Skocz do zawartości
  • 0

Podwójny hover event showing w jednej wiadomości

Pytanie

Cześć, próbuje stworzyć prosty skrypt który wyświetla na chacie wiadomość która po najechaniu na nią coś pokazuje, nurtuje mnie pytanie, czy jest możliwość zrobienia to tak aby dwa różne segmenty pokazywały inne wiadomości.
Przykładowo mamy na tekście [JSON1] Nick:

Gdy najedziemy na [JSON1] to pokazuję jedno, a gdy na nick gracza to drugie, czy jest taka w ogóle opcja stworzenia czegoś takiego?
Na ten moment korzystam z tego typu rozwiązania:

set {_test} to text component from "[JSON1] %player%"
set hover event of {_test} to a new hover event showing "test"
send component {_test} to player

SkBee 1.10.2
Skript 2.6.5 (Fork od Matocolotoe)

https://skript.pl/temat/57609-podw%C3%B3jny-hover-event-showing-w-jednej-wiadomo%C5%9Bci/

2 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

• 0
W dniu 6.06.2024 o 16:16, AllowH4ck napisał:

Cześć, próbuje stworzyć prosty skrypt który wyświetla na chacie wiadomość która po najechaniu na nią coś pokazuje, nurtuje mnie pytanie, czy jest możliwość zrobienia to tak aby dwa różne segmenty pokazywały inne wiadomości.
Przykładowo mamy na tekście [JSON1] Nick:

Gdy najedziemy na [JSON1] to pokazuję jedno, a gdy na nick gracza to drugie, czy jest taka w ogóle opcja stworzenia czegoś takiego?
Na ten moment korzystam z tego typu rozwiązania:

set {_test} to text component from "[JSON1] %player%"
set hover event of {_test} to a new hover event showing "test"
send component {_test} to player

SkBee 1.10.2
Skript 2.6.5 (Fork od Matocolotoe)

Pytanie co prawda zostało zadane na początku lipca i zapewne Pan już sobie poradził z tym problemem, ale dla czytających ten wątek szukających rozwiązania mam dobre wieści. Skript już od dawna (dokładnej wersji wprowadzenia tej opcji nie znam) wspiera interaktywne wiadomości na czacie.

Odsyłam do poradnika autorstwa @PanMaruda, który wprowadza w temat wysyłania interaktywnych wiadomości:

Pozdrawiam.

https://skript.pl/temat/57609-podw%C3%B3jny-hover-event-showing-w-jednej-wiadomo%C5%9Bci/#findComment-344001