięciu barwnika GUI się zamyka (to sobie dopowiedziałem) i każdy z graczy otrzymuje tę zbroje.

Pojawiają się więc dwa pytania:

1. Czy gracz wkładający zbroję traci ją bezpowrotnie?
  2. Co jeśli któryś z graczy nie posiada miejsca w ekwipunku na zbroję? Jest ona wyrzucana na ziemi czy też po prostu nie jest dawana? A może coś innego się dzieje?

Jeśli Pan może, proszę doprecyzować co skrypt dokładnie ma robić.

Pozdrawiam.

https://skript.pl/temat/57685-gui-z-zestawami/#findComment-343078

• 0

Oczywiście, 

Zestaw przedmiotów ma również trafić do gracza wykonującego komendę, oraz przedmioty nie mają być dawane w raize braku miejsca, ponieważ w tym przypadku to nie powinno mieć miejsca. 

Przepraszam za niedoprecyzowanie, i mam nadzieje że teraz wszystko się zgadza :)

Pozdrawiam

https://skript.pl/temat/57685-gui-z-zestawami/#findComment-343079

• 1
5 godzin temu, naujan napisał:

Oczywiście, 

Zestaw przedmiotów ma również trafić do gracza wykonującego komendę, oraz przedmioty nie mają być dawane w raize braku miejsca, ponieważ w tym przypadku to nie powinno mieć miejsca. 

Przepraszam za niedoprecyzowanie, i mam nadzieje że teraz wszystko się zgadza :)

Pozdrawiam

Nic się nie stało. Proszę, oto skrypt. Co prawda testowałem go na samym sobie, ale z tego co widzę, powinien działać bezproblemowo.

options:
	GUIName: &aSety

command /sety:
	executable by: players
	trigger:
		set {_gui} to chest inventory with 4 rows named "{@GUIName}"
		set slots (integers from 27 to 35) of {_gui} to dark gray glass pane named ""
		set slot 31 of {_gui} to lime dye named "&a&lDodaj sety"
		open {_gui} to player

inventory click:
	event-inventory is not player's inventory
	name of event-inventory is "{@GUIName}"
	index of clicked slot is between 27 and 35
	cancel event
	index of clicked slot is 31
	set {_items::*} to (slots (integers from 0 to 26) of player's top inventory) where [input is not air]
	close player's inventory
	if size of {_items::*} = 0:
		send "&6Nie włożyłeś jakichkolwiek przedmiotów do GUI." to player
		stop
	loop all players where [input is not player]:
		if loop-player has enough space for {_items::*}:
			send "&aOtrzymałeś &6%size of {_items::*}% &aróżnych przedmiotów od &b%player%&a." to loop-player
			continue
		send "&6Otrzymałeś &e%size of {_items::*}% &6różnych przedmiotów od &b%player%&6. Niestety, nie posiadasz na nie wystarczająco dużo miejsca w ekwipunku." to loop-player
	if player doesn't have enough space for {_items::*}:
		send "&6Niestety, nie posiadasz wystarczająco dużo miejsca w ekwipunku na przedmioty, które dałeś wszystkim graczom." to player
	give {_items::*} to all players
	send "&aWręczyłeś innym graczom &6%size of {_items::*}% &aróżnych przedmiotów." to player

Gdyby wystąpiły jakieś błędy lub pojawiły się problemy z tym skryptem, proszę śmiało pisać.

Pozdrawiam.

Edytowane przez Kormic
Usunięcie linijki testowej
https://skript.pl/temat/57685-gui-z-zestawami/#findComment-343080