gnomq 223 Opublikowano 5 października 2021 Udostępnij Opublikowano 5 października 2021 Dlaczego za taki komentarz otrzymałem warna i został on usunięty? Kompletnie się z tym nie zgadzam, ponieważ komentarze innych użytkowników tym bardziej nic nie wnoszą do tematu, a nawet można to podciągnąć pod nabijanie postów. Zapewne rozwiązałbym problem tego potrzebującego użytkownika w wiadomości prywatnej, ale po co skoro można usunąć komentarz i jebnąć warna XD. Mój usunięty komentarz (moderacja w ogóle nie jest zgrana. jeden nadaje reakcje i olewa, zaś drugi warnuje na drugi dzień): Komentarze innych użytkowników: Teraz @Notro wytłumacz mi sensownie co powyższe komentarze tych użytkowników wnoszą do postu. PolsatGraniePL 1 Odnośnik do komentarza https://skript.pl/temat/50506-odwo%C5%82anie-od-ostrze%C5%BCenia/ Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Notro 155 Opublikowano 5 października 2021 Udostępnij Opublikowano 5 października 2021 Na początku miałem usunąć to za łamanie prawa polskiego, ale jednak to się nie kleiło - przecież to nie było piractwo, tylko bardziej zachęcanie do niego. 3 minuty temu, gnomq napisał: Według mnie wszystkie wklejone przez Ciebie posty wnoszą coś do dyskusji. W końcu wyjaśniane są sprawy dotyczące pytania (ochrony przed botami). Ja uważam, że to nic nie wnosi do dyskusji, a inny członek ekipy może myśleć przeciwnie. I tak to właśnie jest. Dobrze byłoby, jakby reszta ekipy wyraziła swoje zdanie tutaj, jeśli większość będzie myśleć, że post jednak wnosi, to zostanie przeze mnie przywrócony, a ostrzeżenie wycofane (lub jakiś administrator wejdzie i jego decyzją wszystko zrobi ). Odnośnik do komentarza https://skript.pl/temat/50506-odwo%C5%82anie-od-ostrze%C5%BCenia/#findComment-312659 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gnomq 223 Opublikowano 5 października 2021 Autor Udostępnij Opublikowano 5 października 2021 (edytowane) 33 minuty temu, Notro napisał: Na początku miałem usunąć to za łamanie prawa polskiego, ale jednak to się nie kleiło - przecież to nie było piractwo, tylko bardziej zachęcanie do niego. Według mnie wszystkie wklejone przez Ciebie posty wnoszą coś do dyskusji. W końcu wyjaśniane są sprawy dotyczące pytania (ochrony przed botami). Ja uważam, że to nic nie wnosi do dyskusji, a inny członek ekipy może myśleć przeciwnie. I tak to właśnie jest. Dobrze byłoby, jakby reszta ekipy wyraziła swoje zdanie tutaj, jeśli większość będzie myśleć, że post jednak wnosi, to zostanie przeze mnie przywrócony, a ostrzeżenie wycofane (lub jakiś administrator wejdzie i jego decyzją wszystko zrobi ). "Ja uważam, że to nic nie wnosi do dyskusji, a inny członek ekipy może myśleć przeciwnie. I tak to właśnie jest." - to może w końcu dojść do porozumienia i karać tylko za konkretne rzeczy, a nie za byle gówno? Bo nie tylko ja tracę czas na niesłuszne opinie moderacji, ale i Wy. "Według mnie wszystkie wklejone przez Ciebie posty wnoszą coś do dyskusji." - niby co wnoszą? Chłop zadaje konkretne pytanie, a gość (PanAnimek) się pyta jak niby ma to zrobić XD. Tak samo Szifter. Nikogo nie interesują czyjeś przemyślenia - pusty komentarz, aby nabić post. To jest Twoim zdaniem adekwatna odpowiedź do tematu? A mój nic nie wnosi? Przecież oferuję użytkownikowi jedno z najlepszych rozwiązań :fuck logic: Edytowane 5 października 2021 przez gnomq PolsatGraniePL 1 Odnośnik do komentarza https://skript.pl/temat/50506-odwo%C5%82anie-od-ostrze%C5%BCenia/#findComment-312661 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Notro 155 Opublikowano 6 października 2021 Udostępnij Opublikowano 6 października 2021 Ostrzeżenie wycofałem i nadałem za łamanie praw autorskich. Nie zauważyłem wcześniej tego powodu ostrzeżenia gnomq 1 Odnośnik do komentarza https://skript.pl/temat/50506-odwo%C5%82anie-od-ostrze%C5%BCenia/#findComment-312681 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gnomq 223 Opublikowano 7 października 2021 Autor Udostępnij Opublikowano 7 października 2021 18 godzin temu, Notro napisał: Ostrzeżenie wycofałem i nadałem za łamanie praw autorskich. Nie zauważyłem wcześniej tego powodu ostrzeżenia W takim razie czekam na dowód, gdzie złamałem prawo autorskie. Nigdzie nie napisałem, że BotSentry to plugin premium ze Spigot. Odnośnik do komentarza https://skript.pl/temat/50506-odwo%C5%82anie-od-ostrze%C5%BCenia/#findComment-312716 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nicku 132 Opublikowano 11 października 2021 Udostępnij Opublikowano 11 października 2021 Zaczynając od sprawy praw autorskich. Posługując się zasadą domniemania niewinności nie dopatruje się popełnienia czynu zabronionego w §2.2.3.1 regulaminu globalnego. Aby uznać użytkownika za winnego popełnienia tego czynu, trzeba najpierw dowieść jego popełnienia. Jednym z najłatwiejszych scenariuszy, gdzie można dojść do stwierdzenia popełnienia takiego czynu, to kontakt autora zasobu z administracją forum. Tutaj jednak padła tylko nazwa wtyczki, więc nie wiemy jakiego zasobu ona dotyczy, ani czy użytkownik jest uprawniony do jej rozpowszechniania. Skoro nie możemy dojść do takich informacji, posługujemy się zasadą domniemania niewinności i zakładamy, że użytkownik robi to legalnie do czasu pojawienia się dowodów na popełnienie czynu zabronionego w §2.2.3.1 regulaminu globalnego. Co w takim razie w przypadku §2.2.2.2 regulaminu globalnego? Faktem jest, że użytkownik poprosił o skrypt, a nie plugin który by wykonywał opisaną funkcjonalność. Nie znamy jednak intencji autora podczas tworzenia przez niego tematu, może plugin by był rozwiązaniem jego problemu. W takim przypadku rozpatrywałbym ukaranie za taki czyn tylko w przypadku, gdzie autor zwraca uwag, że nie chce wtyczki (np. poprzez system zgłoszeń). Jeżeli post rozwiązuje problem użytkownika, to ciężko uznać go za nie wnoszący nic do tematu. Przyczepiłbym się tylko do caps locka w ramach §2.2.2.3 regulaminu globalnego i zgodnie z taryfikatorem takie ostrzeżenie zostanie nadane. gnomq i Xivaen 2 Odnośnik do komentarza https://skript.pl/temat/50506-odwo%C5%82anie-od-ostrze%C5%BCenia/#findComment-312917 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi