Witam. Mam funkcję na losowe tp, którą napisał jeden z użytkowników forum, niestety nie wiem dlaczego ale teleportuje ona na wodę pomimo tego, że jednym z jej głównych założeń było właśnie to, żeby na wodę nie teleportowała. Tak na prawdę to w większości przypadków tepa ona na sam środek oceanu. Próbowałem różnymi sposobami to naprawić ale niestety moja wiedza nie jest wystarczająca Próbowałem też do zablokowanych bloków dodać wszystkie typy liści i wygląda na to, że to akurat działa. Jeśli byłby ktoś w stanie przebudować tą funkcję w taki sposób, aby nie tepała ona na: wodę, lawę oraz wszystkie typy liści to byłbym bardzo wdzięczny. Możliwe że problemem jest również to, że używam nowszej wersji Minecraft (1.20.4). Nie wiem. Za każdą pomoc z góry bardzo dziękuję.
Funkcja:
function getRandomLoc(xmin: integer=-1000, xmax: integer=1000, zmin: integer=-1000, zmax: integer=1000, world: text="world") :: location:
while {_return} is not set:
set {_x} to random integer between {_xmin} and {_xmax}
set {_z} to random integer between {_zmin} and {_zmax}
set {_loc} to highest solid block at location at {_x}, 0, {_z} in world ({_world} parsed as world)
if block at {_loc} != oak leaves or spruce leaves or birch leaves or jungle leaves or acacia leaves or dark oak leaves or mangrove leaves or cherry leaves or azalea leaves or flowering azalea leaves or water:
add 1 to y-loc of {_loc}
if (block at {_loc}) and (block above block at {_loc}) != lava:
set {_return} to {_loc}
return {_return}
Pytanie
nnisu 4
Witam. Mam funkcję na losowe tp, którą napisał jeden z użytkowników forum, niestety nie wiem dlaczego ale teleportuje ona na wodę pomimo tego, że jednym z jej głównych założeń było właśnie to, żeby na wodę nie teleportowała. Tak na prawdę to w większości przypadków tepa ona na sam środek oceanu. Próbowałem różnymi sposobami to naprawić ale niestety moja wiedza nie jest wystarczająca
Próbowałem też do zablokowanych bloków dodać wszystkie typy liści i wygląda na to, że to akurat działa. Jeśli byłby ktoś w stanie przebudować tą funkcję w taki sposób, aby nie tepała ona na: wodę, lawę oraz wszystkie typy liści to byłbym bardzo wdzięczny. Możliwe że problemem jest również to, że używam nowszej wersji Minecraft (1.20.4). Nie wiem. Za każdą pomoc z góry bardzo dziękuję.
Funkcja:
function getRandomLoc(xmin: integer=-1000, xmax: integer=1000, zmin: integer=-1000, zmax: integer=1000, world: text="world") :: location: while {_return} is not set: set {_x} to random integer between {_xmin} and {_xmax} set {_z} to random integer between {_zmin} and {_zmax} set {_loc} to highest solid block at location at {_x}, 0, {_z} in world ({_world} parsed as world) if block at {_loc} != oak leaves or spruce leaves or birch leaves or jungle leaves or acacia leaves or dark oak leaves or mangrove leaves or cherry leaves or azalea leaves or flowering azalea leaves or water: add 1 to y-loc of {_loc} if (block at {_loc}) and (block above block at {_loc}) != lava: set {_return} to {_loc} return {_return}Odnośnik do komentarza
https://skript.pl/temat/57663-funkcja-na-losowy-teleport/Udostępnij na innych stronach
4 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi