Robotik 6 Opublikowano 8 września 2021 Udostępnij Opublikowano 8 września 2021 Witam, uważam że zostałem niesłusznie ostrzeżony przez @Notro za nadmierną ilość zgłoszeń. Zgodnie z tematem Kontakt z ekipą: Cytat W przypadku gdy: do danej treści nie można utworzyć zgłoszenia, z ważnych powodów sprawa powinna być rozpatrzona bezpośrednio przez administrację lub zachodzi potrzeba jednoczesnego zgłoszenia dużej ilości treści - należy utworzyć temat w: Zarejestruj się lub zaloguj, aby zobaczyć ukrytą treść! jeśli zgłoszenie służy zaskarżeniu działań jednego lub wielu użytkowników lub w Zarejestruj się lub zaloguj, aby zobaczyć ukrytą treść! w innych przypadkach. Po pierwsze nie zgłaszałem treści jednocześnie lecz na bieżąco przeglądając forum na przestrzeni kilku godzin. Po drugie nie tworzyłem zgłoszeń w "ogromnych" ilościach jak zostało napisane w powodzie ostrzeżenia. Poza tym uważam że zgłoszenia są wygodniejszą formą dla moderacji niż pisanie wniosku formalnego więc nie rozumiem karania za to. Liczę na pozytywne rozpatrzenie mojego odwołania Pozdrawiam Usunięty#34161 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Notro 134 Opublikowano 8 września 2021 Udostępnij Opublikowano 8 września 2021 3 godziny temu, Robotik napisał: Witam, uważam że zostałem niesłusznie ostrzeżony przez @Notro za nadmierną ilość zgłoszeń. Zgodnie z tematem Kontakt z ekipą: Po pierwsze nie zgłaszałem treści jednocześnie lecz na bieżąco przeglądając forum na przestrzeni kilku godzin. Po drugie nie tworzyłem zgłoszeń w "ogromnych" ilościach jak zostało napisane w powodzie ostrzeżenia. Poza tym uważam że zgłoszenia są wygodniejszą formą dla moderacji niż pisanie wniosku formalnego więc nie rozumiem karania za to. Liczę na pozytywne rozpatrzenie mojego odwołania Pozdrawiam Nie za bardzo wiem co napisać, bo była to moja pierwsza sytuacja, więc mogłem się mylić, także zostawiam sprawę administratorom lub libterowi. Lecz... Zgłoszenia z odstępem czasowym: Mogło tak być, wszedłem sprawdzić forum i widzę masę zgłoszeń od Ciebie, więc przypomniałem sobie o tej zasadzie i Ci dałem warna. Nie ogromne ilosci: Osobiście myślę, że 20 zgłoszeń to dosyć dużo, często w kilka dni tyle nie mamy. No ale jak mówiłem, sprawę zostawiam osobom wyższym. Usunięty#34161 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Libter 1 602 Opublikowano 9 września 2021 Udostępnij Opublikowano 9 września 2021 W dniu 8.09.2021 o 13:00, Robotik napisał: Po pierwsze nie zgłaszałem treści jednocześnie lecz na bieżąco przeglądając forum na przestrzeni kilku godzin. Zgłoszenia były robione od wtorku (godzina 18:41) do środy (godzina 00:12), więc faktycznie były robione na przestrzeni kilku godzin, czyli nie jednocześnie. W dniu 8.09.2021 o 13:00, Robotik napisał: Po drugie nie tworzyłem zgłoszeń w "ogromnych" ilościach jak zostało napisane w powodzie ostrzeżenia. Zgłoszeń było 21, więc można określić to jako dużą ilość, zgodnie z treścią rozporządzenia. W dniu 8.09.2021 o 13:00, Robotik napisał: Poza tym uważam że zgłoszenia są wygodniejszą formą dla moderacji niż pisanie wniosku formalnego więc nie rozumiem karania za to. To prawda, jednak zakaz tworzenia nadmiernej liczby zgłoszeń miał na celu niezapychanie systemu zgłoszeń i przekierowanie masowych zgłoszeń o niższym priorytecie do osobnych tematów. Niemniej jednak widzę, że w tym przypadku zgłoszenia dotyczyły zupełnie różnych tematów i karanie za to nie było intencją przepisów w rozporządzeniu o kontakcie z ekipą. Podsumowując: Zgłoszenia nie były tworzone jednocześnie. Zgłoszenia były tworzone w dużych ilościach. Zgłoszenia dotyczą zupełnie różnych kwestii, więc tworzenie tematu zbiorczego nie miałoby sensu. Tym samym: Wycofuję ostrzeżenie przyznane przez @Notro dla @Robotik. Modyfikuję sekcję o systemie zgłoszeń w rozporządzeniu o kontakcie z ekipą dopisując "z podobnych powodów" po "lub zachodzi potrzeba jednoczesnego zgłoszenia dużej ilości treści". Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi