Skocz do zawartości
  • 0

jak zrobić abym nie musiał zresetować skryptów po wejściu na serwer minecraft

Pytanie

po restarcie serwera [wyłączeniu i włączeniu serwera] nie chcą mi sie załadować skrypty, i musze je ręcznie reload'owac komendą /sk reload plik.sk
da sie to jakoś naprawić??

serwer info:
 1.18.2

paper

java 17

2 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

• 0
1 minutę temu, asdasdasafasf napisał:

po restarcie serwera [wyłączeniu i włączeniu serwera] nie chcą mi sie załadować skrypty, i musze je ręcznie reload'owac komendą /sk reload plik.sk

serwer info:
 1.18.2

paper

java 17

a w logach pisze mi że nie znaleziono żadnych skryptów
log: 

[21:57:58] [Server thread/INFO]: [Skript] Loading variables...
[21:57:58] [Server thread/INFO]: [Skript] Loaded 2 variables in 0.0 seconds
[21:57:58] [Server thread/INFO]: [Skript] All scripts loaded without errors.
[21:57:58] [Server thread/INFO]: [Skript]     No scripts were found, maybe you should write some ;)
[21:57:58] [Server thread/INFO]: [Skript] Finished loading.

• 0
W dniu 6.06.2024 o 22:27, asdasdasafasf napisał:

serwer info:
 1.18.2

paper

java 17

Proszę odinstalować wszystkie dodatki do Skript i sprawdzić czy problem nadal występuje.
Jeśli tak, proszę usunąć cały folder "plugins/Skript" (oczywiście należy przed tym zapisać sobie gdzieś wszystkie skrypty, plik konfiguracyjny "config.sk", plik ze zmiennymi "variables.csv" i wszystkie inne ważne dla Pana pliki), a następnie zrestartować serwer. Skript utworzy na nowo cały folder, co powinno przywrócić poprawne ładowanie skryptów.

Jest to mało prawdopodobne, ale jest szansa na to, że nawet ponowne wygenerowanie folderu przez Skript nie sprawi, że problem ustąpi. W takiej sytuacji sugeruję Panu odinstalować również wszystkie pluginy poza samym Skript i przetestować ładowanie skryptów. Dalsze problemy będą oznaką problemu z samym pluginem Skript, bądź z serwerem.

Pozdrawiam.