Skocz do zawartości
  • 0

skrypt na resp mobow

Wiru

Pytanie

3 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

• 0
30 minut temu, Wiru napisał:

Witam ogolem to chcialem napisac skrypt na resp mobow w odpowiednim regionie. Napisalem i wszystko dziala tylko nie wiem jak zrobic, aby pillager ktory sie respi byl nazwany

W ten sposób Pan nie ustawi nazwy przywołanego bytu (pillagera w tym przypadku). Należy najpierw przywołać go, a następnie ustawić jego nazwę ('name' lub 'display name', zależy czy ma być widoczna tylko przy najechaniu na byt, czy też niezależnie od tego).

Może Pan to zrobić na dwa sposoby.

# Sposób nr 1:
spawn pillager at loop-player
set display name of last spawned pillager to "&cPillager"

# Sposób nr 2 (w mojej ocenie lepszy):
spawn pillager at loop-player:
	set display name of pillager to "&cPillager"

Różnica między nimi jest taka, że w przypadku pierwszego kodu nazwa jest ustawiana po pojawieniu się bytu, natomiast w przypadku drugiego kodu jest ona ustawiana przed pojawieniem się bytu. Jak może Pan zauważyć, napisałem, że druga wersja jest według mnie bardziej poprawna. Wynika to z następującego faktu - unikamy odwoływania się do ostatnio przywołanego bytu na serwerze. Co prawda takie odwoływanie się działa, jednakże jest ono mało eleganckie i czasem generuje wątpliwości dotyczące pewnych sytuacji (na przykład pojawienie się dwóch bytów jednocześnie, to znaczy w tym samym cyklu zegara gry).

Pozdrawiam.

https://skript.pl/temat/57557-skrypt-na-resp-mobow/#findComment-342684

• 0
38 minut temu, Kormic napisał:

W ten sposób Pan nie ustawi nazwy przywołanego bytu (pillagera w tym przypadku). Należy najpierw przywołać go, a następnie ustawić jego nazwę ('name' lub 'display name', zależy czy ma być widoczna tylko przy najechaniu na byt, czy też niezależnie od tego).

Może Pan to zrobić na dwa sposoby.

# Sposób nr 1:
spawn pillager at loop-player
set display name of last spawned pillager to "&cPillager"

# Sposób nr 2 (w mojej ocenie lepszy):
spawn pillager at loop-player:
	set display name of pillager to "&cPillager"

Różnica między nimi jest taka, że w przypadku pierwszego kodu nazwa jest ustawiana po pojawieniu się bytu, natomiast w przypadku drugiego kodu jest ona ustawiana przed pojawieniem się bytu. Jak może Pan zauważyć, napisałem, że druga wersja jest według mnie bardziej poprawna. Wynika to z następującego faktu - unikamy odwoływania się do ostatnio przywołanego bytu na serwerze. Co prawda takie odwoływanie się działa, jednakże jest ono mało eleganckie i czasem generuje wątpliwości dotyczące pewnych sytuacji (na przykład pojawienie się dwóch bytów jednocześnie, to znaczy w tym samym cyklu zegara gry).

Pozdrawiam.

Dzięki za pomoc 

https://skript.pl/temat/57557-skrypt-na-resp-mobow/#findComment-342685

Nieaktywny
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...