Skocz do zawartości
  • 0

Mam problem z zamiana zmiennych

Pytanie

{player_online} zwraca wartości tylko yes i no i chciałem je zaminić na online lub offline 

command /gui:
    trigger:

#Vault
        set {vault_eco_balance} to placeholder "vault_eco_balance"
        #LuckyPerms
        set {luckperms_prefix} to placeholder "luckperms_prefix"
        #Player
        set {player_name} to placeholder "player_name"
        set {player_online} to placeholder "player_online"

open chest with 5 rows named "&6&lGUI" to player

if "%{player_online}%" = "yes":
            set {player_online1} to placeholder "Onlineee"

set player's current inventory's slot 10 to player's head named "&a%{player_name}%" with lore "&7Ranga: %{luckperms_prefix}%" and "&7Poziom: &e1" and "&7Portfel: &6%{vault_eco_balance}%zł" and " " and "&7Status: &a%{player_online1}%"

on inventory click:
    event-inventory is not player's inventory
    if name of event-inventory is "&6&lGUI":
        cancel event

i mi wyswietla Status: %Onlineee% i czy da sie to jakos zmienic bo ja probowalem roznych rzeczy i mi nic nie wychodzi lub ,czy jest jakis latwiejszy sposob na zaminae zmiennych z placeholder api 

Edytowane przez HubiRto
https://skript.pl/temat/51558-mam-problem-z-zamiana-zmiennych/

1 odpowiedź na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

• 0

1) %player_online% zwraca wartość boolean (true/false), co można zmienić w configu tekst wyświetlany (nie zalecałbym tego)

2) przy definiowaniu {player_online1} próbowałeś przypisać do tej zmiennej placeholder, który nie istnieje, w tym przypadku powinieneś skorzystać z [set {player_online1} to "Online"]

3) najlepszym rozwiązaniem, aby nie robić wielu zmiennych jest skorzystanie z [replace "yes" in {player_online} with "Online"] umieszczone zaraz po definiowaniu tej zmiennej

https://skript.pl/temat/51558-mam-problem-z-zamiana-zmiennych/#findComment-316874