3meraldK 100 Opublikowano 30 kwietnia 2023 Udostępnij Opublikowano 30 kwietnia 2023 W dniach 30. i 28. kwietnia br. moderator Helczyk wystosował wobec mnie 2 niesłuszne w mojej opinii ostrzeżenia. Chcę się od nich odwołać; 28. kwietnia) Tę wiadomość wysłałem jedynie w celu debugowania hyperlinków. Mogłem na pw testować? Tak, ale jakoś dopiero teraz pomyślałem o takiej opcji. Chatbox jest na wyciągnięcie ręki, w sekundę sprawdziłem błąd. Zresztą już zrobiłem wniosek, aby administratorzy ten błąd naprawili. Źle dobrane słowo "guwno" jak i fakt, że wiadomość w rzeczy samej nie wnosi nic do dyskusji (bo od kiedy debugi wnoszą coś do dyskusji?), rozumiem, ale czy to usprawiedliwia warna? Mam ze sobą osoby, które również uważają ostrzeżenie za nieodpowiednie. 30. kwietnia) Odpowiedź na thread proszący o spolszczenie pluginu zuAuctionHouse. Po pierwsze, sprostowałem mu, żeby użył innego działu. Po drugie, poleciłem mu napisać to na własną rękę, no bo według mnie on by takiej osoby - która by miała, a nie dość, że użyczyła - szukałby ruski rok. Czekanie na spolszczenie nie miałoby sensu, troszeczkę ponad 1000 pobrań na stronie spigotMC mówi samo za siebie. Zresztą widziałem wiele postów typu "nie mam, nie wiem" na skript.pl i nie tylko, jakoś warna nie otrzymali. Po trzecie, żeby w ogóle dowiedzieć się za co ten warn, musiałem skontaktować się z adminem, bo moderator nie wysłał powodu. Ot to taka ciekawostka. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nicku 129 Opublikowano 8 maja 2023 Udostępnij Opublikowano 8 maja 2023 Zacznijmy więc od początku, w sprawie ostrzeżenia z 28 kwietnia jak najbardziej doszło do złamania §2.2.2.2. Wiadomość która debuguje linki, które nie koniecznie nawet mogą być przewidziane do korzystania przez użytkowników z racji tego, że nie istnieje taka opcja w interfejsie użytkownika po prostu zaśmieca chat. O ile nie widzę nic w tym złego, to można było uniknąć tej sytuacji po prostu pytając, czy takie testy można zrobić i upewnić się, że moderator lub administrator takie testy bez problemu wyczyści. Takiego pozwolenia z mojej wiedzy nikt nie wydał, więc zostało nadane ostrzeżenie za zaśmiecanie chatu. Sytuacja pokazana dla drugiego ostrzeżenia z 30 kwietnia chyba jest już wałkowana milion razy na tym forum, jeżeli użytkownik wysyła prośbę o realizację czegoś (skryptu, tłumaczenia, rozwiązania problemu w kodzie) to odpisanie komuś "zrób se sam" kompletnie nic nie wnosi do tematu. W dodatku o tym, w którym dziale powinien znaleźć się temat decyduje moderator, jedyna pomoc przewidziana do moderacji są poprzez zgłoszenia aby nie zaśmiecać strefy przeznaczonej na faktyczne odpowiedzi. A nawet się kłócąc, że faktycznie temat jest w złym dziale, to nie wskazałeś nawet poprawnego działu, co jeszcze bardziej umniejsza wartości tej informacji, bo jak nie w tym dziale to w którym? Oba ostrzeżenia uznaję w takim przypadku nadane jako słusznie i zgodnie z zasadami panującymi na forum. Temat zamykam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nicku 129 Opublikowano 8 maja 2023 Udostępnij Opublikowano 8 maja 2023 Ten temat został zamknięty. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi