Skocz do zawartości
  • 0

Przeniesienie świata aternos

Pytanie

Przenieśliśmy z kolegami serwer aternos na inny hosting i po zalogowaniu nie miałem itemów i pojawiłem się w miejscu oddalonym od spawna gdzie moi koledzy normalnie mieli wszystkie przedmioty i było jak wcześniej, obstawiam że jest to spowodowane moją zmianą nicku chociaż średnio chce mi się w to wierzyć, proszę o pomoc

https://skript.pl/temat/57500-przeniesienie-%C5%9Bwiata-aternos/

1 odpowiedź na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

• 0
W dniu 11.05.2024 o 14:45, Dywanxd napisał:

Przenieśliśmy z kolegami serwer aternos na inny hosting i po zalogowaniu nie miałem itemów i pojawiłem się w miejscu oddalonym od spawna gdzie moi koledzy normalnie mieli wszystkie przedmioty i było jak wcześniej, obstawiam że jest to spowodowane moją zmianą nicku chociaż średnio chce mi się w to wierzyć, proszę o pomoc

Zakładam, że serwer działał wcześniej w trybie offline, więc nie ma mowy o weryfikacji użytkownika na podstawie UUID, gdyż jest ono generowane właśnie na podstawie jego nazwy.

Jeśli Pan zmienił nazwę, serwer postrzega Pana już jako całkowicie innego gracza. W takiej sytuacji musi Pan odszukać swój plik w folderze playerdata, jego nazwą będzie Pana poprzednie UUID na serwerze. Należy zmienić nazwę pliku na Pana obecne UUID, wtedy wszystko powinno wrócić do normy.

Pan nie ma prawa pamiętać swojego UUID, więc może Pan skorzystać z dowolnej strony generującej UUID na podstawie nazwy gracza. Przykładową stronę znajdzie Pan tutaj.

Pozdrawiam.

https://skript.pl/temat/57500-przeniesienie-%C5%9Bwiata-aternos/#findComment-342518