Skocz do zawartości
  • 0

Cashblock

Gość Usunięty#58125

Pytanie

Gość Usunięty#58125

Czesc, chodzi o to ze nie wyswietla mi sie title po wykopaniu bloku, w pliku konfiguracyjnym mam wszystko dobrze ustawione, co moze byc problemem? i jakie pluginy potrzbuje oporcz vault, skript, skript-yaml, essetials

Skript 2.8.5 1.16.4

GRIERIOR

Dla poprawy czytelności, przenoszę link do code.skript.pl na początek tematu, zamiast długiego niesformatowanego kodu.

Notatka dodana przez GRIERIOR

https://skript.pl/temat/57522-cashblock/

5 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

• 0
17 minut temu, FilipK napisał:

Czesc, chodzi o to ze nie wyswietla mi sie title po wykopaniu bloku, w pliku konfiguracyjnym mam wszystko dobrze ustawione, co moze byc problemem? i jakie pluginy potrzbuje oporcz vault, skript, skript-yaml, essetials

Skript 2.8.5 1.16.4

Mam kilka próśb/pytań.

1. Proszę wstawić skrypt do serwisu code.skript.pl, a następnie zedytować post i zamiast całego kodu wkleić link do niego. To wystarczy.
  2. O który dokładnie Panu title chodzi?
  3. Skąd Pan wziął ten skrypt? Będzie mi wtedy łatwiej poznać całą mechanikę skryptu.
  4. Czy ten plik konfiguracyjny może mieć wpływ na działanie skryptu w kontekście wyświetlania wiadomości na ekranie? Nie udostępnił Pan go, dlatego pytam.
https://skript.pl/temat/57522-cashblock/#findComment-342505

• 0
Gość Usunięty#58125
W dniu 16.05.2024 o 22:54, Kormic napisał:

Mam kilka próśb/pytań.

1. Proszę wstawić skrypt do serwisu code.skript.pl, a następnie zedytować post i zamiast całego kodu wkleić link do niego. To wystarczy.
  2. O który dokładnie Panu title chodzi?
  3. Skąd Pan wziął ten skrypt? Będzie mi wtedy łatwiej poznać całą mechanikę skryptu.
  4. Czy ten plik konfiguracyjny może mieć wpływ na działanie skryptu w kontekście wyświetlania wiadomości na ekranie? Nie udostępnił Pan go, dlatego pytam.

skript 2.8.5

2. linijka 148-154

3.skrypt  całego mechanizmu działania wydropienia pieniedzy z bloku, dodatkowo mam jeszcze jeden plik i tam ustawione mam czy chce miec bo wydropieniu piniedzy wiadomosc na czacie/actiobarze/jako title

4. chyba nie ma wplywu, tak jak mowilem w podpunkcie 3 mam do tego inny plik 

https://skript.pl/temat/57522-cashblock/#findComment-342519

• 0

Prosiłem, aby Pan poprawił poprzedni post i zamiast tamtego kodu wstawił link. No ale dobrze, mniejsza o to.

1 godzinę temu, FilipK napisał:

2. linijka 148-154

Linijki te pobierają wartości zapisane w zmiennych:

• {cashblock::config::drop-cash-from-stone-message-type},
  • {cashblock::messages::drop-cash-from-stone-title-message},
  • {cashblock::messages::drop-cash-from-stone-subtitle-message}.

Zawierają one odpowiednio wartości z pliku YAML:

• ? (nie mogę znaleźć w skrypcie gdzie jest zapisywana wartość pierwszej zmiennej przechowującej typ wiadomości)
  • {cashblock::messages::drop-cash-from-stone-title-message}
  • {cashblock::messages::drop-cash-from-stone-subtitle-message}

Pominąłem zmienną zawierającą format z Vaulta, gdyż jest ona pomijalna dla tego problemu.

Jeśli Pan pokazał mi cały skrypt, brak odczytu wartości typu wiadomości (w pliku YAML: "drop-cash-from-stone-message-type") jest najpewniej powodem niepoprawnego działania skryptu, ponieważ zmienna ta zwraca <none>.

Musiałby Pan dodać w sekcji 'on load' i funkcji przeładowującej konfigurację skryptu poniższą linijkę (oczywiście w sekcji gdzie jest załadowany odpowiedni plik konfiguracyjny).

set {cashblock::config::drop-cash-from-stone-message-type} to yaml value "drop-cash-from-stone-message-type" from "cashblock-drop.config"

W razie dalszych problemów będziemy się zastanawiać.

Pozdrawiam.

https://skript.pl/temat/57522-cashblock/#findComment-342522

• 0
Gość Usunięty#58125
1 godzinę temu, Kormic napisał:

Prosiłem, aby Pan poprawił poprzedni post i zamiast tamtego kodu wstawił link. No ale dobrze, mniejsza o to.

Linijki te pobierają wartości zapisane w zmiennych:

• {cashblock::config::drop-cash-from-stone-message-type},
  • {cashblock::messages::drop-cash-from-stone-title-message},
  • {cashblock::messages::drop-cash-from-stone-subtitle-message}.

Zawierają one odpowiednio wartości z pliku YAML:

• ? (nie mogę znaleźć w skrypcie gdzie jest zapisywana wartość pierwszej zmiennej przechowującej typ wiadomości)
  • {cashblock::messages::drop-cash-from-stone-title-message}
  • {cashblock::messages::drop-cash-from-stone-subtitle-message}

Pominąłem zmienną zawierającą format z Vaulta, gdyż jest ona pomijalna dla tego problemu.

Jeśli Pan pokazał mi cały skrypt, brak odczytu wartości typu wiadomości (w pliku YAML: "drop-cash-from-stone-message-type") jest najpewniej powodem niepoprawnego działania skryptu, ponieważ zmienna ta zwraca <none>.

Musiałby Pan dodać w sekcji 'on load' i funkcji przeładowującej konfigurację skryptu poniższą linijkę (oczywiście w sekcji gdzie jest załadowany odpowiedni plik konfiguracyjny).

set {cashblock::config::drop-cash-from-stone-message-type} to yaml value "drop-cash-from-stone-message-type" from "cashblock-drop.config"

W razie dalszych problemów będziemy się zastanawiać.

Pozdrawiam.

Dziala, dzieki bardzo

https://skript.pl/temat/57522-cashblock/#findComment-342526

Nieaktywny
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...