on inventory close:
name of event-inventory is {@inv-1}
wait 2 ticks
loop {arty::%player%::*}:
set {_} to 1st line of lore of loop-value
replace "Bonus: " with "" in {_}
set {_} to "%{_}%" parsed as integer
set {lg::%player%} to {lg::%player%} + {_}
W skrócie
Zmienna {lg::%player%} zawiera powiedzmy punkty w stylu levela gracza, są one ustalane co jakiś czas.
A chce teraz dodać Artefakty które dodadzą daną ilość tych punktów.
Mierzę się z problemem, że nie mam pomysłu jak przywrócić domyślną wartość punktów gdy ktoś wyciągnie artefakt z GUI.
Najprostszym i najgorszym sposobem było by oczywiście zapchanie nowej zmiennej o pierwotnych wartościach zmiennej, tyle że chce jak najbardziej ograniczyć zapychanie serwera, jeżeli nie znajdzie się optymalne rozwiązanie to już trudno, ale jeżeli ma ktoś pomysł choć nawet nie potrafi go napisać w sk to chętnie skorzystam
Pytanie
Fendi 190
Trochę mnie głowa boli od jednej rzeczy
Problem mam z tym
on inventory close: name of event-inventory is {@inv-1} wait 2 ticks loop {arty::%player%::*}: set {_} to 1st line of lore of loop-value replace "Bonus: " with "" in {_} set {_} to "%{_}%" parsed as integer set {lg::%player%} to {lg::%player%} + {_}W skrócie
Zmienna {lg::%player%} zawiera powiedzmy punkty w stylu levela gracza, są one ustalane co jakiś czas.
A chce teraz dodać Artefakty które dodadzą daną ilość tych punktów.
Mierzę się z problemem, że nie mam pomysłu jak przywrócić domyślną wartość punktów gdy ktoś wyciągnie artefakt z GUI.
Najprostszym i najgorszym sposobem było by oczywiście zapchanie nowej zmiennej o pierwotnych wartościach zmiennej, tyle że chce jak najbardziej ograniczyć zapychanie serwera, jeżeli nie znajdzie się optymalne rozwiązanie to już trudno, ale jeżeli ma ktoś pomysł choć nawet nie potrafi go napisać w sk to chętnie skorzystam
Edytowane przez FendiOdnośnik do komentarza
https://skript.pl/temat/56478-elastyczna-podmiana-zmiennej/Udostępnij na innych stronach
4 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi