pepusssiek 1 Opublikowano 18 czerwca 2022 Udostępnij Opublikowano 18 czerwca 2022 Dobra bombelki, mam małe pytanko. Bo chciałbym zrobić coś w stylu /psc [<text>] [<integer>], i tutaj się zaczyna problem. Bo integer to miała by być ilość pieniążków (Jest to robione pod bota dc z disky). A text, to miał by być kod PSC (sorry za orto XDD) Po wpisaniu takiej komendy, by miało wysyłać na kanał wiadomość i to se ogarne ale chodzi o to że.. Chce aby np. co 50 w argumencie DRUGIM dodawało np. 10 do ceny. Może inaczej, Co 50 pieniążków które chce ktoś kupić, chciałbym żeby dodawalo np. 10 zł do ceny. Nie wiem czy wiecie o co chodzi, mam nadzieje że rozumiecie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 sworip 50 Opublikowano 18 czerwca 2022 Udostępnij Opublikowano 18 czerwca 2022 (edytowane) Sprawdzałem u siebie na serwerze i wszystko działa. Edytowane 18 czerwca 2022 przez sworip Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 pepusssiek 1 Opublikowano 18 czerwca 2022 Autor Udostępnij Opublikowano 18 czerwca 2022 Okej @sworip, dzięki ale jakbyś mógł wytłumaczyć co ty tam napisałeś, bo nie rozumiem do końca {_d} (skrótów zmiennych), co oznacza >= (greater than czy less than czy moze equal). @sworip (poprawiłem ping XD) Łączę posty. Notatka dodana przez Glicz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 sworip 50 Opublikowano 18 czerwca 2022 Udostępnij Opublikowano 18 czerwca 2022 (edytowane) @pepusssiek 1 argument sprawdza czy została podana jakakolwiek wartość, jeżeli nie zwraca wiadomość by podać kwotę. 2 argument sprawdza czy podana wartość psc jest podzielna przez 50, jeżeli nie to wysyła wiadomość z kwotą, która została podana. jeżeli 2 argument się zgadza to przechodzi do 2 argumentu który sprawdza czy liczba jest podzielna przez 50, musi tak być by nie występował ten błąd co wcześniej, to znaczy dodawanie do kwoty jakichś innych wartości między np. 50 a 100. Na sam koniec {_doladowanie} oblicza wartość pełnego doładowania. Te {_n} możesz sobie zamienić na np. {_number} lub {_dzielenie} - jest wynikiem dzielenia przez 50 a {_d} na {_kwotaPsc} itp. - jest to wartość podana w komendzie, która skrypt później wykorzystuje. Edytowane 18 czerwca 2022 przez sworip Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pytanie
pepusssiek 1
Dobra bombelki, mam małe pytanko.
Bo chciałbym zrobić coś w stylu /psc [<text>] [<integer>], i tutaj się zaczyna problem.
Bo integer to miała by być ilość pieniążków (Jest to robione pod bota dc z disky).
A text, to miał by być kod PSC (sorry za orto XDD)
Po wpisaniu takiej komendy, by miało wysyłać na kanał wiadomość i to se ogarne ale chodzi o to że..
Chce aby np. co 50 w argumencie DRUGIM dodawało np. 10 do ceny.
Może inaczej,
Co 50 pieniążków które chce ktoś kupić, chciałbym żeby dodawalo np. 10 zł do ceny.
Nie wiem czy wiecie o co chodzi, mam nadzieje że rozumiecie.
3 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi