No to tak, robie sobie jakiś prosty skrypt na pomoc i wpadłem na pomysł, że połączę kilka pomocy w jedną pomoc. Miało to działać w taki sposób, że jak napisze "/pomoc" to wyświetla się ogólna pomoc, jak napisze "/pomoc test1" to wyświetla się pomoc na jakiś inny temat, jak napisze "/pomoc test2"to.... i tak z 5 razy. Dodałem także permisje. I wszystko działa do "ifarg 1 is "testb":" jednak gdy dodałem "ifarg 1 is "testc":" zaczęło się psuć. Chodzi o to, że jak wpisze /pomoc testb to oprócz wiadomości dostaje jeszcze "&4Blad: &cPoprawneuzycie&6/Pomoc". A nie powinienem tego dostawać, bo dobrze napisałem komende. Bardzo przepraszam, jeśli ten skrypt jest słaby, jestem początkującym.
Pytanie
POGODYNA 0
No to tak, robie sobie jakiś prosty skrypt na pomoc i wpadłem na pomysł, że połączę kilka pomocy w jedną pomoc. Miało to działać w taki sposób, że jak napisze "/pomoc" to wyświetla się ogólna pomoc, jak napisze "/pomoc test1" to wyświetla się pomoc na jakiś inny temat, jak napisze "/pomoc test2"to.... i tak z 5 razy. Dodałem także permisje. I wszystko działa do "if arg 1 is "testb":" jednak gdy dodałem "if arg 1 is "testc":" zaczęło się psuć. Chodzi o to, że jak wpisze /pomoc testb to oprócz wiadomości dostaje jeszcze "&4Blad: &cPoprawne uzycie &6/Pomoc". A nie powinienem tego dostawać, bo dobrze napisałem komende. Bardzo przepraszam, jeśli ten skrypt jest słaby, jestem początkującym.
Poprawiam formatowanie na ciemnym stylu.
Notatka dodana przez Glicz
https://skript.pl/temat/54314-mam-problem-z-t%C4%85-komend%C4%85/Udostępnij na innych stronach
3 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi