Tobiasz777elo 2 Opublikowano 10 maja 2023 Udostępnij Opublikowano 10 maja 2023 napisze mi ktos skrypt ktory jak ktoś strzeli strzałą, to wybuchnie, i po chwili odbudują się bloki. Prosze o odpowiedz ;D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 danielo535 4 Opublikowano 10 maja 2023 Udostępnij Opublikowano 10 maja 2023 (edytowane) W dniu 10.05.2023 o 17:23, Tobiasz777elo napisał: napisze mi ktos skrypt ktory jak ktoś strzeli strzałą, to wybuchnie, i po chwili odbudują się bloki. Prosze o odpowiedz ;D sam łuk jest łatwy do zrobienia ale nie wiem jak naprawić teren po zniszczeniu Edytowane 11 maja 2023 przez danielo535 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 devyy 17 Opublikowano 13 maja 2023 Udostępnij Opublikowano 13 maja 2023 on shoot: projectile is arrow shooter is player set {_arrow} to projectile set {_loc} to location of {_arrow} set {_blocks::*} to blocks in radius 3 around {_loc} create an explosion of force 3 at {_loc} wait 3 seconds loop {_blocks::*}: set block at loop-value to loop-value wait 0.3 second nie testowałem ale wydaje się działać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 danielo535 4 Opublikowano 13 maja 2023 Udostępnij Opublikowano 13 maja 2023 30 minut temu, devyy napisał: on shoot: projectile is arrow shooter is player set {_arrow} to projectile set {_loc} to location of {_arrow} set {_blocks::*} to blocks in radius 3 around {_loc} create an explosion of force 3 at {_loc} wait 3 seconds loop {_blocks::*}: set block at loop-value to loop-value wait 0.3 second nie testowałem ale wydaje się działać to ma raczej 1 twożyć wybuch Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 devyy 17 Opublikowano 13 maja 2023 Udostępnij Opublikowano 13 maja 2023 w sensie tworzy 1? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Tobiasz777elo 2 Opublikowano 13 maja 2023 Autor Udostępnij Opublikowano 13 maja 2023 nie dziala, wybucha strzała odrazu, a gdy wybucha przy ziemi to sie nic nie dzieje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Fendi 173 Opublikowano 13 maja 2023 Udostępnij Opublikowano 13 maja 2023 (edytowane) on projectile hit: projectile is arrow shooter is player create safe explosion of force 3 at location of projectile Prosze, przetestowalem i dziala, jest to wersja gdzie wybuch nie niszczy bloków Gdybyś chciał jednak z niszczeniem bloków i przywracaniem ich to trzeba by sie ciut zabawić Edytowane 13 maja 2023 przez Fendi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 danielo535 4 Opublikowano 13 maja 2023 Udostępnij Opublikowano 13 maja 2023 2 godziny temu, Fendi napisał: on projectile hit: projectile is arrow shooter is player create safe explosion of force 3 at location of projectile Prosze, przetestowalem i dziala, jest to wersja gdzie wybuch nie niszczy bloków Gdybyś chciał jednak z niszczeniem bloków i przywracaniem ich to trzeba by sie ciut zabawić +1 próbowałem to zrobić ale nic nie chciało działać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Tobiasz777elo 2 Opublikowano 14 maja 2023 Autor Udostępnij Opublikowano 14 maja 2023 15 godzin temu, Fendi napisał: on projectile hit: projectile is arrow shooter is player create safe explosion of force 3 at location of projectile Prosze, przetestowalem i dziala, jest to wersja gdzie wybuch nie niszczy bloków Gdybyś chciał jednak z niszczeniem bloków i przywracaniem ich to trzeba by sie ciut zabawić takie cos to ja umiem zrobić, chodzi mi oto że jak wybuchnie strzała, odczeka się 3 sekundy, teren zacznie się odbudowywać. Kiedyś mi to zrobił jakiś użytkownik na S Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 SaKePl 0 Opublikowano 17 maja 2023 Udostępnij Opublikowano 17 maja 2023 options: radius: 4 #Wielkość wybuchu sound_rate: 5 #Częstotliwość odtwarzania dźwięku podczas odbudowy bloków sound: BLOCK_GRAVEL_PLACE #Dźwięk podczas odbudowy bloków (Lista dźwięków: https://helpch.at/docs/1.19.1/org/bukkit/Sound.html) on shoot: if shooter's tool is bow named "&cWybuchowy łuk": set {wybuch::%projectile%} to true on projectile hit: if {wybuch::%projectile%} is set: clear {wybuch::%projectile%} create fake explosion at projectile if "%block at projectile%" contains "water": stop loop blocks in radius {@radius} around projectile: if loop-block is not air: set {_bloki::%location of loop-block%} to location of loop-block set {_bloki::%location of loop-block%::type} to type of loop-block delete loop-block delete projectile wait 3 seconds set {_s} to 0 loop {_bloki::*}: set {_loc} to loop-index set block at loop-value to {_bloki::%loop-value%::type} if {_s} is divisible by {@sound_rate}: play sound "{@sound}" with volume 1 at block at loop-value wait a tick add 1 to {_s} masz nie moje ale działa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pytanie
Tobiasz777elo 2
napisze mi ktos skrypt ktory jak ktoś strzeli strzałą, to wybuchnie, i po chwili odbudują się bloki. Prosze o odpowiedz ;D
9 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi