Gość Usunięty#58125 Opublikowano 30 maja 2024 Udostępnij Opublikowano 30 maja 2024 Witam, poprawiłby ktoś? skript 2.8.5 wersja mc 1.16.4 po komnnedzie turbocash nie wyswietla sie wiadomosc na actionbarze chociaz mam skrayfall Cytuj Odnośnik do komentarza https://skript.pl/temat/57581-turbocash/ Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Kormic 1951 Opublikowano 30 maja 2024 Udostępnij Opublikowano 30 maja 2024 (edytowane) 1 godzinę temu, FilipK napisał: Witam, poprawiłby ktoś? skript 2.8.5 wersja mc 1.16.4 po komnnedzie turbocash nie wyswietla sie wiadomosc na actionbarze chociaz mam skrayfall Jesli Pan posiada Skript w wersji 2.3+, nie ma potrzeby korzystania z dodatków do niego w celu wysyłania wiadomości na action bar. Proszę skorzystać z tego efektu. Wystarczy zamienić linijkę 29. i 3 ostatnie linijki. Dodam, że wyczyszczenie zawartości action bar można zrealizować poprzez wysłanie pustej wiadomości (tekst ""). EDIT: Trzy sprawy dodatkowe. Linijka 16. nie będzie działała tak jak powinna, gdyż próbuje ona pobierać wartość nieistniejącej zmiennej {arg-2}, a w dodatku próbuje przemianowywać argument 2. na listę graczy online, chociaż argument ten przekazuje informację o jednym graczu. Należy więc zamienić typ drugiego argumentu w nagłówku (pierwszej linijce) komendy na 'players' i napisać linijkę 16. jak poniżej. set {_targets::*} to arg-2 Dzięki temu można również usunąć linijki 17-19, gdyż już sam Skript sprawdza poprawność podanego argumentu komendy. Teraz tak. Jeśli chcemy na przykład dać graczom o nazwach abc123, def456, xyz789 turbodrop, należy wykonać komendę w poniższy sposób. /turbocash <ilość minut> <lista graczy> # Przykłady: /turbocash 10 abc123,def456,xyz789 Turbodrop będzie trwał 20 razy krócej niż powinien. Proszę zauważyć, że Pan w pętli while odczekuje 1 tick, a powinien Pan odczekiwać 1 sekundę. Nie ma potrzeby parse'owania w linijce 8., ponieważ argument 1. już jest liczbą. Definicja komendy tego wymaga (mowa o [<number>]]). Ponadto, ponieważ już sama komenda sprawdza poprawność argumentu, można usunąć linijki od 9 do 11. Pozdrawiam. Edytowane 30 maja 2024 przez Kormic Cytuj Odnośnik do komentarza https://skript.pl/temat/57581-turbocash/#findComment-342762 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Gość Usunięty#58125 Opublikowano 2 czerwca 2024 Udostępnij Opublikowano 2 czerwca 2024 W dniu 30.05.2024 o 21:39, Kormic napisał: Jesli Pan posiada Skript w wersji 2.3+, nie ma potrzeby korzystania z dodatków do niego w celu wysyłania wiadomości na action bar. Proszę skorzystać z tego efektu. Wystarczy zamienić linijkę 29. i 3 ostatnie linijki. Dodam, że wyczyszczenie zawartości action bar można zrealizować poprzez wysłanie pustej wiadomości (tekst ""). EDIT: Trzy sprawy dodatkowe. Linijka 16. nie będzie działała tak jak powinna, gdyż próbuje ona pobierać wartość nieistniejącej zmiennej {arg-2}, a w dodatku próbuje przemianowywać argument 2. na listę graczy online, chociaż argument ten przekazuje informację o jednym graczu. Należy więc zamienić typ drugiego argumentu w nagłówku (pierwszej linijce) komendy na 'players' i napisać linijkę 16. jak poniżej. set {_targets::*} to arg-2 Dzięki temu można również usunąć linijki 17-19, gdyż już sam Skript sprawdza poprawność podanego argumentu komendy. Teraz tak. Jeśli chcemy na przykład dać graczom o nazwach abc123, def456, xyz789 turbodrop, należy wykonać komendę w poniższy sposób. /turbocash <ilość minut> <lista graczy> # Przykłady: /turbocash 10 abc123,def456,xyz789 Turbodrop będzie trwał 20 razy krócej niż powinien. Proszę zauważyć, że Pan w pętli while odczekuje 1 tick, a powinien Pan odczekiwać 1 sekundę. Nie ma potrzeby parse'owania w linijce 8., ponieważ argument 1. już jest liczbą. Definicja komendy tego wymaga (mowa o [<number>]]). Ponadto, ponieważ już sama komenda sprawdza poprawność argumentu, można usunąć linijki od 9 do 11. Pozdrawiam. witam, coś mi nie działa, kilka linijek pokazało błąd, dałby Pan rade zamienić kod za mnie?, prosiłbym bardzo Cytuj Odnośnik do komentarza https://skript.pl/temat/57581-turbocash/#findComment-342801 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Kormic 1951 Opublikowano 2 czerwca 2024 Udostępnij Opublikowano 2 czerwca 2024 7 godzin temu, FilipK napisał: witam, coś mi nie działa, kilka linijek pokazało błąd, dałby Pan rade zamienić kod za mnie?, prosiłbym bardzo Pan nie podał błędów, które wyświetlił Skript przy przeładowaniu skryptu, więc nie wiem nawet co mam naprawić. Odnośnie tej naprawy, rozumiem, że jest to zlecenie naprawy skryptu, zgadza się? Jeśli tak, proszę podać wersję serwera i Skript wraz z listą dodatków do niego. Dzięki temu będę mógł napisać kod w inny sposób w razie potrzeby kompatybilności. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza https://skript.pl/temat/57581-turbocash/#findComment-342803 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Gość Usunięty#58125 Opublikowano 2 czerwca 2024 Udostępnij Opublikowano 2 czerwca 2024 2 godziny temu, Kormic napisał: Pan nie podał błędów, które wyświetlił Skript przy przeładowaniu skryptu, więc nie wiem nawet co mam naprawić. Odnośnie tej naprawy, rozumiem, że jest to zlecenie naprawy skryptu, zgadza się? Jeśli tak, proszę podać wersję serwera i Skript wraz z listą dodatków do niego. Dzięki temu będę mógł napisać kod w inny sposób w razie potrzeby kompatybilności. Pozdrawiam. [22:56:52 INFO]: Line 19: (turbocash.sk) [22:56:52 INFO]: There's no loop that matches 'loop-player' [22:56:52 INFO]: Line: send action bar with text "&6&lTURBO CASH aktywowany na %{_minutes}% minut!" to loop-player [22:56:52 INFO]: [22:56:52 INFO]: Line 20: (turbocash.sk) [22:56:52 INFO]: Can't understand this condition/effect: wait {_seconds} seconds [22:56:52 INFO]: Line: wait {_seconds} seconds [22:56:52 INFO]: [22:56:52 INFO]: Line 22: (turbocash.sk) [22:56:52 INFO]: There's no loop that matches 'loop-player' [22:56:52 INFO]: Line: send action bar with text "&6&lTURBO CASH zakonczony!" to loop-player Cytuj Odnośnik do komentarza https://skript.pl/temat/57581-turbocash/#findComment-342812 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pytanie
Gość Usunięty#58125
Witam, poprawiłby ktoś?
skript 2.8.5
wersja mc 1.16.4
po komnnedzie turbocash nie wyswietla sie wiadomosc na actionbarze chociaz mam skrayfall
https://skript.pl/temat/57581-turbocash/Udostępnij na innych stronach
4 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi