Mam problem. Próbuję ogarnąć temat że gracz jak się teleportuje na mapę np. arena1 to jeśli ma permisje np. "xxx.diamondsword" to dostaje do ekwipunku diamentowy miecz na tej mapie (arena1)
Próbowałem to ogarnąć na dwa sposoby, pierwszy:
on teleport: world will be "arena1": if player has permission "xxx.diamondsword": give player diamond sword
Tylko że w tym przypadku działa to na zasadzie że jeśli gracz ze świata arena1 tepnie się gdzieś indziej to wtedy mu nadaje eq. A chciałbym żeby było na odwrót - że jak się tepnie do tego świata to dostaje eq.
Próbowałem sprawę załatwić na regionach:
on region enter: region contains {flags.%world%.arena1}: player has permission "xxx.diamondsword": give player diamond sword
Pytanie
ZabojczyKabanos 0
Cześć!
Mam problem. Próbuję ogarnąć temat że gracz jak się teleportuje na mapę np. arena1 to jeśli ma permisje np. "xxx.diamondsword" to dostaje do ekwipunku diamentowy miecz na tej mapie (arena1)
Próbowałem to ogarnąć na dwa sposoby, pierwszy:
Tylko że w tym przypadku działa to na zasadzie że jeśli gracz ze świata arena1 tepnie się gdzieś indziej to wtedy mu nadaje eq. A chciałbym żeby było na odwrót - że jak się tepnie do tego świata to dostaje eq.
Próbowałem sprawę załatwić na regionach:
Ale ten skrypt zaś w ogóle nie działa.
Ma ktoś pomysł?
2 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi