Robotik 6 Opublikowano 7 września 2021 Udostępnij Opublikowano 7 września 2021 (edytowane) Witam, napisałem skrypt w Bashu który przyjmuje kod na standardowe wyjście a zwraca adres do kodu na code.skript.pl na standardowe wyjście. Użytkownicy systemów Unixowych mogą pobrać go na swój komputer do folderu /usr/bin pod nazwą code-skript i ustawić klucz komendą code-skript set API_KEY Klucz API można pobrać ze strony Zarejestruj się lub zaloguj, aby zobaczyć ukrytą treść!. Po ustawieniu klucza można od razu publikować dowolne pliki lub teksty na code.skript.pl, np. cat file.txt | code-skript text Publikuje plik file.txt w składni tekst. Listę składni można sprawdzić na stronie Zarejestruj się lub zaloguj, aby zobaczyć ukrytą treść!. Można też publikować tekst np. echo "Mój tekst" | code-skript text Do dodania w aktualizacjach: Walidacja parametrów wywołania programu. Mam nadzieję, że moje narzędzie będzie przydatne w codziennej pracy Edytowane 8 września 2021 przez Robotik Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Reedzev_ 227 Opublikowano 8 września 2021 Udostępnij Opublikowano 8 września 2021 17 godzin temu, Robotik napisał: Linuxowych Nie zapominajmy o macOS. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Robotik 6 Opublikowano 8 września 2021 Autor Udostępnij Opublikowano 8 września 2021 6 godzin temu, Reedzev_ napisał: Nie zapominajmy o macOS. Zmieniłem na Unixowych. To powinno uwzględnić wszystkie systemy na których skrypt zadziała. Reedzev_ 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi