YEETI_9999 0 Opublikowano 31 lipca 2021 Udostępnij Opublikowano 31 lipca 2021 Mam problem z moim pluginem do cobblex, gdy wpisuję komendę /cx normalnie pokazuje, że potrzebuje 576 cobbla pomimo, że posiadam taką ilość. Nie wiem co może być przyczyną? @Override public boolean onCommand(CommandSender sender, Command arg1, String arg2, String[] args) { Player p = (Player)sender; ItemStack cobblex = Cobblexcx.Mossy(p); ItemStack itemstack = new ItemStack(Material.COBBLESTONE, 576); if(args.length == 0) { if(!p.getInventory().contains(itemstack)) { p.sendMessage("§c§lBRAK PRZEDMIOTU §8§k|§7 §7576 COBBLESTONE §8§k|"); } else { p.getInventory().remove(itemstack); p.sendMessage("§7Otrzymałeś/aś §81x Cobblex §7do ekwipunku!"); p.getInventory().addItem(cobblex); } } else { p.sendMessage("§c§lUZYCIE §8§k|§7 §7/cobblex §8§k|§7 §7/cx §8§k|"); } return false; } Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Shooterowy 356 Opublikowano 31 lipca 2021 Udostępnij Opublikowano 31 lipca 2021 (edytowane) Wymyśliłem coś takiego. @Override public boolean onCommand(CommandSender sender, Command arg1, String arg2, String[] args) { Player p = (Player)sender; ItemStack cobblex = Cobblexcx.Mossy(p); ItemStack itemstack = new ItemStack(Material.COBBLESTONE, 576); if(args.length == 0) { if(!p.getInventory().containsAtLeast(itemstack, 576)) p.sendMessage("§c§lBRAK PRZEDMIOTU §8§k|§7 §7576 COBBLESTONE §8§k|"); else { p.getInventory().removeItem(itemstack); p.sendMessage("§7Otrzymałeś/aś §81x Cobblex §7do ekwipunku!"); p.getInventory().addItem(cobblex); } } else p.sendMessage("§c§lUZYCIE §8§k|§7 §7/cobblex §8§k|§7 §7/cx §8§k|"); return false; } Nie jestem jakiś wybitny w pisaniu pluginów, więc ten kod może być tragiczny. Edytowane 31 lipca 2021 przez Shooterowy Uproszczenie kodu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 YEETI_9999 0 Opublikowano 31 lipca 2021 Autor Udostępnij Opublikowano 31 lipca 2021 Działa dzięki za pomoc. Do zamknięcia Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Notro 155 Opublikowano 31 lipca 2021 Udostępnij Opublikowano 31 lipca 2021 Problem został rozwiązany. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pytanie
YEETI_9999 0
Mam problem z moim pluginem do cobblex, gdy wpisuję komendę /cx normalnie pokazuje, że potrzebuje 576 cobbla pomimo, że posiadam taką ilość. Nie wiem co może być przyczyną?
@Override public boolean onCommand(CommandSender sender, Command arg1, String arg2, String[] args) { Player p = (Player)sender; ItemStack cobblex = Cobblexcx.Mossy(p); ItemStack itemstack = new ItemStack(Material.COBBLESTONE, 576); if(args.length == 0) { if(!p.getInventory().contains(itemstack)) { p.sendMessage("§c§lBRAK PRZEDMIOTU §8§k|§7 §7576 COBBLESTONE §8§k|"); } else { p.getInventory().remove(itemstack); p.sendMessage("§7Otrzymałeś/aś §81x Cobblex §7do ekwipunku!"); p.getInventory().addItem(cobblex); } } else { p.sendMessage("§c§lUZYCIE §8§k|§7 §7/cobblex §8§k|§7 §7/cx §8§k|"); } return false; }
3 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi