Zasepamen 13 Opublikowano 19 stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 19 stycznia 2015 WitamMam pytanie. Czy mogę dodać polskie znaki do skryptu a dokładniej w: send "Witaj ą ę ć ś ó ł ż ź na naszym serwerze" to player (Nie dałem tego w kodzie bo tam nie działają polskie znaki.)Nie chodzi mi o taki docelowy wygląd tylko o tworzenie zdań z polskimi znakami. Chcę zrobić taką pomoc pod komendą /help.Sprawdzałem i działa tylko czy nie buguje skryptu i serwera?Pozdrawiam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Hydorax 194 Opublikowano 19 stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 19 stycznia 2015 Z tego co wiem takowe rzeczy nie powinny bugować skryptu jak i serwera, ponieważ w oficjalnym spolszczeniu gry domyślnie używane są polskie znaki dla przykładu domyślny opis siekierki, gdzie w opisie figuruje wyraz z polską literą :p Zasepamen 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 #Aperture 278 Opublikowano 20 stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 20 stycznia 2015 Możesz, ale musisz przekonwertować skrypt do kodowania UTF-8. Np. w notepad++ ustawiasz kodowanie na utf-8 i zapisujesz skrypt w .sk i zczyta dobrze polskie znaki. Zasepamen 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Zasepamen 13 Opublikowano 20 stycznia 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 20 stycznia 2015 Dzięki wielkie za pomoc :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pytanie
Zasepamen 13
Witam
Mam pytanie. Czy mogę dodać polskie znaki do skryptu a dokładniej w:
send "Witaj ą ę ć ś ó ł ż ź na naszym serwerze" to player
(Nie dałem tego w kodzie bo tam nie działają polskie znaki.)
Nie chodzi mi o taki docelowy wygląd tylko o tworzenie zdań z polskimi znakami. Chcę zrobić taką pomoc pod komendą /help.
Sprawdzałem i działa tylko czy nie buguje skryptu i serwera?
Pozdrawiam.
3 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi