Wie ktoś w jaki sposób mogę "zmienić formatowanie" zmiennej czasu? Chodzi o to że mam takie coś i chciałbym żeby zamiast np. "2 hours and 11.32 minutes" było "2h, 11m".
set {test1} to difference between now and {test2} + 6 hours
zamieniłem tę zmienną w zmienną tekstową i częściowo pomogło bo mogłem zamienić " hours" z "h", ale dalej nie wiem jak zrobić żeby zamiast "2h, 11.32m" było "2h, 11m"
set {test1} to difference between now and {test2} + 6 hours
replace all " hours" with "h" in {test1}
replace all " minutes" with "m" in {test1}
replace all " and " with ", " in {test1}
Pytanie
Spike2701 0
Wie ktoś w jaki sposób mogę "zmienić formatowanie" zmiennej czasu? Chodzi o to że mam takie coś i chciałbym żeby zamiast np. "2 hours and 11.32 minutes" było "2h, 11m".
set {test1} to difference between now and {test2} + 6 hourszamieniłem tę zmienną w zmienną tekstową i częściowo pomogło bo mogłem zamienić " hours" z "h", ale dalej nie wiem jak zrobić żeby zamiast "2h, 11.32m" było "2h, 11m"
set {test1} to difference between now and {test2} + 6 hours replace all " hours" with "h" in {test1} replace all " minutes" with "m" in {test1} replace all " and " with ", " in {test1}Odnośnik do komentarza
https://skript.pl/temat/57475-zmienna-czasu/Udostępnij na innych stronach
5 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi