Skocz do zawartości
  • 0

PYTANIE ODNOSNIE SKRYPTU NA LICENCJE!!

Pytanie

CZEŚĆ

Mam do was pytanie, czy posiadacie jakis może skrypt do licencji ?
Za nim napiszecie np. "Ale to można usunąć" to spokojnie, chce tylko skrypt a nie takie komentarze xd

Zależy mi żeby najlepiej był skrypt na mój serwer minecraft z którego moge wygenerować jakieś prywatne linki z powiedzmy "SERVER:Ip serwera z argumentu komendyHASLO:Kod licencji 16 znaków"
(Jeżeli domagam się nie możliwego to napiszcie, nie wiem czy jest to możliwe czy nie..)

Edytowane przez h4m
https://skript.pl/temat/53155-pytanie-odnosnie-skryptu-na-licencje/

3 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

• 0

Wystarczyłoby napisać skrypt na twój serwer, w którym dodawałbyś taką licencję do bazy danych, a innym serwerom udostępniał tylko skrypt z ograniczonym dostępem do bazy danych (bazowany przykładowo na permisjach userów) oraz z komendą, która by sprawdzała domenę/ip serwera na którym wykonano komendę, jeśli by jej nie było w bazie danych anulujesz od razu resztę kodu, jeśli istnieje w bazie danych to sprawdzasz czy podana licencja pasuje do domeny/ip. To jeden z najprostszych rozwiązań i najmniej wymagających. W momencie kiedy zrobisz to na prywatnych linkach możliwe że dałoby się to obejść w jakiś głupi sposób. Taki skrypt dasz radę sam napisać z minimalną wiedzą pisania skryptów, wystarczy tylko zrobić research składni na dodawanie danych do bazy danych + korzystania z skript-mirrora.

https://skript.pl/temat/53155-pytanie-odnosnie-skryptu-na-licencje/#findComment-324166

• 0
Cytat

Wystarczyłoby napisać skrypt na twój serwer, w którym dodawałbyś taką licencję do bazy danych, a innym serwerom udostępniał tylko skrypt z ograniczonym dostępem do bazy danych (bazowany przykładowo na permisjach userów) oraz z komendą, która by sprawdzała domenę/ip serwera na którym wykonano komendę, jeśli by jej nie było w bazie danych anulujesz od razu resztę kodu, jeśli istnieje w bazie danych to sprawdzasz czy podana licencja pasuje do domeny/ip. To jeden z najprostszych rozwiązań i najmniej wymagających. W momencie kiedy zrobisz to na prywatnych linkach możliwe że dałoby się to obejść w jakiś głupi sposób. Taki skrypt dasz radę sam napisać z minimalną wiedzą pisania skryptów, wystarczy tylko zrobić research składni na dodawanie danych do bazy danych + korzystania z skript-mirrora.

i w tym jest problem.
Pisze w sprawie napisania takiego skryptu a nie dostania podpowiedzi/kierunku jak napisać skrypt.

Jak możesz to napisz taki skrypt. :c
ale dziekuje za odpowiedz :)

@Intxojak coś to przeczytaj komentarz ten co napisałem odnośnie twojego (potrzebuje szybko tego skryptu!)

Szifter

Łączę posty

Notatka dodana przez Szifter

https://skript.pl/temat/53155-pytanie-odnosnie-skryptu-na-licencje/#findComment-324184