lamowy 0 Opublikowano 3 września 2023 Udostępnij Opublikowano 3 września 2023 chiałbym zrobić skrypt, który spowoduje, jeśli np. jakiś mob patrzy się na gracza, to gracz podskakuje i stawia blok pod sobą jako cobblestone (nie musi być że zabiera mu z ekwipunku będę wdzięczny za odpowiedzi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 CoFFeIN04 696 Opublikowano 3 września 2023 Udostępnij Opublikowano 3 września 2023 Chwila, kto ma stawiać blok? Zombie czy gracz? Napisałeś to tak niejasno, że nie mogę rozkodować Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 lamowy 0 Opublikowano 3 września 2023 Autor Udostępnij Opublikowano 3 września 2023 1 godzinę temu, CoFFeIN04 napisał: Chwila, kto ma stawiać blok? Zombie czy gracz? Napisałeś to tak niejasno, że nie mogę rozkodować gracz ma stawiać i wywołać skok, tylko przez skrypt, nie przez myszkę i klawiaturę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 lamowy 0 Opublikowano 3 września 2023 Autor Udostępnij Opublikowano 3 września 2023 1 godzinę temu, CoFFeIN04 napisał: Chwila, kto ma stawiać blok? Zombie czy gracz? Napisałeś to tak niejasno, że nie mogę rozkodować xD w tytule co innego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 CoFFeIN04 696 Opublikowano 3 września 2023 Udostępnij Opublikowano 3 września 2023 1 minutę temu, lamowy napisał: xD w tytule co innego no wlasnie 21 minut temu, lamowy napisał: gracz ma stawiać i wywołać skok Najprosciej to przeteleportować gracza 1 blok wyżej w osi y i ustawić blok pod nim na dany blok Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 lamowy 0 Opublikowano 3 września 2023 Autor Udostępnij Opublikowano 3 września 2023 2 minuty temu, CoFFeIN04 napisał: no wlasnie Najprosciej to przeteleportować gracza 1 blok wyżej w osi y i ustawić blok pod nim na dany blok właśnie tego spróbowałem tym sposobem: every second: loop all players: loop all entities in radius 5 around loop-value-1: if loop-value-1 is target entity of loop-value-2: set {_loc1} to y-coord of loop-value-1 set {_loc} to ({_loc1} + 1) teleport loop-value-1 to {_loc} set block under loop-value-1 to cobblestone i nie działa, nie tepa, a po za tym blok pod to ten na którym się stoi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Fendi 173 Opublikowano 3 września 2023 Udostępnij Opublikowano 3 września 2023 (edytowane) Najprosciej to przeteleportować gracza 1 blok wyżej w osi y a nie lepiej uzyć push do góry? teleportacja tak średnio wygląda, w przypadku gdy robisz jakiś serwer na serio, chyba ze to dla 5 znajomych to whatever every second: loop all players: loop all entities in radius 5 around loop-value-1: ugh oh ala co to, dodaj +64 gb ramu jak chcesz takie linijki Edytowane 3 września 2023 przez Fendi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 lamowy 0 Opublikowano 3 września 2023 Autor Udostępnij Opublikowano 3 września 2023 18 minut temu, Fendi napisał: Najprosciej to przeteleportować gracza 1 blok wyżej w osi y a nie lepiej uzyć push do góry? teleportacja tak średnio wygląda, w przypadku gdy robisz jakiś serwer na serio, chyba ze to dla 5 znajomych to whatever every second: loop all players: loop all entities in radius 5 around loop-value-1: ugh oh ala co to, dodaj +64 gb ramu jak chcesz takie linijki najgorsze jest to że z pushem też nie działa... to znaczy wypycha mnie jak skok ale nie ten blok Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 lamowy 0 Opublikowano 3 września 2023 Autor Udostępnij Opublikowano 3 września 2023 22 minuty temu, Fendi napisał: Najprosciej to przeteleportować gracza 1 blok wyżej w osi y a nie lepiej uzyć push do góry? teleportacja tak średnio wygląda, w przypadku gdy robisz jakiś serwer na serio, chyba ze to dla 5 znajomych to whatever every second: loop all players: loop all entities in radius 5 around loop-value-1: ugh oh ala co to, dodaj +64 gb ramu jak chcesz takie linijki dobra mam działa mi jednak wszystko mój błąd to że dałem block UNDER player a nie block AT player, temat do zamknięcia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 CoFFeIN04 696 Opublikowano 3 września 2023 Udostępnij Opublikowano 3 września 2023 Polecam skorzystać może z jakiegoś eventu. W przypadku silnika paper (a zakładam, że korzystasz z niego lub jakiegoś jego forka) można skorzystać z tego https://jd.papermc.io/paper/1.20/com/destroystokyo/paper/event/entity/EntityPathfindEvent.html O ile mnie pamięć nie myli, event ten jest wywoływany gdy jakieś entity zacznie podążać do jakiejś lokalizacji lub innego entity! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pytanie
lamowy 0
chiałbym zrobić skrypt, który spowoduje, jeśli np. jakiś mob patrzy się na gracza, to gracz podskakuje i stawia blok pod sobą jako cobblestone (nie musi być że zabiera mu z ekwipunku
będę wdzięczny za odpowiedzi
9 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi