Skocz do zawartości

BountyHunting - skrypt na bounty hunting

Rekomendowane odpowiedzi

Wstępne przedstawienie

Czy kiedykolwiek miałeś dość jakiegoś nooba, przez którego odechciewało ci się grać? Czy kiedykolwiek polowała na Ciebie zgraja koksów w diamentowych zbrojach, a Ty nie miałeś kumpli, żeby się bronić? A może to właśnie Ty polujesz na kogoś, ale nie chce Ci się go szukać lub nie możesz go wykurzyć spod ziemi? Wgraj na swój serwer skrypt BountyHunting już dziś, a żądni pieniędzy łowcy nagród przyniosą Ci głowę twojego wroga!

(Wiadomo, że jeśli jest się adminem, to można kogoś wyrzucić, ale czy tak nie jest zabawniej?) :D

Co skrypt umożliwia

• [*]Wyznaczenie nagrody pieniężnej za zabicie gracza [*]Dopisywanie do nicku gracza poszukiwanego wyświetlanego na czacie i pod tabem ceny za jego głowę [*]Otrzymywanie głowy gracza poszukiwanego przez gracza wyznaczającego, kiedy ten pierwszy zostanie zabity [*]Większą zabawę dla graczy - zdrady, intrygi, masowe najazdy na tych znienawidzonych przez bogaczy ;) [*]Nowy sposób zarabiania pienionszkuf :D

Od autora

Jestem amatorem w tworzeniu skryptów, więc nie zrobiłem listy poszukiwanych posortowanej wg. ceny za głowę. Nie mówię, że nie próbowałem, ale jednak nie jestem jakiś zaawansowany(nie na tyle, żeby zrozumieć w pełni systemy sortowania list w skripcie). Mój skrypt nie jest rozbudowany ani skomplikowany, ale myślę, że może dostarczyć sporo radości na publicznych serwerach :D. Także ewentualne błędy czy sugestie można zgłaszać poniżej, dzięki za przeczytanie tematu i ewentualne użycie mojego skryptu :).
Skrypt

Wymagania: Skript 2.0.2, Vault i jakiś plugin na ekonomię

Uwagi: Jeżeli na swoim serwerze masz walutę inną niż $, zamień wszystkie $ na swoją walutę(wiem, robiłem to z opcją, ale dostawałem błędy wyłączające mój skrypt, chociaż wczytał się poprawnie :mellow:).

https://skript.pl/temat/50-bountyhunting-skrypt-na-bounty-hunting/

Pisze coś podobnego, tylko z TOP cenami za głowy graczy + ranking.

Skrypt git, ale ja bym zmienił kodowanie, że jest w jednym trigger.

Coś jak:

command /[komenda] [<text&gt] [<text&gt]:    trigger:        if arg 1 is not set:            # kod #        if arg 1 is "test":            # kod #

Jeżeli ci pomóc to napisz na PW.

https://skript.pl/temat/50-bountyhunting-skrypt-na-bounty-hunting/#findComment-148

@up

Dzięki za opinię, ale nie rozumiem...

Wszystko jest, tak jak to ująłeś, "w jednym trigger".

trigger:        if text-arg is not set:            # kod #        else if text-arg is "wyznacz":            # kod #

Rozwiń, bo nie wiem, co chciałeś przez to powiedzieć

https://skript.pl/temat/50-bountyhunting-skrypt-na-bounty-hunting/#findComment-149

• bvcz zablokował(a) ten temat
  • Libter odblokował(a) ten temat