MikiCreator 11 Opublikowano 1 września 2023 Udostępnij Opublikowano 1 września 2023 (edytowane) Zacząć warto byłoby od tego że batalie z graczem @Voidenhauer toczę od blisko roku. Przez pierwsze kilka miesięcy łudziłem się że uda się załatwić sprawę między Voidenhauerem a mną polubownie - bez pozwu, wyciągania na siebie brudów, lecz Voiden miał na ten temat inne zdanie - zaangażował w konflikt innych graczy, miał miejsce efekt domina. Sprawa jednak dotyczy Voidena, nie będę więc wspominał tu o reszcie. Po pierwsze, w dniu 1 kwietnia bieżącego roku otrzymałem banicję na Cesarstwie Utopii (i nie było to Prima Aprilis). Nie byłoby w tym nic dziwnego, gdyby nie fakt że przez 4,5 miesiąca nie dostałem żadnej informacji od Cesarza, Sądu czy Ministrów z jakiego powodu dostałem bana. Stąd oskarżam Ministra Cesarstwa Utopii Voidenhauer o nadużycie permisji na podstawie Art.7 KK [Przekroczenie uprawnień] Cytat Kto należąc do organu Cesarstwa Utopii przekracza swoje uprawnienia, podlega karze więzienia od 3 dni do miesiąca oraz pozbawienia praw publicznych na ośmiokrotność czasu pobytu w więzieniu, jednak nie mniej niż miesiąc. Jako dowód w sprawie użyje fragmentu konwersacji z 1 kwietnia - prowadziłem ją z Voidenhaurem, do czasu bana. Po banie Voiden rozpisał się na temat zachowania na serwerze, pomimo tego że kilka sekund wcześniej prowadził ze mną kłótnie. Bana nie mógł dać nikt inny jak Voidenhauer - wskazuje na to chociażby wiadomość "po sprawie" Spoiler Po drugie, na podstawie Art.15 i 18 KK wnioskuje o ukaranie ministra za: Art. 15. KK [Pomówienie i znieważenie] Cytat Kto pomawia lub znieważa innego obywatela bez jego zgody, podlega karze grzywny lub więzienia do tygodnia. oraz Art. 18. KK [Zakłócanie porządku] Cytat Kto zakłóca spokój w miejscu publicznym spamem, krzykiem, wulgaryzmami lub innym wybrykiem, podlega karze grzywny lub prac społecznych. W przypadku nagminnego i uporczywego zakłócania porządku publicznego, sprawca podlega karze więzienia od 3 dni do miesiąca. Dowód w sprawie: Spoiler https://imgur.com/SmJ7krS Wnioskuje o ukaranie gracza @Voidenhauer Edytowane 4 września 2023 przez MikiCreator Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Voidenhauer 2 Opublikowano 3 września 2023 Udostępnij Opublikowano 3 września 2023 To poczekaj sobie kolejne 1,5 roku. Przez ten czas zastanów się co robisz i czy warto żyć z taką dedykacją dla mnie xD Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MikiCreator 11 Opublikowano 3 września 2023 Autor Udostępnij Opublikowano 3 września 2023 22 minuty temu, Voidenhauer napisał: To poczekaj sobie kolejne 1,5 roku. Przez ten czas zastanów się co robisz i czy warto żyć z taką dedykacją dla mnie xD Nie ma tu żadnej dedykacji, jesteś osobą z którą miałem najwięcej nieprzyjemnych sytuacji na Utopii, dlatego też uważam że sprawa wymaga wyjaśnienia. Nie byłeś skory do rozmowy (szczerej) ze mną przez ostatnie 1,5 roku, nie było od Ciebie żadnej inicjatywy, chęci żeby to wyjaśnić dlatego zwracam się do Sądu z konkretnymi przykładami twoich zachowań. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Voidenhauer 2 Opublikowano 3 września 2023 Udostępnij Opublikowano 3 września 2023 Dawałem ci tych wiele szans do rozmowy, ile jeszcze można, wielokrotnie proponowałem tobie czat na VC - odmawiałeś, za to dalej robiłeś bałagan, tym razem przerzucając się na innych ludzi, gdy ja Ciebie ignorowałem. Nie wspominając o fakcie że wszystkich ludzi którzy grają ze mną wyzywałeś od psów, plus prowokujesz do dalszych konfliktów. Nie masz o co mnie oskarżać, bo sam robisz gorsze rzeczy i stajesz się upierdliwy dla innych. Za opinię jaką masz na serwerze odpowiadasz ty sam. Jak wspomniałeś przez te półtora roku, inni obserwowali twoje zachowanie. I to oni wyciągnęli wnioski. Co do wyzwisk - wiele razy ty mi ubliżyłeś, tylko że ja nie przeżywam w sposób jak ty. Plus zaznaczam że wymuszałeś przeprosiny co jest komiczne same w sobie. W nagrodę pocieszenia zostawiam Tobie ten filmik : https://www.youtube.com/watch?v=tKf97RlcHss Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MikiCreator 11 Opublikowano 3 września 2023 Autor Udostępnij Opublikowano 3 września 2023 (edytowane) 2 godziny temu, Voidenhauer napisał: Dawałem ci tych wiele szans do rozmowy, ile jeszcze można, wielokrotnie proponowałem tobie czat na VC - odmawiałeś, za to dalej robiłeś bałagan, tym razem przerzucając się na innych ludzi, gdy ja Ciebie ignorowałem. Po pierwsze, przypomnę że konflikt trwa półtora roku, a ty propozycje rozmowy na VC składałeś… 17 sierpnia tego roku. Fakt że wplotłeś to między wiadomości w których napisałeś że idziesz jarać świadczy tylko i wyłącznie o tym że mnie lekceważysz. https://imgur.com/9oZrIiw Druga i trzecia propozycja VC padła podczas kłótni, którą sam wywołałeś, widocznie kłócenie się sprawia ci radość. https://imgur.com/CHl6sSU To jest powód dla którego uznałem że ta rozmowa nie ma sensu. Po drugie, Nie przerzucałem się na innych ludzi - wycofałeś się z dyskusji, to ktoś od Ciebie przejął pałeczkę i tyle (a czy była to naturalna kolej rzeczy czy twoje zamierzone działanie - masz okazję odpowiedzieć). 2 godziny temu, Voidenhauer napisał: Nie wspominając o fakcie że wszystkich ludzi którzy grają ze mną wyzywałeś od psów, plus prowokujesz do dalszych konfliktów. Po trzecie nie wyzywałem wszystkich osób z Risenlandu od psów, tylko te kilka osób które zamiast nie wtrącania się w spór stwierdziły że lepszą opcją będzie powtarzanie twoich sloganów uderzających we mnie. Po czwarte, nie prowokuje nikogo do konfliktów, przecież od tego mamy Voidena 2 godziny temu, Voidenhauer napisał: Nie masz o co mnie oskarżać, bo sam robisz gorsze rzeczy i stajesz się upierdliwy dla innych. Po piąte, jeżeli uważasz że zrobiłem coś niestosownego wobec twojej osoby i masz do tego podstawy prawne - proszę bardzo napisz na mnie pozew. Po szóste, każdy ma swój rozum i powinien sam zdecydować czy dane zachowanie jest OK czy nie. To że ktoś zrobił Ci coś złego nie jest przyzwoleniem na to byś ty robił to samo (lub gorzej), mam nadzieję że nie traktujesz mnie jako wzór do naśladowania 2 godziny temu, Voidenhauer napisał: Za opinię jaką masz na serwerze odpowiadasz ty sam. Jak wspomniałeś przez te półtora roku, inni obserwowali twoje zachowanie. I to oni wyciągnęli wnioski. Po siódme, sprostujmy pewna kwestie. W 2022 miałem chęć rozpoczęcia pełnoprawnej gry na Utopii, zacząć w końcu coś robić. Moja gra zaczęła się od kłótni z Tobą, kilka dni później zacząłeś mnie dyskryminować. Jeżeli w tamtym momencie na serwerze grałem tylko ja i obywatele twojego państwa, którzy kolejno dołączali, to zgadnij czyje zdanie przyjmą, biorąc pod uwagę że średnio znają serwer i community. Bo przecież po co wyrabiać sobie własne zdanie, lepiej przyjąć zdanie pana i władzy bo pewnie inaczej by nas wywalił z państwa. 2 godziny temu, Voidenhauer napisał: Co do wyzwisk - wiele razy ty mi ubliżyłeś, tylko że ja nie przeżywam w sposób jak ty. Po ósme, zawsze możesz napisać na mnie pozew, zbierz materiał dowodowy i startujesz 2 godziny temu, Voidenhauer napisał: Plus zaznaczam że wymuszałeś przeprosiny co jest komiczne same w sobie. W nagrodę pocieszenia zostawiam Tobie ten filmik : https://www.youtube.com/watch?v=tKf97RlcHss Dobrze że zachowałeś czas przeszły, to jedyna rzecz z którą się tutaj zgadzam. Wiem że nie ma w Tobie skruchy i nie jesteś w stanie przyznać się do błędu, głownie dlatego sobie odpuściłem i wstąpiłem na drogę Sądową. Edytowane 3 września 2023 przez MikiCreator Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Voidenhauer 2 Opublikowano 3 września 2023 Udostępnij Opublikowano 3 września 2023 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Voidenhauer 2 Opublikowano 3 września 2023 Udostępnij Opublikowano 3 września 2023 Nie chcę mi się czytać streszczenia dziadów więc, wyjaśnij mi to na VC. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JanekJaran 102 Opublikowano 29 września 2023 Udostępnij Opublikowano 29 września 2023 Czy @MikiCreator podtrzymuje swój wniosek? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MikiCreator 11 Opublikowano 29 września 2023 Autor Udostępnij Opublikowano 29 września 2023 Godzinę temu, JanekJaran napisał: Czy @MikiCreator podtrzymuje swój wniosek? Owszem, podtrzymuję. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi