Czesc,
Mam nastpęujące gui, problem lezy w tym, ze pierwsza funkcja odpowiadająca za slot 0 działa bez problemu, ale gdy przechodze do slot 1 juz nie działa totalnie, nic sie nie dzieje, jet ktos w stanie mi podpowiedziec co robie nie tak?
clicked slot is 0:if{questMinerAccepted::%player%} is false:if{questCobble64Lore.%player%} is "&cNie":set{questMinerAccepted::%player%} to true
send "{@tag} &aPrzyjąłeś zadanie u &bGórnika! &7Donieś mu potrzebne materiały i zakończ zadanie." to player
close player's inventory
stop
else:
send "{@tag} &cJuz ukończyłeś/aś wczesniej to zadanie!"
close player's inventory
stop
else:if player has 64 cobblestone:
remove 64 cobblestone from player's inventory
send "{@tag} &aPomyślnie ukończyłeś/aś zadanie u &bGórnika! &7Mozesz wziąć kolejne zadanie!"set{cobbleDelivery64.%player%} to 64set{questMinerAccepted::%player%} to falseset{questCobble64Lore.%player%} to "&aTak"
close player's inventory
else:
send "{@tag} &cNie masz wystarczająco potrzebnych materiałów!"
close player's inventory
clicked slot is 1:if{questMinerAcceptedSecond::%player%} is false:if{questCobble128Lore.%player%} is "&cNie":set{questMinerAcceptedSecond::%player%} to true
send "{@tag} &aPrzyjąłeś zadanie u &bGórnika! &7Donieś mu potrzebne materiały i zakończ zadanie." to player
close player's inventory
stop
else:
send "{@tag} &cJuz ukończyłeś/aś wczesniej to zadanie!"
close player's inventory
else:if player has 128 cobblestone:
remove 128 cobblestone from player's inventory
send "{@tag} &aPomyślnie ukończyłeś/aś zadanie u &bGórnika! &7Mozesz wziąć kolejne zadanie!"set{cobbleDelivery128.%player%} to 128set{questMinerAcceptedSecond::%player%} to falseset{questCobble128Lore.%player%} to "&aTak"
close player's inventory
else:
send "{@tag} &cNie masz wystarczająco potrzebnych materiałów!"
close player's inventory
Pytanie
TheFightaz 0
Czesc,
Mam nastpęujące gui, problem lezy w tym, ze pierwsza funkcja odpowiadająca za slot 0 działa bez problemu, ale gdy przechodze do slot 1 juz nie działa totalnie, nic sie nie dzieje, jet ktos w stanie mi podpowiedziec co robie nie tak?
https://skript.pl/temat/53585-problem-z-gui/Udostępnij na innych stronach
1 odpowiedź na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi