Skocz do zawartości

Skarga na wiktorm12

Gość Usunięty#34161

Rekomendowane odpowiedzi

Gość Usunięty#34161

Witam, przychodzę tutaj z powodu, iż obserwując zarządzenia sprzed ostatnich kilku miesięcy natrafiłem na Zarządzenie @Libter 01/17.11.2020 o stanie wojennym oraz Zarządzenie @Libter 02/17.11.2020.

Według mnie to gryzie się trochę z treścią moderatora wiktorm12, który stworzył temat "Strony, boty i nie tylko..." w dziale Współpraca

Skoro konta niejakiego gnomq są banowane (nie dziwię się bo takim spamie, który widziałem 2 tygodnie temu), wnioskuję o usunięcie z portfolio zdjęcia strony serwera m******t.pl. Skoro on miał stan wojenny, który chyba nadal nie został wycofany, jego serwer nie powinien być w żadnym stopniu promowany nawet w dziale współpracy. Znalazłem również coś w skardze xMuffionex przeciwko xNightPower_ - co prawda na strony użytkownika ivall jest embargo, jednak na serwer niejakiego gnomq również według mnie takowe istnieje/powinno istnieć.

Cytat

Przede wszystkim (zgodnie z wyrokiem poprzedniej skargi) - Próby uzyskania pomocy dla danego projektu również są formą reklamy (co najmniej ze względu na SEO) i tym samym powinny być przenoszone do kosza i ukrywane. W związku z tworzeniem swego czasu uciążliwych multikont przez ivalla do reklamowania jego sklepu i nie tylko - na cały jego sklep i inne projekty nałożone jest embargo - nie reklamujemy ani nie wspieramy takich rzeczy na forum.

Prosiłbym więc o usunięcie zdjęcia z pierwszego spoileru portfolio użytkownika @wiktorm12 w jego ofercie współpracy, a sprawa będzie załatwiona :)  

Proponuję również dodać jakieś zarządzenie dokładniej opisujące osoby, na których projekty nałożone jest tzw. "embargo". 

Edytowane przez xKameelos
https://skript.pl/temat/48947-skarga-na-wiktorm12/

Zgodnie z zarządzeniem 01/17.11.2020, punkt 3: W przypadku zidentyfikowania oryginalnego użytkownika odpowiedzialnego za konta spamerskie - właściciel nakłada embargo na reklamowanie jego projektów (których tematy są przenoszone do kosza i ukrywane) oraz w miarę potrzeb dodaje je do filtru słów.
Embargo nakładane jest podczas ogłaszania stanu wojennego  - w tym przypadku w zarządzeniu 02/17.11.2020.

Warto zauważyć, że przytoczony powyżej przepis nie zawiera klauzuli "W trakcie stanu wojennego", a tym samym obowiązuje bezterminowo. Jednocześnie, jednak nie przewiduje żadnej szczególnej kary na łamanie tego embarga większej niż usuwanie treści z nim związanych.

Jako, że umieszczenie screena z nazwą serwera można uznać za reklamowanie, a poza tym istotą embarga jest także eliminacja korzyści dla podmiotów powiązanych z podmiotem który obejmuje embargo (wpis do portfolio można za taką korzyść uznać) - skargę uznaję za zasadną, usuwam problematyczną treść i udzielam @wiktorm12 ostrzeżenia słownego za niestosowanie się do wymienionych zarządzeń.

3 godziny temu, Kacepereq napisał:

Proponuję również dodać jakieś zarządzenie dokładniej opisujące osoby, na których projekty nałożone jest tzw. "embargo". 

Znajduje się to w rejestrze zarządzeń i nie ma sensu kompilować tego w jeden temat, tak jak inne zarządzenia nie są kompilowane (co najwyżej strona na wiki). Poza tym na chwilę obecną zgodnie ze stanem prawnym obowiązuje w tej kwestii tylko zarządzenie 02/17.11.2020.

https://skript.pl/temat/48947-skarga-na-wiktorm12/#findComment-304583

• Libter zablokował(a) ten temat
Nieaktywny
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...