Skocz do zawartości
  • 0

mod

kuba3321

Pytanie

13 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

• 0

Na spigota możesz pobrać jedynie pluginy pisane w jego api. Nie zalecam z niego korzystać, ponieważ jest mało wydajny oraz pełen (poważnych) błędów. Jako silnik użyj Tuinity, a pluginy pobierz ze strony spigotmc i wrzuć je do folderu plugins na twoim serwerze.

• 0
12 godzin temu, Helios1993 napisał:

Na spigota możesz pobrać jedynie pluginy pisane w jego api. Nie zalecam z niego korzystać, ponieważ jest mało wydajny oraz pełen (poważnych) błędów. Jako silnik użyj Tuinity, a pluginy pobierz ze strony spigotmc i wrzuć je do folderu plugins na twoim serwerze.

Chodzi mi o to że chce mieć silnik który obsługuje pluginy oraz mody i mam też 2 pytanie jeżeli mam stronę na której mam kupiony ten serwr i do wybrania nie mam takiego silnika jedynie że da się to zmienić .

• 0
39 minut temu, kuba3321 napisał:

chce mieć silnik który obsługuje pluginy oraz mody

Jeśli na wersję 1.12.2, pobierz silnik Forge i do folderu mods wrzuć spongeforge.
Jeśli na nowszą, pobierz silnik Fabric i poszukaj na niego pluginów, część znajdziesz tutaj.

• 0
2 godziny temu, Helios1993 napisał:

Jeśli na wersję 1.12.2, pobierz silnik Forge i do folderu mods wrzuć spongeforge.
Jeśli na nowszą, pobierz silnik Fabric i poszukaj na niego pluginów, część znajdziesz tutaj.

Dobra ogólnie  mam silnik Tuinity mam wgrane pluginy tylko nie mogę modów wgrać hosting Titanaxe

Glicz

Poprawiam formatowanie na ciemnym stylu.

Notatka dodana przez Glicz

• 0
46 minut temu, kuba3321 napisał:

to jaki jest najleoszy hostig

Serwerów Minecraft? Bloom.host, w podobnej cenie co na titanaxe otrzymasz na nim 2,4x więcej ramu, 27,8x więcej zasobów procesora oraz 30x więcej miejsca na dysku. Dokładniejsze porównanie:

Titanaxe: płacisz 81,39zł/msc, a dostajesz 3,32gb ramu, 12% * 1 wątek (1,5% całego) starego procesora nienadającego się do serwerów gier (xeon, wydajność jednowątkowa 2344) i 5gb miejsca na dysku.

Bloom: płacisz 85,71zł, a dostajesz 8gb ramu, 100% * 2 wątki (6,2% całego) najnowszego procesora idealnie nadającego się do serwerów gier (ryzen, wydajność jednowątkowa 3498) i 150gb miejsca na dysku.

Do tego należy dodać, że titanaxe jest znany ze scamowania. Według moich wyliczeń, kupując serwer otrzymujesz jedynie 41,5% ramu, za który płacisz. W panelu pokazują kilkukrotnie wyższe zużycie ramu, często przekraczające limit (wtf?) w celu zmuszenia klienta do zakupu droższego pakietu.

• 0
W dniu 17.08.2021 o 18:46, kuba3321 napisał:

Dobra ogólnie  mam silnik Tuinity mam wgrane pluginy tylko nie mogę modów wgrać hosting Titanaxe

Możesz na titanaxe wrzucić własny silnik i nazwać go server.jar aby działał. Na mody oraz pluginy możesz skorzystać z silnika magma lub moshit. Pluginy wgrywasz do folderu plugins a mody do mods. Tylko uwazaj bo nie każdy plugin działa z modami np. Essentials