SebxteR 213 Opublikowano 24 grudnia 2014 Udostępnij Opublikowano 24 grudnia 2014 Witam, napisał by mi ktoś skrypt na znajdźki?Administrator kładł by tabliczkę w pierwszej linijce pisało by [znajdzka] a w drugiej numer znajdzki. Gdy gracz by kliknął na taką tabliczke dodawało by mu 1 pkt do zmiennej, po odnalezieniu 100 znajdziek dostawał by beacona. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Jan kk 42 Opublikowano 24 grudnia 2014 Udostępnij Opublikowano 24 grudnia 2014 (edytowane) on sign change: if line 1 is "[Znajdzka]": if player is not an op: cancel event send "&4Użytkownik nie może stawiać znajdzki!"on rightclick on sign: if line 1 is "[Znajdzka]": loop {znajdzka::%player%::*}: if loop-value is "%line 2%": send "&cJuz znalazles ta znajdzke!" stop add 1 to {znajdzki::%player%::*} send "&2Gratulacje! Znalazles znajdzke! Masz teraz: %{znajdzki::%player%}% znajdziek" add line 2 to {znajdzka::%player%every 1 second: loop all players: if {znajdzki::%loop-player%} is 100: clear {znajdzki::%loop-player%} give 1 beacon to loop-player send "&2Gratulacje! Dostajesz beacona za 100 znajdziek!"@EDIT@down Poprawiłem już kod. Edytowane 25 grudnia 2014 przez Jan kk mati770ka 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 SebxteR 213 Opublikowano 25 grudnia 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 25 grudnia 2014 @up Ja chciałem aby w drugiej linijce był numer znajdzki i jak gracz kliknie raz na znajdzke to nie może drugi raz jej użyć. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 SebxteR 213 Opublikowano 25 grudnia 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 25 grudnia 2014 Wywala błąd, i po kliknięciu w tabliczke nic się nie dzieje Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Patek 189 Opublikowano 25 grudnia 2014 Udostępnij Opublikowano 25 grudnia 2014 Na końcu 20 linijki po tym " znaczku daj spacje i to player Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 bvcz 439 Opublikowano 25 grudnia 2014 Udostępnij Opublikowano 25 grudnia 2014 Nie dawaj player tylko: loop-player , ponieważ był tam loop. dokładnie: send "&2Gratulacje! Dostajesz beacona za 100 znajdziek!" to loop-player Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pytanie
SebxteR 213
Witam, napisał by mi ktoś skrypt na znajdźki?
Administrator kładł by tabliczkę w pierwszej linijce pisało by [znajdzka] a w drugiej numer znajdzki. Gdy gracz by kliknął na taką tabliczke dodawało by mu 1 pkt do zmiennej, po odnalezieniu 100 znajdziek dostawał by beacona.
5 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi