Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Witaj Graczu. Sześcienna Ruina to serwer, na którym może zagrać każdy (premium off)! Jest to Survival z dodatkami takimi jak:

• Działki - 4typy Od 65x65 aż do 525x525. Każda z nich jest craftowalna i działa to na zasadzie ulepszenia mniejszej. Największa posiada możliwość włączenia FLY!
• MiniBossy jak i Bossy - na razie są tylko 2 MiniBossy i 1Boss, z których lecą mocne jak i zarazem przydatne przedmioty.
• Jeżeli zostaniesz zabity, w miejscu Twojej śmierci powstanie skrzynka a do ekwipunku dostaniesz kompas który doprowadzi Cię do lokalizacji skrzynki która jest tylko 3godziny.
• U Nas możesz robić winy! Wystarczy że postawisz blok wełny (tego samego koloru) jeden nad drugim i rzucisz na niego perłę.
• Możesz także zebrać wszystkie Mob Spawnery ze świata! Wystarczy że masz kilof z Silk Touch
• Naciskając prawym przyciskiem myszy na wyrośniętą uprawę, możesz ją podnieść bez potrzeby ponownego sadzenia

Na serwerze znajdziesz również inny, ciekawszy, generator terenu wraz z nowymi strukturami. Jest także całkowicie inny Nether na którym znajdziemy nowe struktury, przedmioty jak i bossy, natomiast End... Ten również posiada swój własny generator dzięki któremu znajdziemy nowe ciekawe Biomy!

Zaciekawił Cię serwer? Dołącz do nas już dziś - IP: Szesciennaruina.pl lub mc.szesciennaruina.pl (Wersja 1.19.3)
Zapraszam również na naszego serwerowego Discorda: dc.szesciennaruina.pl

Serwer wciąż jest w wersji beta, dlatego cały czas jesteśmy otwarci na nowe pomysły.

Parę zdjęć:

IMG_20230214_210229.png

2023-02-17_18.43.27.png2023-02-17_15.47.15.png

Edytowane przez Szwagru
https://skript.pl/temat/54421-survival-1193-sze%C5%9Bcienna-ruina/

Zalety serwera

•  Własny generator świata
  • System bosów
  • Własne enchanty co powoduje, że gra jest ciekawsza
  • Serwer nie jest nastawiony na p2w
  • Zabezpieczenie serwera anty-xrayem a z racji, że jest własny generator świata raczej nie da się wydobyć seeda modyfikacjami
  • System działek oraz ciekawy system craftingu na powiększenie ziemi

Minusy serwera

• Aktualnie serwer poza bosami i nowymi enchantami nie oferuje nic więcej niż czysty survival. Nie znajdziemy w nim popularnego rynku graczy, skrzyń, systemu skilli etc.
  • W pewnych momentach natknąłem się na bugi związane z anty-xrayem np. moja skrzynia była dirtem aż nie podszedłem wystarczająco blisko do niej. To samo z rudami. 

Serwer jest bardzo ciekawy i jest ciągle w wersji beta także mam nadzieję, że pomału pojawi się więcej udogodnień. Takie czasy, że serwery z czystym survivalem już dawno się przejadły i każdy chciałby pograć ze zmodyfikowanym survivalem dodając zadania, nagrody etc. Serwer ma jednak potencjał i widać, że administracja ma też pomysł na prowadzenie także jestem ciekaw następnych dodatków.

https://skript.pl/temat/54421-survival-1193-sze%C5%9Bcienna-ruina/#findComment-330343

16 minut temu, gujix64 napisał:

Zalety serwera

•  Własny generator świata
  • System bosów
  • Własne enchanty co powoduje, że gra jest ciekawsza
  • Serwer nie jest nastawiony na p2w
  • Zabezpieczenie serwera anty-xrayem a z racji, że jest własny generator świata raczej nie da się wydobyć seeda modyfikacjami
  • System działek oraz ciekawy system craftingu na powiększenie ziemi

Minusy serwera

• Aktualnie serwer poza bosami i nowymi enchantami nie oferuje nic więcej niż czysty survival. Nie znajdziemy w nim popularnego rynku graczy, skrzyń, systemu skilli etc.
  • W pewnych momentach natknąłem się na bugi związane z anty-xrayem np. moja skrzynia była dirtem aż nie podszedłem wystarczająco blisko do niej. To samo z rudami. 

Serwer jest bardzo ciekawy i jest ciągle w wersji beta także mam nadzieję, że pomału pojawi się więcej udogodnień. Takie czasy, że serwery z czystym survivalem już dawno się przejadły i każdy chciałby pograć ze zmodyfikowanym survivalem dodając zadania, nagrody etc. Serwer ma jednak potencjał i widać, że administracja ma też pomysł na prowadzenie także jestem ciekaw następnych dodatków.

Dziękuję bardzo za konstruktywną opinie serwera, przemyśle Twoje pomysły i popracuje nad antyXray.

Co do seeda mapy i tak można wydobyć nawet przez stronę map.szesciennaruina.pl :D sama mapa ma ograniczenie 20tyś. x 20tyś.

Edytowane przez Szwagru
https://skript.pl/temat/54421-survival-1193-sze%C5%9Bcienna-ruina/#findComment-330344

• 2 tygodnie później...