Skocz do zawartości
  • 0

bugowanie sie skryptu

Pytanie

Mam taki problem ogólnie z skryptem, ponieważ uważam że się buguje
W kodzie mam coś takiego: (i reszta skryptu)

command /ulepsz:
	trigger:
		set {gui} to chest inventory with 5 rows named "test"

A w konsoli wywala mi taki błąd:

[15:47:53 INFO]: [Skript] Linia 35: (skrypt.sk)
[15:47:53 INFO]:     Can't understand this expression: 'chest inventory with 5 rows named ""&7Ulepszanie Ekwipunku""'
[15:47:53 INFO]:     Linia: set {gui} to chest inventory with 5 rows named "{@GuiTitle}"

Wcześniej miałem opcję {@GuiTitle}, ale teraz usunąłem ją z kodu, a skrypt dalej wywala z nią błąd twierdząc, że jest ona w nim. (tak zapisałem skrypt i nawet restartowałem serwer nie jeden raz). Ogólnie mam jeszcze problem z tymi opcjami tak jakby skrypt nie widział że coś zmieniłem w kodzie. Pomorze ktoś? Miał ktoś kiedyś taki problem?

https://skript.pl/temat/57556-bugowanie-sie-skryptu/

1 odpowiedź na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

• 0
23 minuty temu, Spike2701 napisał:

Wcześniej miałem opcję {@GuiTitle}, ale teraz usunąłem ją z kodu, a skrypt dalej wywala z nią błąd twierdząc, że jest ona w nim. (tak zapisałem skrypt i nawet restartowałem serwer nie jeden raz). Ogólnie mam jeszcze problem z tymi opcjami tak jakby skrypt nie widział że coś zmieniłem w kodzie. Pomorze ktoś? Miał ktoś kiedyś taki problem?

No dobrze, więc tak...

1. Niech Pan sprawdzi czy aby przypadkiem nie posiada Pan jakiegokolwiek innego skryptu zawierającego ten kod. Skript wskazuje jako winny plik "skrypt.sk".
  2. Proszę wykonać komendę "/sk reload all". Spowoduje to przeładowanie wszystkich skryptów i plików konfiguracyjnych.
  3. Jeśli nie poskutkują powyższe propozycje, proszę usunąć (uprzednio skopiować w bezpieczne miejsce rzecz jasna) na chwilę wszystkie skrypty jeśli to możliwe i sprawdzić czy problem nadal występuje. Jeśli problem ustąpi, może Pan rozpocząć wrzucanie skryptów z powrotem na serwer (jeden po jednym, nie wszystkie jednocześnie!).
  4. W ramach ostatecznego aktu rozpaczy proszę odinstalować wszystkie dodatki do Skripta (wystarczy wyciągnąć z folderu 'plugins') i uruchomić serwer z samym Skriptem, bez dodatków do niego. Następnie może Pan próbować uruchomić na serwerze (ciągle tylko Skript, bez dodatków) skrypty niewymagające dodatków. Jeśli wszystko będzie w normie, może Pan rozpocząć przywracanie dodatków i skryptów wymagających ich.

W samym skrypcie rzecz jasna nie widzę jakiegokolwiek błędu, jednakże Pan pokazał tylko jego wycinek, więc nie wiem czy Pan na przykład nie patrzy na złą linijkę.
Opcjonalnie proszę próbować dalej restartować serwer i sprawdzać konsolę w poszukiwaniu ewentualnych błędów zgłaszanych przez serwer i/lub Skript.

Pozdrawiam.

Edytowane przez Kormic
https://skript.pl/temat/57556-bugowanie-sie-skryptu/#findComment-342682